A kislányom jobban szereti a mostoháját, mint engem. Ez normális?!
3 éve váltunk el a férjemmel.Neki lett uj kapcsolata. A lányunkat közösen neveljük továbbra is,így sokat van nála is. A kislányom a minap azzal jött haza, hogy ha én meghalok, lehet e Dóri (ő apuka uj barátnője) az anyukája.Mert hogy nagyon szereti őt, ugy mint engem.
Nem panaszkodom,rendes nő tényleg, sokat játszik,vásárol a lányommal. Van hogy ő fürdeti,reggel oviba viszi stb. Csak azért fusztrál hogy úgy szereti a lányom őt is, mint engem...
Akkor leírom szájbarágósan: a valódi félelme alól kellene kihúzni a szőnyeget. Az pedig az, hogy anya is végérvényesen elmehet. És hogy a halál nem válogat. Ez mind igaz, de csak nagyon-nagyon ritkán következik be, annyira ritkán, hogy mondhatjuk, hogy soha. Ezen az se változtat, hogy épp a közelben történt ilyesmi. Lehet fűzni tovább, hogy mondják is, hogy kétszer nem csap ugyanoda a villám, ami azt jelenti, hogy... Értjük?
Óvodás és óvodás közt is nagy különbség lehet, de ha így előszedi a témát és így beszél róla (a gyerekek valahogy nagyon jók abban, hogy csak addig kérdeznek, amíg a rossz választ is elviselik), feltételezem, elég értelmes, és az anyját se félteném, hogy ne tudná világosan beadagolni neki a jó hírt, a "tényleg nincs baj" üzenetet meggyőző igazságokkal alátámasztva. Nem a halált kell taglalni, azt nyilván a saját tempójában fogja megtudakolni és feldolgozni.
Bsszus, örülj neki, hogy Dóri normális vele és jó a kapcsolatuk!
Én a két kezemet összetettem volna, ha a mostohaanyám értelmes nő, aki szeret, nem pedig arra teszi fel az életét, hogy míg ott vagyok náluk, tönkretegyen.
Minek kérdezgetsz tőle ilyeneket, hogy kit szeret jobban?
Ezzel csak összezavarod.
Amúgy gyerekes ez a hozzáállás, én örülnék neki, hogy a gyerekemet az apa új párja szereti, és a lányom szívesen megy hozzájuk, nem sírva és szorongva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!