Éhen fog halni?
Mint dietetikus és édesanya kérdezem:
Nagyon sok kérdésnél olvasom, hogy az anyukák kétségbe vannak esve attól, hogy a gyerek szerintük nem eszik eleget, ezért aztán minden szemetet elé raknak (virsli, keksz stb) csak rágjon-nyeljen.
Ennek mi értelme van? Őszintén nem értem, hogy mi a hatalmas rettegés tárgya. Éhen fog halni tán?
Akik inkább vackokkal etetik, mint hagyják megéhezni és a saját tempójában a saját mennyiségeit enni, azok nem látják, hogy ezekkel az üres élelmiszerekkel ugyanúgy nem táplálják azt a gyereket? Oké, hogy kalória, de igazából SEMMIT a nem tett hozza a fejlődéséhez, ráadásul pszichésen is nagyon káros dolog ekkora hűhőt csapni a kaja körül; felnőtt korban komolyabb étkezési zavarok táptalaja lehet.
Miért féltek ennyire attól, hogy keveset eszik a gyerek? Miért nem bíztok a természetes ÉLETösztöneiben?
8, még annyit, hogy a felügyelt és kiegyensúlyozot ttáplálkozás mellett mindent megkap a szervezete a vegának és a vegánnak is. Vonatkozó tanulményok a Pécsi Tudományegyetem vonatkozó kutatásaiban érhetők el.
Ehhez kiegyensúlyozott és komplettált táplálás kell, nyomon követéssel és nem az, amit vegának vagy vegánnak képzelnek, azaz nem megvonásos étkezés.
Véletlenül éppen szakmámba vág a dolog. Az előző, négy gyerekes vagyok.
Az én gyerekemre aztán várhattál volna, hogy mikor éhezik meg a saját tempójában, kedves szakbarbár! ;)
Voltak napok, amikor negyed banán volt a teljes napi bevitele, mellé némi víz.
Ő bizony még a szemetet se ette meg, nem lehetett semmi egyébbel tömni, mint amit nem akart.
Szerinted csoda, hogy aggódtam?
12
Nem tudom, mit tenyészt otthon.
Nem, a "bolti hús" sem jobb. Bár minden közepesnél nagyobb üzletben vagy piacon vagy akr a weben fellelve is lehetséges tisztességes tartásból származó, rendes húst is venni.
Tej, tojás és fruktózmentes diéta nem sokban különbözik egy átlag vegán gyerek teljes értékű táplálkozásától egyébként.
"Akinek nincs ilyen problémája, el sem tudja hinni milyen kemény dolog...."
De igen. El tudja, ha van benne egy kis empátia. Nekünk sem volt soha ilyen gondunk, két nagyon-nagyon jó evő gyerekünk van. De sosem nézném le más aggodalmát, és főleg nem nézném le az anyukát amiatt, mert akármit megtesz a gyerekéért. Akkor is, ha az nem a tökéletes megoldás. De legalább keresi a megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!