Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány ml körtefecskendőt kell...

Hány ml körtefecskendőt kell használni egy 20 hós babánál?

Figyelt kérdés
2010. jún. 20. 12:44
 1/10 anonim ***** válasza:
25%
Lehet, hogy én valamit nagoyn elszúrtam a fiamnál, de sose hallottam még "körtefecskendőről".
2010. jún. 20. 12:48
 2/10 anonim ***** válasza:
4%

A körtefecskendő beöntéshez van, nem értem mi szüksé erre egy kisgyereknél.

Rettenetes milyen szülők vannak, pfujjj

2010. jún. 20. 12:57
 3/10 anonim ***** válasza:
73%

Nem kell első hallásra ítélni. Sajnos van, akinek szükséges, a múltkor pont a gyerekdokinál várakoztunk az oltásra, nyitva volt a rendelő ajtaja, és hallottam, ahogy a dokinő magyarázza a gyereknek adandó beöntést az anyukának. A gyerek nem volt több 1 évesnél sztem. Úgyhogy nem hiszem, hogy passzióból csinálná az anyukája...

Amúgy bocsi, de sajnos nem tudok válaszolni a kérdésre. Leírásában nincs benne? Vagy a védőnőtöket ilyenkor nem lehet hívni,vagy egy sms neki?

2010. jún. 20. 13:02
 4/10 anonim ***** válasza:
24%

Harmadik!

Ha egy 20 hós gyereknek beöntés kell, ott a szülő a hibás, ha pedig betegség miatt van,akkor meg orvos dolga lenne elvégezni.

Azt sem értem, hogy egy 1 hónapos gyereket miért lázmérőznek???

Millio meg egy más módszer van, ezt el is kellene felejteni,mert aztán hozzászokik, és a kutatások zerint később szexuális zavart is okoz(hat)

2010. jún. 20. 13:12
 5/10 anonim ***** válasza:
83%
Látszik, hogy nem vagy képben abszolúte. A hőmérőzéshez nem lehet hozzászokni, mi 3 hónapos koráig csak így tudtuk megkakiltatni. Anyatejes volt + tápszer kiegészítős. Biztos hogy én voltam a hibás, ugye? Gőzöd nincs arról, hogy milyen az, mikor ilyen nehéz helyzetben van egy kisgyerek. Úgyhogy olvass utána, és ne osszad itt a tanácsokat kéretlenül.
2010. jún. 20. 13:22
 6/10 anonim ***** válasza:
9%
TE olvass utána, igenis hozzászokik...
2010. jún. 20. 13:57
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves válaszokat, 3-4 naponta nagyon keményet kakilunk és érdekelt volna, hogy ismerik-e az anyukák ezt a módszert. nagyon kinlódik a baba, felnőtt adagot nyom ki magából üvöltve és mivel a szokásos rostos dolgok, sok ivás sajnos nem használ ezért érdeklődtem a fecskendős megoldásról...
2010. jún. 20. 14:03
 8/10 anonim ***** válasza:
A Dévényi tornát próbáltátok már? Gyógytornászok alkalmazzák és sok "betegségnél" beválik. Kérdezd meg a védőnőt,hátha tudja,hogy hol foglalkoznak vele.
2010. jún. 20. 15:14
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, vannak humánusabb megoldások is. Pl. vannak külön gyógyvizek, melyet csecsemők is ihatnak, és szintén jó. Vagy a kamillateát szokták ajánlani, illetve a laevolac hajhajtót, melyhe szintén nem lehet hozzászokni, és nagyon jó. Remélem, hogy hamar rendbne jön.

Ja, és esetleg nem lehet kérni mésmilyen tápszert, mert lehet, hogy az okozza a gondot.

2010. jún. 27. 08:21
 10/10 anonim válasza:

Minden féle hashajtó módszerhez hozzá lehet szokni. Legyen az lázmérő, kúp, csepp, stb.

A langyos, cukros kamilla valóban jó hatású szokott lenni. Ha jól értem 20 hónapos kisdedről van szó. Neki már normál koszt a megfelelő, nagyon sok rosttal. Nagyon fontos a bő folyadék bevitel.(Széklet fogó hatásúak - krumpli, rizs, banán, sárgarépa. Célszerű az édességet és a nasit is kerülni.)

Alap dolog a nagyon sok mozgás - segíti a belek mozgását is.

Valóban igaz, hogy 3-4 nap után a székletet rendezni kell, de aki kapott már beöntést az tudja, hogy kellemetlen. Hosszútávon a gyermek félni fog a székletürítéstől és pont az ellenkezőjét érheted el, állandósul a porblémátok.

Szintén ebben a korban aktuális a szobatisztaságra nevelés, amit ha erőltetnek ilyen eredményhez is vezethet. Ezzel nem tudom hogy álltok.

Szerintem maradj a természetes módszereknél, és beöntést, vagy hashajtót csak akkor adj, ha azt az orvosoddal megbeszélted.

2010. jún. 28. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!