Bennetek milyen érzések voltak mikor GYESEN otthon voltatok a gyerekkel?
Teljesen ugyanez.
Minden letezo programon voltunk mar az elmult 1 evben. Igyekeztem lazan venni, magamra is idot szakitani.
De mar en is belefasultam, egyszeruen ugy erzem, hogy ha meg egy tornyot fel kell epiteni, meg egyszer le kell menni a jatszoterre, meg egyszer el kell meselni ugyanazt a meset, megorulok .
De ha valaki megkerdezi, persze azt mondom, hogy nagyon elvezem a gyesen levest. Persze, vannak napok amikor tenyleg elvezem, de ebbol van kevesebb.
Van, hogy mar reggel azon imadkozom, hogy jojjon haza a parom, vagy ajanlja fel a nagymama h vigyaz a gyerekre. Sokszor szamolom vissza az orakat estig. Annyira de annyira unatkozom. Es mivel nem keresek penzt, haszontalannak is erzem magamat.
Az enyem 2 eves es most megy bolcsibe szerencsere.
Nálunk nagyon kis korkülönbség van (11 hónap), kettővel voltam itthon egyedül, férjem dolgozott, nagymamák dolgoztak, igazán senkir sem számithattam hogy leváltson, éjjel sem aludtam. Voltak jobb és rosszabb időszakok. Már örültem és szabadság, nyaralás érzetét keltette ha egyedül mehettem el egy élelmiszerboltba autóval.
Visszanyúltam öt percekre gyerek előtti hobbijaimhoz, persze ezek igen rövid időtartalmú dolgok, de muszáj volt magammal is foglalkozni (olvasás, himzés...) mert különben belebolondultam volna az állandó körforgásba 3-4 óra alvással.
Most 5-6 évesek a fiúk - igazából akikkel akkor ovi előtt összejártunk a játszótéren és a gyerekprogramos helyeken azokkal a szülőkkel, gyerekekkel találkozunk most is. Építsd ezt a kapcsolatvonalat, mert később sem fog változni, hacsak nem költöztök.
A fásultság érzése szerintem a nemalvástól, monotonitástól mindenkiben bent van. Gondolj bele - teljesen felszerelt háztartásban élsz folyó vízzel, autómata mosógéppel, robotgépekkel, mosogatógéppel és val.szeg. télen fát sem kell behordanod, ha 20 perc nyugit akarsz csak bekapcsolod a tv-ben valamelyik mesét a 170-ből.
Bocs, de tényleg az a probléma hogy nincs probléma. Keress magadnak egy hobbit vagy tanulj valamit - szakmailag ismételj, nyelvet tanulj!
Akkor itt az ideje,hogy elmenj dolgozni!
2 gyerekes munkába járó anyuka
Mindenkinek köszi a válaszokat, számomra nagyon jó érzés volt mindegyiket olvasni. Sokszor jó érzés idegenektől hallani, hogy ugyanabban a cipőben járnak.
Természetesen dolgozni fogok amint az oviba belerázódott a gyermekem. De valószínűnek tartom, hogy a második gyerekemnél ( ha lesz) jobban átfogom gondolni a bölcsi vagy itthon meg egy évig dolgot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!