Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért rágja sokáig az ételt a...

Miért rágja sokáig az ételt a lányom? 4 éves

Figyelt kérdés
Nagyon sokáig rágja.
2018. júl. 14. 22:28
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Lehet, hogy nem éhes.
2018. júl. 14. 22:29
 2/7 A kérdező kommentje:
De ő mindig ezt csinálja. Ha nem éhes mondja hogy nem kéri. Eszik de így lassan,nagyon sokáig tart
2018. júl. 14. 22:36
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Semmi baj nincs azzal hogy lassan eszik. Amúgy is azt mondják hogy egy falat kaját x-szer meg kéne rágni legalább. Nem csak 10x aztán nyelni.

A húgom kiskora ota 5-10 percig nyammog egy szendvicsen. Azt mondta az orvos is hogy normális. És a gyomornak is jó mert lassan telítödik és nem eszi túl magát hirtelen.

2018. júl. 14. 22:47
 4/7 anonim ***** válasza:
67%

Ez komolyan kérdést szül a gyk-n?

Lassú evő, ennyi rá a válasz. Egyébként pedig pont ez lenne az egészséges. Szóval ha esetleg eddig sürgetted volna, hát ne tedd.

A lassú evés több szempontból is egészséges. Egyrészt mert így megvan a megfelelő rágásszám, másrészt meg mert így nem eszi túl magát. A gyomor által az agy felé küldött "tele vagyok" üzenet időben odaér, és így nem eszik többet annál mint ami kell. Nem úgy, mint a gyorsevők, akiknek mire ez az üzenet eljut az agynak, már rég többet ettek a kelleténél.

Ez ugye főleg nálunk felnőtteknél igaz, mikor van 5 perced enni és időre eszünk.

2018. júl. 15. 05:23
 5/7 anonim ***** válasza:
54%

Az én kislányom is ilyen. Nem olyan bagatell dolog. Mindenki abból indul ki, hogy a gyerekek kövérek, de ő egyébként is túl vékony. Éppen határon van a súlya.

Egyébként nem tudom hogyan lehetne változtatni rajta. Az én kislányom olyan, mint egy kis gourmet, még a pudingot is sokáig forgatja a szájában.

2018. júl. 15. 07:14
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
A gyerekeknek kevesebb foguk van, így kisebb felületen rágnak, mint a felnőttek. Ha viszont a kortársaihoz képest is lassan eszik, akkor egyszer rákérdezhetsz a fogorvosnál, ha ellenőrzésre viszed, nem illeszkednek-e rosszul az alsó és felső fogai. Nekem felnőttként ilyen okból kell mindent tovább rágnom, mint másnak. Kevés helyen érnek össze jól a fogak, sok marad a hézag, így amit meg akarok rágni, mind ugyanoda kell forgatnom (persze nem tudatosan teszem, így szoktam meg). De kétségtelenül tovább tart. Ha társaságban eszünk, mindig utolsó vagyok, pedig nem piszmogok vele.
2018. júl. 16. 05:33
 7/7 anonim ***** válasza:
52%

Örülj neki, hogy lassan eszik és sokat rágja.

A jól megrágott étel kevésbé terheli meg a gyomrot, könnyebb megemészteni mint a nagy darabokban lenyeltet. A szájban a keményítő bontása már a nyálban található amiláz enzim hatására megkezdődik. Minél tovább forgatja, rágja, annál jobb. Ezeken kívül ha lassan eszik, kevésbé eszi túl magát, mert a jóllakottság érzés kicsit késik. A habzsolók gyakran túleszik magukat. A nyammogók nem fognak elhízni attól, hogy rendszeresen túleszik magukat, mert nem eszik túl magukat.

Az én fiam bezzeg habzsol ...

2018. júl. 20. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!