Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha okosabb egy kicsi a tiédnél...

Ha okosabb egy kicsi a tiédnél, mit érzel?

Figyelt kérdés
Egy 18hónapos kisfiú anyukájával cseréltem néhány baba holmit,már néhány alkalommal találkoztunk.El kellett mennem a lakásukra és amíg lehozta a zsákokba hajtogatott ruhákat a padlásról,kettesben maradtam a fiával.A kisfiú érthetően szépen beszél már,mutogatta az Ablakzsiráf c.könyv képeit,aztán a borító belső felén volt egy rajzocska ami egy ember arcot ábrázolt.Nem egy remekmű volt,de volt rajta szem száj és haj.Mutogatta nekem hogy az az anyukája és hogy szép haja van.Ahogy lejött a lépcsőn az anyukája mondta nekem hogy azt a kicsi firkálta oda.Émelyegtem ,nem is tudom miért.Két hónappal idősebb a fiam,de még csak firkál azt is a falra,nem beszél csak mutogat,és érezhetően értelmesebb ez a fiú az enyémnél,és szerintem bármelyik egykorúnál.Jóval magasabb az enyémnél,és ráadásul!!!szobatiszta.Nem igazán van kedvem találkozni ezzel az anyukával legközelebb,és még kevésbé szeretném együtt látni a fiammal az övét,pedig nagyon össze akar hozni egy találkát ez az anyuka.Még azt se mondhatom hogy folyton dicsekedne a fia tudásával,ellenkezőleg.Irigy vagyok,és bűntudatom van hogy azt kívánom bár az én fiam lenne ennyire különleges.Hogyan mondjam meg neki hogy nem szeretnék velük találkozni....sziveseben fogadnám ha mondjuk,fogyatékos volna a kicsi,de normális hogy ilyen ellenszenvesnek érzem őket?Más is ezt érezné?
2010. jún. 21. 14:20
 1/10 anonim ***** válasza:
35%

Nem,egyáltalán nem normálisak az érzéseid!

Mégis miféle ember vagy te?

A gyerekek nem fejlődnek egyformán.Ennyi idős korban nem lehet tudni ki milyen értelmes lesz később.

De a kérdésed felháborító.Te szeretnéd ha neked valaki fogyatékos gyereket kívánna?Gondolkozz már el egy kicsit!

2010. jún. 21. 14:27
 2/10 anonim ***** válasza:
47%
Te mekkora egy aberált állat vagy!Hogyan lehet ilyet kívánni,egy kis gyereknek!? Minden gyerek más ütemben fejlődik.Inkább örülnél neki,hogy a gyereked tanulta tőle valamit,ugyanis egymástól tanulnak a legtöbbet!
2010. jún. 21. 14:35
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
én is tapasztaltam már, hogy van olyan kis gyerek, aki fejlettebb az enyémnél, akár testi akár szellemi értelemben. fel szoktam tenni magamnak a kérdést, hogy az enyém miért nem olyan, mikor minden feltétel meg van, ahhoz hogy a legoptimálisabban fejlődhessen. csakhogy a gyerekek nem egymás klónjai, hasonló adottságokkal születnek ugyan, de hogy kiben milyen képesség fog kibontakozódni és mikor az a környezetén kívül leginkább a saját génjeitől függ. más ütemben fejlődnek, ki ebben tűnik ki, ki más dologban jobb az átlagnál. lányom 2 évesen sokkal előrébb járt, mint most a fiam. főleg anyós mondja is, hogy bezzeg a .....ilyenkor már rég szobatiszta volt, meg beszélni tudott stb.stb.nem győzöm neki mondogatni, hogy nem egymás klónjai, a fiam így fejlődik és kész és én így is nagyon szeretem.
2010. jún. 21. 14:44
 4/10 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem is inkább szorgalmazd azt, hogy találkozzatok, sokat és könnyebben tanulna a te kicsid is egy másik gyerektől.

Tudom, hogy az töltene el büszkeséggel, ha a te gyereked lenne a legügyesebb, a legnagyobb, a legszebb, ez természetes is.

Ha az megnyugtat akkor hasonlíts más egykorúhoz a fiadat, hogy az mennyit tud, de legyél tisztába azzal hogy ELTÉRŐEN fejlődnek. Van aki 1,5 évesen, másik pedig csak 4 évesen lesz szobatiszta, van olyan baba amelyik 9 hónaposan és van olyan aki csak 18 hónaposan kezd járni, és mind a kettő EGÉSZSÉGES!

Ne aggódj!

Vagy rendezz találkát hozzátok, ahová az kicsijét és egy másik , a tiedhez hasonló átlagos babát is elhívsz. Mindenképp azt nézd hogy nagyon jó hatással van a gyerekedre ha másokkal is találkozik, és neked is szükséged van kikapcsolódásra, hogy más anyukákkal beszélgess!

A te gyereked sem rosszabb, sem kevesebb a másikétól!

