Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Unokám nemrég kezdett el...

Unokám nemrég kezdett el beszélni. Tiéteknél is vannak olyan szavak, vagy mondatok, ami megmosolyogtat?

Figyelt kérdés
Az enyém hajgumi helyett azt mondja HAJMUGI, a nővére Csenge, őt Csicsinek szólítja. A paradicsom nálunk paracsimom. A pocsolyát és a tócsát összevonta, így lett belőle pócsa.:) Tudtok vicces szavakat írni, amiket használnak és jókat mosolyogtok rajta?

2018. júl. 25. 13:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
65%
*csináltátok
2018. júl. 25. 23:05
 22/28 anonim ***** válasza:
78%
A két és fél éves lányom a nemrég látott először kerekesszékes embert, és hangosan megjegyezte, hogy "a bácsi babakocsija".
2018. júl. 26. 05:40
 23/28 anonim ***** válasza:
78%

Nagyon sokáig a gömb és a kerek összevonásából "görög" alakú volt pl minden labda, alma, golyó, stb.

A macska "jájs" volt, ne kérdezd, miért.

Egyéb extra szavakra nem emlékszem, de emlékezetes beszólásai voltak.

Pl strandon kagyló elvágta a kezért 2,5 évesen. Elsősegély helyen ellátták, bekötötték, majd megkérdezte, hogy akkor holnap mint mondjon a bölcsiben "Cápa volt, vagy kokodil?"

2018. júl. 26. 09:15
 24/28 anonim ***** válasza:
67%

jajj, volt még egy emlékezetes. Mesét nézett és aztán magyarázta, hogy a "fongyi" így, a "fongyi" úgy, melyik mit csinált... én meg csak néztem, hogy jól vagy, gyerek? Mi az a fongyi? -A kis zöld vackok, amiknek masni van a szemén.

Akkor látott először tini nindzsa teknőcöket :D

2018. júl. 26. 09:17
 25/28 A kérdező kommentje:

:))

Jókat nevettem, de aki olvasta őket, szerintem nemcsak én. Köszi!

A bácsi babakocsija... :)) Végül is igaza volt, mert ő sem tud járni.

A masnis is...

2018. júl. 26. 13:25
 26/28 anonim ***** válasza:
13%

Van pár, én nem mosolygok rajta, hanem rögtön javítom.

Öcsémen mosolyogtak 4 év logopédus lett belőle már kiskorától kezdve.

2018. júl. 27. 12:00
 27/28 A kérdező kommentje:

Mi is javítjuk, meg szerintem mindenki más is, de azért mosolyogni csak lehet.. :) A Csicsit hagytuk, mert az ő találta ki.

Egyedül a hálóing helyett maradt a hálingó, ezt még a lányom mondta, sokan használjuk így a családban. Szerintem aranyos. Nem kell logopédusért kiáltani egyből. A te példád szerintem elég ritka.

2018. júl. 27. 13:27
 28/28 A kérdező kommentje:
Mármint úgy értve, hogy csak azért kellett logopédushoz vinni, mert mosolyogtak a szülők egy-egy szóhasználaton.
2018. júl. 27. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!