Fiam most lesz ovis, a listát amit kaptunk megvettük de fogkefét lehet elektromosat vinni? Elég ennyi ruha?
Sosem mosott még sima fogkefével fogat elektromosat használunk pici kora óta. Vegyek hagyományosat és gyakoroljon azzal?
Vettem 10 pólót 10 rövidnacit, 5 farmert 2 melegítőt, 14kis gatyót ugyan ennyi zoknit. Vékony kabátja sapija van már. 1 gumi csizma hozza bélés, szandi a nyári lesz. Utcai cipőt még venni szeretnék mostani leharcolt.
Ennyi elég lesz?
Itthoni kevés ruhája van, van időm kimosni da ha elkezdi az ovit akkor dolgozok több műszakban kórházban. Sajnos lesz heti 2 nap már előre láthatóan mikor a nagyszüleivel lesz. Az apukája is így dolgozik :(
Azt tudod, hogy milyen ruhában lesznek a csoportszobában?
Mert nálunk anno kevés volt a rövidnadrág, és hosszú, vékony nadrág volt a legmegfelelőbb, de ez ovinként változik.
A póló szerintem elég, de a melegítő nem, ha minden nap kimennek, lehet minden nap összekoszolja, abból nekünk 6 volt.
Aztán miben alszanak az oviban? Nekünk pizsama kellett, és nekem sajnos sokszor bepisilt, úgyhogy volt vagy 5. Alapesetben kéthetente adták haza kimosni. Valamit ovija válogatja az ágyneműt, nálunk nem kellett, csak párna.
Törölközőt nem látok még a felsorolásban, meg kinti játszós cipőt. Illetve a kabátokból is érdemes beszerezni többet is, hogyha az egyik koszos lesz, legyen mit felvennie.
"Nekünk pizsama kellett, és nekem sajnos sokszor bepisilt, úgyhogy volt vagy 5."
Hát ez jó, tényleg kiakasztó, hogy óvodánként változó a törvény, mert az egyikbe beveszik a még nem vagy alig szobatiszta gyereket, nálunk meg kijelentették, hogy nem veszik fel, és ha esetleg csak ovi kezdés után fél évvel lesz szobatiszta (ezt ugye előre nem lehet látni), akkor anyuka elveszti a munkahelyét, mert valakinek otthon kell maradnia a gyerekkel, így egy fizetés kiesik, plusz a családipótlék is pápá, mert az is csak akkor jár, ha a gyerek jár az oviba.
Tényleg tök frankó!!!
Ezt nem törvény írja elő, az ovi saját házirendjében határozhatja meg. Különben alvásnál pisilt csak be, megviselte az ovikezdés, és csak eleinte.
De mindig raktam be zacskót az oviszsákba, és volt alátét is, amit az ágyára terítettek, és azzal együtt a pisis holmit egy az egybe belerakták a zacsiba diszkréten.
Nem szabhat meg ilyen kitételt az ovi, mert 3 éves kortól KÖTELEZŐ felvennie.
Max napi 10x fog átöltözni, tehát váltóruha kell sok.
Kérdező: farmer felesleges, azt nem ajánlják az oviba. Melegítőből viszont kell sok. Fiam van, hogy 3 hosszú és 2 rövidnadrágot elhasznál 1 nap alatt... Persze nem ez az általános, de előfordul.
Kabátból is kell legalább 2, hisz ha sárosan megy haza, mit adsz rá másnap?
És ha nagyon kevés az időtök, ajánlom figyelmedbe a szárítógépet (ha még nincs). Egy csoda. És ovis mellett nagyon hasznos is.
Pizsije van neki úgy 10 darab azokat a nagymama megvette már.
Akkor nacikat veszek még, most 3 hete teljesen éjjel nappal is szobatiszta de állandóan leeszi leissza magát.
Szárítógép ennyire jó? Sokan ajánlották már de nem gőzöl? Nem penészedik a fürdőszoba vagy az a helység ahol van? Emiatt nem vettünk még
Nem, dehogyis gőzöl. Egy tartályban gyűlik össze a víz, amit aztán kiöntesz a lefolyóba. Az "gőzöl", ha kiteregetsz, hisz az 1-2-3 nap alatt mind a szobába eregeti azt a 3-4-5 liter vizet. Mert bizony ennyi van egy adag mosásban.
Nálunk a szárítógép szüntette meg a penészt. És rengeteg helyet megspórolunk, hogy nem kell teregetni!
4 "Ezt nem törvény írja elő, az ovi saját házirendjében határozhatja meg. Különben alvásnál pisilt csak be, megviselte az ovikezdés, és csak eleinte."
De kötelező, ennek ellenére az ovink kijelentette, hogy az sem mehet, aki csak a délutáni alvásnál bepisil, míg más oviban (több anyukától is hallottam), hogy ha kell 10x átöltöztetik a gyereket, de ki nem rakhatják, azért mert... de ezek szerint a mi ovinkra nem vonatkoznak a törvények.
Nálunk nem lehet elektromosat vinni.
2 melegítő szerintem kevés, jön az őszi idő, mennek ki az udvarra, lehet minden nap másik kell, ha sáros lesz.
10 rövidnaci nekem soknak tűnik, olyan meleg van az oviban mindig elég a rövid nadrág?
Nálunk kell tornacipő is.
Az utcai cipőben mehet az udvarra játszani? Mert ha azt sajnálod akkor kell egy játszós az udvarra is.
Számolj úgy, hogy minden napra jusson egy garnitúra tiszta ruha (póló, hosszú/rövid nadrág), plusz még a szekrényében/zsákjában is mindig legyen egy teljes garnitúra tiszta cucc. Tehát mondjuk én mindenből tartanék otthon 8-9 darabot. És akkor heti egy mosásban megoldod a gyerek teljes tisztán tartását.
Enyém már rég nem pisilt be, de 2-3 alsógatyát, 2 pólót, 1-1 melegítőt, pulcsit mindig tároltam bent. Tufta magát úgy nyakon önteni egy pohár vízzel, hogy még a zoknija is vizes lett.
A leharcolt cipő kiváló játszós lesz, ezért nem kell utcai. Nálunk ugyanazt hordták udvarra, mint amiben érkeztek reggel.
Sima fogkefe kell, nem fognak azzal foglalkozni, hogy fel legyen töltve az elektromos, a kis mosdójukban meg értelemszerűen nem lesz konnektor elérhető magasságban, szóval nem megoldott, hogy mindig rátegye a töltőn a helyére.
Valaki írta a szobatisztaságot:
NEM lehet feltétel. A házirend sem térhet el a törvénytől!
Az ovikban nicnsenek meg a feltételek ahhoz, hogy pelenkézzanak egy gyereket, így pelenkás nem lehet. De szobatisztának nem kell lennie. Ha kell, 10x átöltöztetik egy nap és zacskóban gyűjtik a pisis ruhát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!