Miért rágja sokáig az ételt a lányom? 4 éves
Semmi baj nincs azzal hogy lassan eszik. Amúgy is azt mondják hogy egy falat kaját x-szer meg kéne rágni legalább. Nem csak 10x aztán nyelni.
A húgom kiskora ota 5-10 percig nyammog egy szendvicsen. Azt mondta az orvos is hogy normális. És a gyomornak is jó mert lassan telítödik és nem eszi túl magát hirtelen.
Ez komolyan kérdést szül a gyk-n?
Lassú evő, ennyi rá a válasz. Egyébként pedig pont ez lenne az egészséges. Szóval ha esetleg eddig sürgetted volna, hát ne tedd.
A lassú evés több szempontból is egészséges. Egyrészt mert így megvan a megfelelő rágásszám, másrészt meg mert így nem eszi túl magát. A gyomor által az agy felé küldött "tele vagyok" üzenet időben odaér, és így nem eszik többet annál mint ami kell. Nem úgy, mint a gyorsevők, akiknek mire ez az üzenet eljut az agynak, már rég többet ettek a kelleténél.
Ez ugye főleg nálunk felnőtteknél igaz, mikor van 5 perced enni és időre eszünk.
Az én kislányom is ilyen. Nem olyan bagatell dolog. Mindenki abból indul ki, hogy a gyerekek kövérek, de ő egyébként is túl vékony. Éppen határon van a súlya.
Egyébként nem tudom hogyan lehetne változtatni rajta. Az én kislányom olyan, mint egy kis gourmet, még a pudingot is sokáig forgatja a szájában.
Örülj neki, hogy lassan eszik és sokat rágja.
A jól megrágott étel kevésbé terheli meg a gyomrot, könnyebb megemészteni mint a nagy darabokban lenyeltet. A szájban a keményítő bontása már a nyálban található amiláz enzim hatására megkezdődik. Minél tovább forgatja, rágja, annál jobb. Ezeken kívül ha lassan eszik, kevésbé eszi túl magát, mert a jóllakottság érzés kicsit késik. A habzsolók gyakran túleszik magukat. A nyammogók nem fognak elhízni attól, hogy rendszeresen túleszik magukat, mert nem eszik túl magukat.
Az én fiam bezzeg habzsol ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!