Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány fokos láztól szükséges...

Hány fokos láztól szükséges csillapítani? 4 éves.

Figyelt kérdés
Kislányom tegnap délután kicsit bágyadt volt, megmértük a lázát 37.7. Akkor még nem csináltam semmit, később 38.3 volt. Este már érezhetően meleg volt a homloka. Lefekvéskor kapott egy kúpot. Ma többször is mértem neki, 38.3 volt. Nem csillapítottam. Hány foktól kell csillapítani? Adjak éjszakára kúpot? Köszönöm a segítséget.

2018. júl. 15. 21:04
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
22%
Egy orvosi véleménnyel vitatkoztok - fefogtátok?
2018. júl. 16. 08:52
 22/35 A kérdező kommentje:
Micsoda alpári megjegyzéseket tesznek egyesek. Én segítséget kértem nem pedig bunkóságot. Arra nyiss egy másik kérdést aztán ott kibontakozhatsz.
2018. júl. 16. 09:15
 23/35 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, rosszul esik olvasni hogy a szerencsétlen négy évest azzal kínzol, hogy kúpot dugdosol fel neki. Mikor aztán három hónaposan már kinőtte.
2018. júl. 16. 10:06
 24/35 anonim ***** válasza:
69%

Gondolj bele neked milyen érzés hogy kúpot nyomnának be, 4 éves már nem baba. Van szirup, gyógyszer már rágótabletta is olyan mint a cukorka.

Én elítélem a kúpot undorító.

2018. júl. 16. 10:14
 25/35 anonim ***** válasza:
46%
Kérdező, , érdekességképpen írom, hogy Nyugat Európában élek, a kúp itt gyerek bántalmazásnak számít, ezért tilos adni. Talán el kellene gondolkozni ezen, ugye tudjuk hogy Magyarország 100 évvel van elmaradva az egészségügyben ( is ).
2018. júl. 16. 10:17
 26/35 anonim ***** válasza:
34%

Szegény gyerek, kúpot eszembe nem jutna adni egy 4 évesnek.

Kérdező, gyorsan írass fel Flamborint, azt szájon át kell bevenni, néhány csepp csak és jól hat.

2018. júl. 16. 10:20
 27/35 anonim ***** válasza:
Flamborin ha nagyon magas a láza, értsd ezt 39 fok felett, de akkor hűtőfürdőt is kap. Mivel az enyémek hamar belázasodnak, éjszakára 37,5 felett ha bágyadt, márpedig az szokott lenni, akkor kapnak nurofent. Nappal 38,3 felett ha rosszul érzik magukat, de az enyémek lázasan mindig rosszul vannak, ahogy a férjem és én is. A kicsi még kap kúpot, 1,5 éves. A nagy 4, akartam adni, de nem akarta, így nem erőltettem.
2018. júl. 16. 14:25
 28/35 anonim ***** válasza:
22%

En ugy tudom, hogy antipiretikus kupot magas, nehezen csillapithato laznal kell hasznalni. Kovezzetek meg, de 5 evesem mellett igenis van itthon belole. Tartaleknak. Szerencsere nem adtam meg belole, a szirupok szepen leviszik. De mivel betegség kor a láz mellett be is szokott fulladni, igy en tojok ra, ha szerintetek gyerekkinzas, de 5 evesen us siman beadnam neki ha kellene.

Egyebkent a Flamborin csepp tenyleg jo, csak borzalmas izu, ami nekunk bevalt az a Brufen szirup (3x erosebb a Nurofennel).

Jobbulast nektek.

2018. júl. 16. 15:03
 29/35 anonim ***** válasza:
8%

28, a konkrét esetre írtuk, hogy kínzás. Legalábbis én.

Alig lázas, együttműködő korú gyereknek nem való a kúp.

Lányom 3, többször volt lázgörcse. Nagyon hirtelen szalad fel neki, és ha bakteriális fertőzés áll a háttérben, akkor sziruppal levihetetlen és a félrenyelés veszélye miatt nem is ajánlott ilyenkor azzal próbálkozni. Ha 39-40 fokos láztól félig eszméletlen, remeg, persze hogy a kúpot veszem elő.

Ezért nem is értem a "nyugat-európai álláspontot". Ilyenkor mégis mit ajánl nyelni nem tudó gyereknél?

A Diazepam is rektálisan adandó. Felnőtteknek is.

De fájdalomra vagy alacsony lázra eszembe nem jutna kúpot adni, amikor van kíméletesebb megoldás.

(Alacsony lázat nem is csillapítok, csak ha rosszul érzi magát. Ha futkározik, mint egy mérgezett egér, akkor hagyom.)

2018. júl. 16. 15:16
 30/35 A kérdező kommentje:
A gyógyszerész javaslatára adtam a kúpot és egy pillanatra sem éreztem hogy kínoztam volna vele.
2018. júl. 16. 16:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!