Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodaérett-e az ilyen kisgyermek?

Óvodaérett-e az ilyen kisgyermek?

Figyelt kérdés

Aki

1. bár szeret más gyerekekkel együtt kergetőzni, de együtt játszani (pl. homokozó) nem mindig

2. hintát egyáltalán nem hajlandó átengedni, abból mindig hiszti van, vagy ráhagyják más gyerekek, szülők

3. nem hajlandó a többiekkel egy asztalnál enni, elvonul

4. állandóan ki akar menni az udvarra, ha a többiek bent vannak, akkor is

5. nem hajlandó együtt aludni a többi kisgyermekkel, olyankor is játszana (pedig otthon rendszeresen alszik délután)

2018. aug. 8. 08:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyna, hogy óvodaérett. Óvodaköteles, olyan van. ha szeptember előtt tötli a 3-at, akkor az. Amelyik szeptember előtt tölti.

És onnantól kb mindegy mindaz, amit fent leírtál. (bár ebből azt látom, hogy mindig minden rá lett hagyva eddig. mi az, hogy "nem hajlandó"?)

2018. aug. 8. 10:14
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

" óvodában, ha nem hajlandó együtt enni, aludni a többiekkel, nem fognak rá várni, ha dacoskodik, nem fognak vele kedveskedni, hanem otthagyják, hogy majd észreveszi, a többi kisgyermek mit csinál, és majd elkezd alkalmazkodni"

Mifelénk már a bölcsiben is így volt. Oviban de pláne!

Kérvényt senkinek nem nyújtanak be. Le kell ülni enni. Ha nem eszik, éhes marad. Le kell feküdni aludni. Ha nem alszik, akkor is feküdni kell. Ki kell menni az udvarra. Ha nem akar, max áldogál a lábtörlőn egyedül...

2018. aug. 8. 10:18
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha bölcsiben nem lenne kivételezett helyzetben - tehát csak héb-hóba és veled (mint rokon? vagy fizetett?) - , szerintem már "betört" volna. Pl. esetleg már lennének barátai, akiket utánozni akar, és pár ismeretlen néni, akinek meg akar felelni és nem őt szolgálnák ki, hanem neki kéne beilleszkednie. Van olyan, hogy nem óvódaérett, de azok szerintem ennél sokkal extrémebb esetek (változott a törvény és már a szobatisztaság sem feltétel). Sok válogatós, nem alvós gyerek lesz jó alvó és jó evő és szokik le a furcsaságairól egy új közösségben és megtanulja az osztozkodást is, mert ott minden közös és "sok lúd disznót győz", egymaga nem gyűjthet be mindent :)
2018. aug. 8. 10:32
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

1. utáltam a többi gyerekkel játszani minden formában :D

2. nem fordult elő, szüleim megneveltek hogy ne legyek önző és hisztis

3. ismerős, nálam is ez volt :D

4. ez is hasonló volt nálam, csak én bent akartam volna lenni mindig

5. egyetlen egyszer se aludtam ovi alatt, vittem valami plüsst és csendben eljátszottam vele

Mégis túléltem 4 év ovit (kis okoskodással 1 évvel korábban kerültem be, mint kellett volna) komolyabb probléma nélkül.

A hisztis, önző gyerekeket a többiek kiutálják, a többivel nincs gond szerintem.

2018. aug. 8. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!