Százalékos arányban kb. hogy alakul nálatok a kiadás az össz bevételhez képest?
420-460 ezer között van a havi bevételünk, ebben a cafeteria is benne van.
Ilyenkor 80-90 ezer a hitel + rezsi
Boltban kb 100 ezret hagyunk, ebben benne van a kaja, tisztítószer, nasi, ilyenek.
Van 2 3 éven aluli ételallergiás gyerek, kb 50 ezer lehet de nem számoltam össze, ez egy kb tipp.
Még 50 el szokott menni rájuk, vagy alkalom, vagy oltás, vagy ruha-cipő, valami mindig van.
50 ezer megtakarítás van.
A többi utazásra, vagy magunknak erre-arra megy el, ha akarunk valami nagyobbat és nem muszáj más, akkor arra gyűjtünk külön ebből.
Autónk nincs, én félek vezetni pedig van jogsim, a férjem simán nem akar de figyelemzavaros is. Szóval neki bérlet 5 ezer, én gyerekkel ingyen utazok a tartósbetegség miatt.
Nem vezetek semmilyen kimutatást, nem számolok, nem tervezek. Ennek több oka van. Jól keresünk, nincsenek anyagi gondjaink, tehát nagyon nem kell sakkozni a pénzzel. Korábban próbáltam, de túl sok energiámba került. Így is van elég dolgom, nincs kedvem ezzel is foglalkozni. 99%-ban olyan dolgokra költünk, amire valóban szükségünk van, vagy amiről akkor sem mondanánk le, ha kimutatást vezetnék róla.
Azért megpróbálom nagyjából megsaccolni az arányokat.
Élelmiszer:10%
rezsi:5%
autó: 5% (de ez csak a benzin, parkolás, karbantartás, biztosítás, lassan aktuális lenne mindkettő cseréje)
ruházkodás: gyereknek - 3%, felnőtteknek - 1-2%
nyaralás, kirándulás, szórakozás: 10% (ha átlagolom)
félretesszük kb. a fizetésünk 55%-át.
A többi elmegy egyébre (gyógyszer, játék, ajándékok, stb.)
Egy öt éves és 3 4 hónapos gyerkőccel, 600-650 ezer ft körüli bevétellel:
Élelmiszer(tápszert is ideszámolva):25%
Hitel:15%
Rezsi (telefonokkal, nettel együtt): 10%
Ruházkodás, pelenka,játékok, kirándulás: 5% (piciknek nem kell vennünk ruhát, annyit kaptunk és pelenkát is alig, mert a vendégek mindig azt hoznak)
Autó, utazás (szerviz költség, biztosítás havi szintre leosztva is benne van): 10% (egyik gyerkőc nagyon beteg, rengetegszer kell vinni orvoshoz, fejlesztésre)
Egészség, fejlesztes: 10%
Megtakarítás: 15%
A maradék 10% elmegy egy kis cementre, jarolapra, új lámpára, éppen ami kell a házhoz. Belülről készen vagyunk, kinti munkák vannak már "csak".
Én nem vagyok túl elégedett az arányokkal. Lehetne több a megtakarítás és sok elmegy az "egyébre" arányaiban úgy, hogy nem érzem, hogy dőzsölnénk.
Autónk nincs, én nem tudok vezetni (hiába van jogsim), férjemnek pedig volt egy balesete (vétlen félként), azóta nem akar.
Hitel+rezsi+bérletek: ~20 %
Élelmiszer, drogéria, háztartás, gyógyszer: 25 %
ruha, cipő: 10 %
egyéb (tanulás, szórakozás, lakásba ez az) 25 %
megtakarítás 20 %
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!