Hány fokos láztól szükséges csillapítani? 4 éves.
Gondolj bele neked milyen érzés hogy kúpot nyomnának be, 4 éves már nem baba. Van szirup, gyógyszer már rágótabletta is olyan mint a cukorka.
Én elítélem a kúpot undorító.
Szegény gyerek, kúpot eszembe nem jutna adni egy 4 évesnek.
Kérdező, gyorsan írass fel Flamborint, azt szájon át kell bevenni, néhány csepp csak és jól hat.
En ugy tudom, hogy antipiretikus kupot magas, nehezen csillapithato laznal kell hasznalni. Kovezzetek meg, de 5 evesem mellett igenis van itthon belole. Tartaleknak. Szerencsere nem adtam meg belole, a szirupok szepen leviszik. De mivel betegség kor a láz mellett be is szokott fulladni, igy en tojok ra, ha szerintetek gyerekkinzas, de 5 evesen us siman beadnam neki ha kellene.
Egyebkent a Flamborin csepp tenyleg jo, csak borzalmas izu, ami nekunk bevalt az a Brufen szirup (3x erosebb a Nurofennel).
Jobbulast nektek.
28, a konkrét esetre írtuk, hogy kínzás. Legalábbis én.
Alig lázas, együttműködő korú gyereknek nem való a kúp.
Lányom 3, többször volt lázgörcse. Nagyon hirtelen szalad fel neki, és ha bakteriális fertőzés áll a háttérben, akkor sziruppal levihetetlen és a félrenyelés veszélye miatt nem is ajánlott ilyenkor azzal próbálkozni. Ha 39-40 fokos láztól félig eszméletlen, remeg, persze hogy a kúpot veszem elő.
Ezért nem is értem a "nyugat-európai álláspontot". Ilyenkor mégis mit ajánl nyelni nem tudó gyereknél?
A Diazepam is rektálisan adandó. Felnőtteknek is.
De fájdalomra vagy alacsony lázra eszembe nem jutna kúpot adni, amikor van kíméletesebb megoldás.
(Alacsony lázat nem is csillapítok, csak ha rosszul érzi magát. Ha futkározik, mint egy mérgezett egér, akkor hagyom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!