Miért nem utánozza a felnőtteket/gyerekeket?
Figyelt kérdés
2,5 éves kisfiú nem utánozza a környezetében lévőket, de szüleit sem. Pl: nem pápázik, nem próbál hangot utánozni, nem táncol, nem ad puszit stb. Ennyi idősen már tudni kellene állatok neveit is, pláne a hangok utánzását (pl vau-vau) nem? Szerintetek gond lehet vele? Nagyon félős, önállótlan gyerekről van szó.2018. júl. 16. 12:24
11/17 A kérdező kommentje:
Bár külön házban, de egy telken lakunk. Látok eleget. #6-os én meg egyből gondoltam hogy teszel te a kérdésre meg a lényegére, csak papolni jöttél meg kiosztani idegeneket. Grat.
2018. júl. 16. 14:15
12/17 anonim válasza:
Ha biztos vagy benne hogy soha nem csinálja, akkor sürgősen orvos. Hogy a védőnő mit mond, arra én pl. felénk nem adok, mert nálunk a 18 hónapos fiam nem utánzott nem integetett, nem küldött puszit és nem beszélt. És csak legyintett rá, hogy nem baj, majd fog :O
Köszi... Hát nem hagytam annyiban, mentem tovább. Sok fejlesztésen vagyunk/voltunk és leszünk túl, mire elkezdte behozni a lemaradást.
De ha csak te nem látod ezeket az önmagában semmit se jelent, mivel otthon az anyjának simán lehet hogy csinálja.
Barátnőm kislánya sokáig meg se mukkant mások előtt még előttünk se akivel rendszeresen összejárt.
13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot. Gyakorlatilag napi szinten látom, de megvan mindkét családnak a privát szférája, nem ülünk egymásnál azért állandóan. Ettől függetlenül a kicsi fél még az ismerős emberektől is. Sokat tölt tv előtt, hangokat nem igazán ad ki a síráson kívül, meg néha ilyen felkiabálások, ha mondjuk meglepődik valamin, vagy gagyog egy kicsit. Már megpróbálkoztam rákérdezni erre arra, de nem derült ki sok.
2018. júl. 16. 14:33
14/17 anonim válasza:
Teljesen normális lesz hogy ennyi idősen fel az idegenektől.
15/17 A kérdező kommentje:
A családtagjai nem idegenek ;)
2018. júl. 16. 14:51
16/17 anonim válasza:
Ha belegondolsz, hogy fél év múlva betölti az óvoda köteles kort, akkor igen, nagyon le van maradva. A legtöbb anyuka ilyenkor azon izgul, hogy mikor lesz már szobatiszta a gyerek, nem az integetést gyakorolják.
17/17 anonim válasza:
Nem akarok ilyesztgetni senkit, de érdemes alaposan felmérni a helyzetet minél előbb. Itt talán lehet találni segítséget a felméréshez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!