2010. jún. 21. 14:48
 5/10 anonim ***** válasza:
52%

kérdező nem azt mondta, hogy fogyatékosnak kívánja a kisgyereket, hanem azt, hogy szívesebben fogadná az anyuka barátságát, ha a gyerek fogyatékos lenne, mint így, hogy egy kis zseni az övéhez képest.

másrészről nekem egy anya se mondja, hogy nem sajog az anyaszív egy icipicit se, amikor olyan gyereket lát, akinek a tulajdonságaival legszívesebben a saját gyerekét ruházná fel.

2010. jún. 21. 14:49
 6/10 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem a kérdező egyáltalán nem kívánta azt, hogy legyen fogyatékos a másik gyerek, hanem arra célzott, hogy egy fogyatékos gyerekkel sokkal szívesebben barátkozna, mint ezzel a kis okos gyerekkel.

Egyébként meg, kedves kérdező, biztos lehetsz benne, hogy más anyuka is hasonlóan érezne (talán nem ennyire kiélezve,hogy hányinger, meg hasonló) de biztos, hogy mindenkiben bújkálna az irigység. Mint ahogy az is biztos, hogy ezt senki be nem fogja vallani neked, inkább jól neked esnek...

Csak ne hagyd, hogy ez az irigység nagyon elhatalmasodjon rajtad!!!! (A másik meg, hogy azért tanuld meg elosztani kettővel, amit az anyukák állítanak a gyerekükről...ezt most nem konkrétan erre az esetre mondom, hanem általánosságban.)

2010. jún. 21. 14:51
 7/10 anonim ***** válasza:
94%
Barátnőm lánya 19,5 hós, fiam 19. Ő szinte hónapokkal hamarabb csinált mindent, mint a fiam. 11 hósan szaladt, fiam 16 hósan. 16 hósan már bőven használt szavakat, mostmár összefüggően beszél! Fiam nyökög és mutogat. Hetente 1-2 szer együt tvagyunk két órát. Agyon dícsérem a kislányt, annyira büszke vagyok rá! Barátnőm, mikor mondogatom, hogy a fiam ezt se tudja, azt se, egyből letorkol, hogy hagyjam abba, ne bántsam! Ő is ügyes, milyen ügyes ebben-abban, stb. Ha el vagyok keseredve, mert pl nem eszik, elmondom, mi van, ő elmeséli, mit tesz ilyenkor a lánya, vagy ő hogy reagál. Szóval kérdezem, kiváncsi vagyok a véleményére, kérdezni nem szégyen! Nekem a mozgásoknál szorult a torkom mindig, hogy a kislány 6 hósan mászott, a fiam meg épp átfordult,stb. Most annyira nem érzem vészesnek a különbsrget, mert az utóbbi hónapokban láttam azt, hogy a fiam is csinált ugyanugy mindent, mint a barátnője, csak később. Csak ki kell várni:)
2010. jún. 21. 15:03
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezek nem teljesen normális gondolatok...a barátnőm kislánya 1 hónappal fiatalabb a fiamnál(mindketten 2 évesek),a kis csaj 2 hét alatt szobatiszta lett,mondatokban beszél,egyedül eszik, iszik(pohárból),öltözik.Az én fiam?Nem beszél,csak pár szót mond érthetően,különben halandzsál,cumisüvegből issza a kakaót,nappal csőrös üvegből iszik,úgy eszik,mint egy kismalac,és a szobatisztaságról lövése sincs(nem érdekli).Én mégis imádom a barátnőmet,és a lányát is,és nagyon jó Velük együtt lenni.A gyerekek is nagyon csípik egymást.Szval szerintem ez nagyon nincs így rendben.Gondold végig,a gyereked csak tanulhat attól a kisfiútól.Ne irigy,hanem inkább nyitott,és érdeklődő legyél Te is.
2010. jún. 21. 16:34
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem normális a gondolkodásod!

Az én bnőmnek is ugyanannyi idős a kisfia mint az enyém.Gyakran járunk össze, van amiben az ő fia erőssebb van amiben az enyém.De egy percig nem jutott eszembe féltékenynek lenni rá sőőt, nagyon is örültem hogy az ő kisfia milyen ügyes:)És igen én szorgalmatom a találkozást és örülök hogy nem egy kis szerencsétlen gyerekkel van a kisfiam, hiszen nagyon sokat tanulhat tőle.

Szóval te is inkább örülj neki és ne legyél féltékeny tök felesleges!Nyilván a bölcsiben oviban stb.. helyeken is lesznek okosabb gyerekek a tiednél, akkor oda sem járatod majd?Vagy egyből irasd kisegitő iskolába ott tuti nem lennél féltékeny senkire!

2010. jún. 21. 17:23
 10/10 anonim ***** válasza:

Emberek vagyunk, persze hogy lehetnek ilyen érzések, akár bevallja valaki, akár nem.

Viszont a kérdésedre válaszolva: gondolj arra, hogy a gyerekek nem egyforma ütemben fejlődnek!!! Amelyik gyerek már most beszél, szobatiszta, stb., lehet, hogy később teljesen átlagos lesz, és lehet, hogy éppen a későn érő gyerek lesz kiemelkedő. Számtalan példát tudok mondani!

2010. jún. 22. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!