Éhen fog halni?
Mint dietetikus és édesanya kérdezem:
Nagyon sok kérdésnél olvasom, hogy az anyukák kétségbe vannak esve attól, hogy a gyerek szerintük nem eszik eleget, ezért aztán minden szemetet elé raknak (virsli, keksz stb) csak rágjon-nyeljen.
Ennek mi értelme van? Őszintén nem értem, hogy mi a hatalmas rettegés tárgya. Éhen fog halni tán?
Akik inkább vackokkal etetik, mint hagyják megéhezni és a saját tempójában a saját mennyiségeit enni, azok nem látják, hogy ezekkel az üres élelmiszerekkel ugyanúgy nem táplálják azt a gyereket? Oké, hogy kalória, de igazából SEMMIT a nem tett hozza a fejlődéséhez, ráadásul pszichésen is nagyon káros dolog ekkora hűhőt csapni a kaja körül; felnőtt korban komolyabb étkezési zavarok táptalaja lehet.
Miért féltek ennyire attól, hogy keveset eszik a gyerek? Miért nem bíztok a természetes ÉLETösztöneiben?
Hozzád se vinném a gyerekeimet.
Nagyobbik fiam laktóz, glutén szója tojás allergiás, nem nőtte ki sajna.
Boldog vagyok ha legalább egy virslit megehet amitől nem lesz beteg vagy egy kiflit kenyérről már nem is álmodok.
Másik fiamnak semmi allergiája nincs de kb fényevő. Neki is csoda ha egy fél virslit megeszik.
Annyira vagy te orvos mint én :)
Tudod Neked is legyen egy válogatós, sose éhes gyereked és majd akkor megtudod mit ér a szaktudásod.
Lehet örülsz majd ha virslit eszik. Az enyém is szereti, húsfélét már alig eszik sajnos. És igen aggódtam én is, amikor nem evett. Nem gondoltam, hogy pár nap alatt éhenhal csak a nemevéstől tiszta hisztérika, kifordul magából, és persze még akkor se éhes. Szóval én aztán várhatnám, hogy majd megèhezik. Édességet nem kap, túrókrémet se kaja helyett, szóval nem így lett elrontva. 6 èv alatt kb 2x kért magától enni, még az édességet rágcsát se kéri, mint azt látom más gyereknél. Úgyhogy igen, én aggódom, hogy egyen, tukmálom és persze olyat teszek elé, amit megeszik legyen az a káros virsli vagy sültkrumpli, tésztafélék és reménykedem a szebb jövőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!