Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Százalékos arányban kb. hogy...

Százalékos arányban kb. hogy alakul nálatok a kiadás az össz bevételhez képest?

Figyelt kérdés
Két 6 év alatti gyermekünk van, nem tudom egészségesen osztom-e el a bevételi arányokat. Kiváncsi vagyok ez más családoknál hogy van, egyáltalán tudatos-e vagy a kötelező kiadásokon túl egyáltalán nem tervezik. Én eddig próbáltam takarékoskodni mert egy nagy beruházásra készültünk, de ahogy a gyerekek nőnek egyre nagyobb kiadásaink lesznek (akár rövid akár hosszútávú). Ti ezt hogy csináljátok? Az adott kategóriáim: Élelmiszer, rezsi, autó-utazás, ruházkodás, takarékosság - felújítás, nyaralás..., és még van egy csomó kategória amit val.szeg. kihagytam.

2018. júl. 22. 08:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

420-460 ezer között van a havi bevételünk, ebben a cafeteria is benne van.

Ilyenkor 80-90 ezer a hitel + rezsi

Boltban kb 100 ezret hagyunk, ebben benne van a kaja, tisztítószer, nasi, ilyenek.

Van 2 3 éven aluli ételallergiás gyerek, kb 50 ezer lehet de nem számoltam össze, ez egy kb tipp.

Még 50 el szokott menni rájuk, vagy alkalom, vagy oltás, vagy ruha-cipő, valami mindig van.

50 ezer megtakarítás van.

A többi utazásra, vagy magunknak erre-arra megy el, ha akarunk valami nagyobbat és nem muszáj más, akkor arra gyűjtünk külön ebből.

Autónk nincs, én félek vezetni pedig van jogsim, a férjem simán nem akar de figyelemzavaros is. Szóval neki bérlet 5 ezer, én gyerekkel ingyen utazok a tartósbetegség miatt.

2018. júl. 22. 09:12
 2/5 anonim ***** válasza:
70%

Nem vezetek semmilyen kimutatást, nem számolok, nem tervezek. Ennek több oka van. Jól keresünk, nincsenek anyagi gondjaink, tehát nagyon nem kell sakkozni a pénzzel. Korábban próbáltam, de túl sok energiámba került. Így is van elég dolgom, nincs kedvem ezzel is foglalkozni. 99%-ban olyan dolgokra költünk, amire valóban szükségünk van, vagy amiről akkor sem mondanánk le, ha kimutatást vezetnék róla.

Azért megpróbálom nagyjából megsaccolni az arányokat.

Élelmiszer:10%

rezsi:5%

autó: 5% (de ez csak a benzin, parkolás, karbantartás, biztosítás, lassan aktuális lenne mindkettő cseréje)

ruházkodás: gyereknek - 3%, felnőtteknek - 1-2%

nyaralás, kirándulás, szórakozás: 10% (ha átlagolom)

félretesszük kb. a fizetésünk 55%-át.

A többi elmegy egyébre (gyógyszer, játék, ajándékok, stb.)

2018. júl. 22. 09:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Egy öt éves és 3 4 hónapos gyerkőccel, 600-650 ezer ft körüli bevétellel:

Élelmiszer(tápszert is ideszámolva):25%

Hitel:15%

Rezsi (telefonokkal, nettel együtt): 10%

Ruházkodás, pelenka,játékok, kirándulás: 5% (piciknek nem kell vennünk ruhát, annyit kaptunk és pelenkát is alig, mert a vendégek mindig azt hoznak)

Autó, utazás (szerviz költség, biztosítás havi szintre leosztva is benne van): 10% (egyik gyerkőc nagyon beteg, rengetegszer kell vinni orvoshoz, fejlesztésre)

Egészség, fejlesztes: 10%

Megtakarítás: 15%

A maradék 10% elmegy egy kis cementre, jarolapra, új lámpára, éppen ami kell a házhoz. Belülről készen vagyunk, kinti munkák vannak már "csak".

2018. júl. 22. 09:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekünk egy 2és fél évesünk van, illetve rajta vagyunk a tesón. Én is dolgozom. Először levonják a hitelt autómatikusan, így ezzel nem is számolunk, mintha az a pénz nem is létezni. Befizetünk minden rezsit, megejtük egy nagybevásárlást, megvesszünk a havi pelenka adagot. Teletankoljuk az autót. Félreteszünk egyrészt az autóra, ha elromlana, másrészt minden egyéb másra. Ami ezen felül marad az megy a további kajára, ruhára stb. Spórolhatnák jobban úgy érzem, van amikor jobban sikerül egy hónap, van amikor nem. Ami a kövi fizuig megmarad azt szintén félre rakjuk, itt jön ki, hogy mennyire voltam jó ez ügyben. Férjem bevétele változó, ettől is függ.
2018. júl. 22. 09:42
 5/5 anonim ***** válasza:
26%

Én nem vagyok túl elégedett az arányokkal. Lehetne több a megtakarítás és sok elmegy az "egyébre" arányaiban úgy, hogy nem érzem, hogy dőzsölnénk.

Autónk nincs, én nem tudok vezetni (hiába van jogsim), férjemnek pedig volt egy balesete (vétlen félként), azóta nem akar.

Hitel+rezsi+bérletek: ~20 %

Élelmiszer, drogéria, háztartás, gyógyszer: 25 %

ruha, cipő: 10 %

egyéb (tanulás, szórakozás, lakásba ez az) 25 %

megtakarítás 20 %

2018. júl. 22. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!