Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kislányom jobban szereti a...

A kislányom jobban szereti a mostoháját, mint engem. Ez normális?!

Figyelt kérdés

3 éve váltunk el a férjemmel.Neki lett uj kapcsolata. A lányunkat közösen neveljük továbbra is,így sokat van nála is. A kislányom a minap azzal jött haza, hogy ha én meghalok, lehet e Dóri (ő apuka uj barátnője) az anyukája.Mert hogy nagyon szereti őt, ugy mint engem.

Nem panaszkodom,rendes nő tényleg, sokat játszik,vásárol a lányommal. Van hogy ő fürdeti,reggel oviba viszi stb. Csak azért fusztrál hogy úgy szereti a lányom őt is, mint engem...

2018. aug. 12. 13:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
9 10 nem kell, egy óvodás ezt nem értené ezt meg és ettől nem megnyugodna, hanem csak még jobban belezavarodna. Szerintem csak röviden tömören 'igen' 'nem' - a válasz a nehéz kérdésekre. És semmit nem kell faggatni kérdezni - 'milyen volt ott', 'kit szeretsz' mit mondott, mit csinált stb- csak amit a gyerek hoz elő, arra röviden válaszolni.
2018. aug. 13. 07:41
 12/15 anonim ***** válasza:

Akkor leírom szájbarágósan: a valódi félelme alól kellene kihúzni a szőnyeget. Az pedig az, hogy anya is végérvényesen elmehet. És hogy a halál nem válogat. Ez mind igaz, de csak nagyon-nagyon ritkán következik be, annyira ritkán, hogy mondhatjuk, hogy soha. Ezen az se változtat, hogy épp a közelben történt ilyesmi. Lehet fűzni tovább, hogy mondják is, hogy kétszer nem csap ugyanoda a villám, ami azt jelenti, hogy... Értjük?

Óvodás és óvodás közt is nagy különbség lehet, de ha így előszedi a témát és így beszél róla (a gyerekek valahogy nagyon jók abban, hogy csak addig kérdeznek, amíg a rossz választ is elviselik), feltételezem, elég értelmes, és az anyját se félteném, hogy ne tudná világosan beadagolni neki a jó hírt, a "tényleg nincs baj" üzenetet meggyőző igazságokkal alátámasztva. Nem a halált kell taglalni, azt nyilván a saját tempójában fogja megtudakolni és feldolgozni.

2018. aug. 13. 11:00
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Bsszus, örülj neki, hogy Dóri normális vele és jó a kapcsolatuk!

Én a két kezemet összetettem volna, ha a mostohaanyám értelmes nő, aki szeret, nem pedig arra teszi fel az életét, hogy míg ott vagyok náluk, tönkretegyen.

2018. aug. 13. 11:50
 14/15 anonim ***** válasza:

Minek kérdezgetsz tőle ilyeneket, hogy kit szeret jobban?

Ezzel csak összezavarod.

Amúgy gyerekes ez a hozzáállás, én örülnék neki, hogy a gyerekemet az apa új párja szereti, és a lányom szívesen megy hozzájuk, nem sírva és szorongva.

2018. aug. 15. 18:09
 15/15 anonim ***** válasza:
A gyerekek ezt nem gondolják komolyan. Rosszul esik nyilván, teljesen megértem. De ne vedd a szívedre semmiképp.
2018. aug. 23. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!