A kislányom jobban szereti a mostoháját, mint engem. Ez normális?!
3 éve váltunk el a férjemmel.Neki lett uj kapcsolata. A lányunkat közösen neveljük továbbra is,így sokat van nála is. A kislányom a minap azzal jött haza, hogy ha én meghalok, lehet e Dóri (ő apuka uj barátnője) az anyukája.Mert hogy nagyon szereti őt, ugy mint engem.
Nem panaszkodom,rendes nő tényleg, sokat játszik,vásárol a lányommal. Van hogy ő fürdeti,reggel oviba viszi stb. Csak azért fusztrál hogy úgy szereti a lányom őt is, mint engem...
Ez a meghalsz dolog onnan jött, hogy sajnos a szomszédba lakó kislány barátnő (10 éves), meghalt az anyukája autóbalesetben egy hónapja.
És ugye beszélgettünk erről a lányunkkal is...
Biztos vagyok, hogy nagyon szeret Téged - mindenkinél jobban. Ezek a zavaros szövegek a mozaikcsaládoknál előfordulnak. Te többet tiltasz, ezért most úgy érzi "jobban szereti" azt, aki többet enged. A kérdést zárd le: lehet akkor ő az anyukád! És reméljük ezt, hogy ez mennyire nem mély és igazi érzés, nem fogja megtapasztalni gyerekkorában, hanem szépen felneveled és ő maga fog rájönni, butaságot mondogat most.
"Nem nyafognék, de most már késő,
most látom, milyen óriás ő -
szürke haja lebben az égen,
kékítőt old az ég vizében."
Szerintem az is lehet emögött a kérdés mögött, hogy ugye most először találkozott közelebbről egy anyuka halálának a jelenségével. Pláne nagy érzelmi azonosulás lehetett, ha a szomszéd kislány (akit nyilván magával is azonosíthat) anyukája váratlanul meghalt. Nyilván ilyenkor erős félelmet élhet át, hogy ilyen elven te is "meghalhatsz". (gyerekeknél nyilván sokáig fel sem merül, hogy a szülővel történhet valami)
Ezt egy gyereknek nagyon sokkoló lehet feldolgozni, és a biztonságérzetét eléggé megingathatja. (eljátszik a gondolattal, hogy mi történne vele ha te meghalnál, hova kerülne, ki vigyázna rá stb...)
Lehet azért hozta ezt fel, mert neki ebben a lelki állapotban "megnyugtató" a tudat, hogy a "mostohaanyuka" vigyázna rá, ha veled vagy az apukával bármi történne és ezzel csökkentette a félelmét...szóval nem biztos, hogy a személyed ellen szólt a kérdés.
Ettől függetlenül rossz lehetett ezt hallani, de szerintem próbálj meg inkább arról beszélgetni vele erről a "traumáról". Ne hagyd, hogy a saját kicsinyes sértettséged eluralkodjon rajtad, hiszen lelkileg ő a sebezhetőbb.
Hát nem jó érzés, hogy ha kérdezem kit szeret a világon a legjobban azt mondja hogy engem meg Dórit...nem is az apját vagy valami.Nagyon ragszkodik és nagyon szereti ezt a nőt.
De bízom benne hogy azért én vagyok a fontosabb neki. :)
Köszönöm a válaszokat!Igyekszem elfogadni ezt a helyzetet, megnyugodni.
"Hát nem jó érzés, hogy ha kérdezem kit szeret a világon a legjobban"
Minek kérdezgetsz ilyet tőle? Miért várod el, hogy gyerekfejjel rangsorolja a számára fontos embereket? Nyilván neked ő a legfontosabb, de mit szóltál volna, ha a párod a legnagyobb szerelem idején azt kérdezi, hogy kit szeretsz a legjobban? Tudtál volna választani? Jobban szeretted őt a világon mindenkinél? Ha igen, mit szólt volna ehhez az édesanyád? Ha nem, mit szólt volna hozzá a párod? Ne várd el egy kisgyerektől, hogy különbséget tudjon tenni a szeretetek között, amit különböző emberek iránt érez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!