Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány fokos láztól szükséges...

Hány fokos láztól szükséges csillapítani? 4 éves.

Figyelt kérdés
Kislányom tegnap délután kicsit bágyadt volt, megmértük a lázát 37.7. Akkor még nem csináltam semmit, később 38.3 volt. Este már érezhetően meleg volt a homloka. Lefekvéskor kapott egy kúpot. Ma többször is mértem neki, 38.3 volt. Nem csillapítottam. Hány foktól kell csillapítani? Adjak éjszakára kúpot? Köszönöm a segítséget.

2018. júl. 15. 21:04
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
60%
#8: van, aki biztosra megy. Ha nyugodtan tud aludni sokkal többet ér, mintha a mája picit dolgozik.
2018. júl. 15. 22:40
 12/35 anonim ***** válasza:
8%
Csak akkor adok ha fájdalma van illetve 40 foktól.
2018. júl. 15. 23:49
 13/35 anonim ***** válasza:
80%

39,5 tol ( WHO ajanlas )

Egyebkent a szerencsetlen 4 evesnek minek dugdosol fel kupot ?! Csak le tud nyelni tan egy kanal szirupot ...

2018. júl. 16. 00:32
 14/35 anonim ***** válasza:
95%

Az se mindegy hol mérted. Végbélben 0,5 fokkal többet kapsz, mint hónaljban.

Mi akkor szoktunk csillapítani ha neki láthatóan kellemetlen.

2018. júl. 16. 00:52
 15/35 anonim ***** válasza:
66%
Fiam nehezen viseli a lázat 38nál már adok neki nurofent. 4 évesnek minek kúpot adsz mikor sokkal jobb a nurofen szirup vagy tabletta, nem kisbaba már!
2018. júl. 16. 01:14
 16/35 A kérdező kommentje:
A kúpot a gyógyszertárban ajánlotta az eladó, ezért vettem azt. Napközben nem is adtam neki, csak éjszakára. Olvastam itt a gyk-n erről csak nem értem hogy sokan miért tekintenek a kúpra még a lázmérőre úgy mint ha az valami kínzás lenne.
2018. júl. 16. 07:36
 17/35 anonim ***** válasza:
33%

Nem is értem, hogy gyk-n pofázóknak miért nem hiszel jobban, mint egy végzett gyógyszerésznek a patikában.

Én szégyellném magam nagyon, hogy a trolloknak ne bántsam meg a lelki világát.

2018. júl. 16. 08:05
 18/35 anonim ***** válasza:
66%

"nem értem hogy sokan miért tekintenek a kúpra még a lázmérőre úgy mint ha az valami kínzás lenne"

Mert az. Felesleges, elkerülhető és semmi előnye nincs a sziruppal szemben, mellette pedig kellemetlen érzés is a gyereknek.

A kúpnak akkor van csak létjogosultsága, ha

- 3 hónaposnál fiatalabbnak kell csillapítani (mert nekik szirup nem adható) ;

-vagy ha refluxos a gyerek;

-vagy hányással járó betegség esetén;

-vagy ha valamilyen okból a szirup hatástalan.

Alacsony hőre kúpot adni egy 4 évesnek, amikor eleve lázcsillapítóra se lenne se szüksége, igen, kínzás.

2018. júl. 16. 08:14
 19/35 anonim ***** válasza:
65%
Igen kinzas. Dugd fel magadnak ! Ugyanazt erzi a gyerek is ! 4 eves, konyorgom, nem ujszulott!!2-3 honapos korban elfogadott, azutan szirup.
2018. júl. 16. 08:28
 20/35 anonim ***** válasza:
80%
39 alatt nem csillapítom,c sak ha rosszul érzi magát. Ha "csak" bágyatag, pihen, akkor hagyom aludni. Este, ha lefekvéskor 38,5 felett van, akkor éjjelre kap gyógyszert, viszont később, éjszaka/hajnalban 39 felett is csak akkor kap, ha nem tud aludni a láztól. Ha nyugodtan alszik, akkor had dolgozzon az immunrendszere.
2018. júl. 16. 08:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!