Unokám nemrég kezdett el beszélni. Tiéteknél is vannak olyan szavak, vagy mondatok, ami megmosolyogtat?
Zavar- vazar
Kellemes- kemelles
Kavics-Kadics
Kenguru-Kanyunyu
Helikopter-Helikopáter
Le estem-Le esettem
Enyémek már nagyok, de volt pár ilyen nálunk is.
Fiamnál:
anaszaja = harisnyanadrág
oászi = oroszlán
natui = repülőgép (mai napig rejtély, hogy ez hogy lett)
Nagyobbik lány:
dudu = bogár
Ada = Andris, a bátyja
Kisebbik lány:
pőpe = törpe
Ezek a legemlékezetesebbek, de sok ilyen volt még, kivéve a nagyobbik lánynál, mert ő 2 éves koráig meg sem nyikkant a fenti két szó kivételével, utána viszont rögtön kristálytisztán kezdett beszélni.
A perszet en kuldtem el veletlen befejezetkenul, bocsi
Nalunk
Szőlő - szöszi
Taxi - kaszi
Papucs- pacsucs
Semmi gond, csak nem tudtam mire vélni.
És esetleg aranyköpésetek van? Mármint amit a kisgyereketek mondott? (Mindenkit értékeltem, köszönöm!)
Enyém: mondja, mondja, mondja, egyszer csak váratlanul témát vált: ... a keri nagyon széép, és elbűvölő a körme. :D
A 3 eves fiam bokol mindig :
" Anyanak olyan szep a laba, keze, hasa, cicije :D "
A nagyobb fiam 2 és fél éves volt amikor született a kisebbik. Amikor hazahoztuk a kórházból áll felette és döbbenten nézi egy darabig, aztán rám néz: "Ezt a kistesót meg hogy csináljátok?"
Ugyanő tavaly, 3 évesen egy nyári szabadtéri rendezvényen a Toi Toi wc-knél vártuk a férjemet, amikor az egyikbe bement egy rendőr. Ő döbbenten és jó hangosan: "Nézd anya, a rendőrbácsi is szokott pisilni" - mindenki röhögött körülöttünk, a rendőr is amikor kijött 😂.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!