Begörbíti a lábujjait, normális?
Ez egy reflex a 10 hetesnél. Ha jól tudom 3-4 hónapos kor körül kezd eltűnni mint a többi újszülött reflex. Ugyanaz mint a zárt ököl. Az én fiam is csinálta még 6 hónaposan, ezzel együtt féloldalasan kúszott. Az egész izomrendszere asszimetrikus volt. Gyógytornász hoz vittem, aki pár alkalom alatt segített lazítani ezt a reflexet.
Ha a 14 hónaposnál is ugyanez a reflex áll fenn azt már gyerek orvosnak, védőnőnek illett volna észrevenni. A kezeivel nem csinálja? Hol tart a mozgásfejlődésben? Mert pl ha épp most kezd megállni, totyogni akkor lehet hogy csak “ kapaszkodik” a lábujjaival is. Ha pl fekve is tapasztalod az már más.
Nekem a gyógytornász azt mondta nagy gondot nem okoz a reflex részleges megmaradása, csak cipőproblémákat majd a későbbiekben, mert magas boltozatot okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!