Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány fokos láztól szükséges...

Hány fokos láztól szükséges csillapítani? 4 éves.

Figyelt kérdés
Kislányom tegnap délután kicsit bágyadt volt, megmértük a lázát 37.7. Akkor még nem csináltam semmit, később 38.3 volt. Este már érezhetően meleg volt a homloka. Lefekvéskor kapott egy kúpot. Ma többször is mértem neki, 38.3 volt. Nem csillapítottam. Hány foktól kell csillapítani? Adjak éjszakára kúpot? Köszönöm a segítséget.

2018. júl. 15. 21:04
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
24%

Sziasztok! Elnézést, hogy ezzel kezdem, de le vagyok döbbenve mennyi rosszindulatú megjegyzést kapott szegény kérdező. ANYUKÁK olyan stílusban válaszolnak (sajnos ezen a fórumon nagyon gyakran), hogy én szégyellem magam... :(

Szeretném megkérdezni, hányan használtatok már kúpot? Csak mert én már rengetegszer (aranyér, vesegörcs stb.), és a legnagyobb túlzással sem nevezném kínzásnak. Nyilván egy picit kellemetlen, de ennyi. Annak ellenére írom ezt, hogy én is előnyben részesítem a szirupot (van egy 3 éves és egy 5 éves gyermekem). Viszont van itthon kúpom is, mert volt már rá példa, hogy 40 fokos láznál a fiam éjszaka nem bírta lenyelni a szirupot. A kérdésre válaszolva, én csak akkor csillapítom, ha láthatóan rosszul van, elesett. A fiamnál előfordult, hogy vírusos megbetegedésre, mikor 38,5 fokos láza volt, nem adtam lázcsillapítót, mert egyébként vidám volt, és pár nap alatt át is ment rajta a betegség. Egyéni mérlegelés kérdése úgy gondolom. Minden jót kérdező!

2018. júl. 17. 12:35
 32/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a normális válaszokat. Hát nem gondoltam volna hogy ilyen primitív válaszokat is kapok, de hát mindenki olyan kalappal köszön amilyen van neki. A segítő jószándékú válaszokat még egyszer köszönöm.
2018. júl. 17. 20:51
 33/35 anonim ***** válasza:
9%
38,5 felett már nem árt, nehogy hirtelen felszökjön neki, amúgy felesleges.
2018. júl. 18. 14:36
 34/35 anonim ***** válasza:
36%

A kúpot mondjuk elfelejteném ilyen korban, 100% felesleges.

Én legalábbis gyűlöltem, mikor valamiért fel kell tenni anyáéknak, rohadt szar érzés volt és tiltakoztam ahogy tudtam 4-5 évesen.

De ők is csak akkor kaptam kúpot, mikor hánytam és a gyógyszer kb azonnal kijött volna - semmilyen más esetben nem javallott.

2018. júl. 18. 15:08
 35/35 anonim ***** válasza:
36%
* fel kellett tenniük anyáéknak - elnézést :)
2018. júl. 18. 15:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!