Mért van az hogy sok gyerek csomó alapvető dolgot nem tud megcsinálni, mért tolódnak kis alapvető dolgok akár évekkel? (lent)
-Amikor mi voltunk gyerekek 4-5 évesen cipőt kötöttünk.
Ma mért nem képesek erre,sőt olyat is hallottam ahol már felsős volt a gyerek és csak bénázott
-4-5 éves korban már egyedül fürödtek a gyerekek,szappant használva,ha kellett besegítettek de megoldották
-4-5 éves egyedül kis és nagy wc-re
-2-2,5 éves korára a többség szobatiszta volt reggel,nem kellett pelenka
Ja, és igen, a 11 évesemet is itthon lehet hagyni napközben, más kérdés, hogy nem örülök neki, ha egész nap itthon van egyedül, de nem azért, mert bajt csinál.
Elmegy önállóan az iskolába busszal, bepakol a táskájába, és szendvicset is csinál magának, ha éhes. Az osztálytársai szintén mind tudják ezeket. Nem tudom, te milyen gyerekekkel találkozol, de ez azért már általános ebben a korban.
Nincs 25-ös méretben (alacsony család, kislány, épphogy egy méter) fűzős cipő.
Felügyelettel, de egyedül fürdik. Néha szólok, ha kimaradt egy testrész, de inkább csak szekunak vagyok jelen.
Egyedül megy wc-re, de nagydolog után mi töröljük ki, ő még képtelen megfelelően ellenőrizni, hogy tisztára törölte-e. Kisdolog megy önállóan.
Májusban volt 3, szeptemberre mindenféle külső behatás nélkül szobatiszta lett. De éjszakára pelenkát kap, egyébként felébredne és nem lenne meg a 11 óra alvás, amire szüksége van. Ráadásul olyan kóma félálmosan, hogy balesetveszélyes WC-re felmászni ilyenkor.
4 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!