Testverfeltekenyseg miatt nem tudjuk, hogy erdemes-e bevallani meg egy gyereket? A kislanyunk ugyan is foggal korommel tiltakozik ellene.
Nem tudom volt e mas hasonlo helyzetben. De ha felmerul a testver tema akkor a kislanyom azonnal rosszul lesz sir es elkezd fenyegetozni, hogy mi tonkre tesszuk az eletet ha szuletik egy testvere.
Neha olyanokat mondd ami szamomra teljesen felfoghatatlan testverrel kapcsolatban. Nem tudom. Ha ennyire megviseli akkor erdemes meg is csak belevagni az uj baba projektbe?
O most 8 eves. Nem tudom. Annyira lelkiismeret furdalasom lenne ha csak magam miatt akarnam a babat de a novere pedig utalna ot.
Aki volt hasonlo szituban, hogy kezelte ezt?
Mit mond, miért nem akar? Lehet erről beszélgetni, sőt kell is. Abban az esetben is, ha esetleg nem lesz tesó.
Nálunk a legnagyobb volt 13, mikor a legkisebbet vártuk. Nem volt lelkes, de ilyen hisztit nem csapott. Elbeszélgettünk vele, hogy miktől tart, és mi mit hogyan szeretnénk.
Most 2 éves a pici, imádják egymást, és a nagy tesó is örül, hogy most bő 3 évig itthon vagyok mindig.
Áh, hát a ti neveléseteknél valami nagy gond lehet. Nehogy egy 8 éves döntse már el, hogy lesz-e még gyermeketek. Meg miért mond olyanokat, hogy ""tönkreteszitek az életét ""? Jah, később meg majd azzal, hogy nem mehet 12 évesen az éjszakába, nem tudtok neki esetleg csucstelefont venni, meg ilyenek. Egyáltalán, a korlátokat, szabályokat nem fogja tűrni egész életében, ha így irányít benneteket. Állandóan zsarolni fog, ha most nem húzzátok be a kéziféket. Mi már ez ?
Azzal fogjátok az életét hosszútávon tönkretenni, ha most ráhagytok mindent. Ami rövidtávon egyszerű megoldás, az hosszútávon nem lesz az. Szóval nagyon gyorsan állj a sarkadra és még addig neveld meg a királykisasszonyt, amig nem késő.
4-5nevesen (meg az oviban) ebbol nem volt problema. Akkor meg ha felmerult mint tema semmi baj nem volt belole. Viszont elhuzodo betegseg miatt nem probalkoztunk a ferjemmel eddig, most mar felepultem es ha esetleg szobajohetne a baba akkor talan belevagnank.
A kovetkezoket mondja:
- (talan ezen kepedtem el a legjobban, korahoz kepest eleg sulyos dolgokkal peldalozik) Az egyik osztalytarsa anyukaja szules utan meghalt szinte azonnal. O tud rola, mert a baratnoje elmeselte neki. A kovetkezot vagta a fejemhez: ha en is meghalok akkor orok eleteben utalni fog engem is es a testveret is. Engem mert hiaba kerlelt vallalt meg egy gyereket, a testveret mert ez lett a szuletese kovetkezmenye.
- ha belehalok, nem hajlando az apja uj nojevel elni. Koltozik a nagyszulokhoz.
- ha szuletik egy kistesoja es nem lesz csend ha tanulnia kell akkor inkabb cuccol a nagymamahoz, vagy az egyik baratnojehez (szerinte az o szulei befogadnak). Ezen mondjuk felnevettem.
- o nem lesz csondben csak azert mert valaki aludni akar.
- igy is keveset lat (napkozis, en olyan 5 fele megyek erte a suliba), nem hajlando meg abbol az idejebol is leadni.
- nem fog estenkent ebredni csak mert nincs meg egy szoba a babanak. Ez amugy is az o helye, ha nincs tobb hely nem kell tobb gyerek, vagy nyugodtan koltozzenek ki a szulok (mi) a nagyszobaba.
Magaval az osztoszkodassal a baratai kozott sosem volt problema, sokan szeretik es szivesen jatszanak vele.
- azt mondja, ha novere/batja lenne azt elfogadna. O nem hajlando a nagyobb lenni, hogy majd mindenert ot szidjak le ha a kicsi valami rosszat csinal mert hogy “o a peldakep” neki nem kell ez a felelosseg.
En kopni nyelni nem tudok. Minden baratjanak van testvere, lehet onnan hallja ezeket. Azt sem tudom neha mit valaszoljak.
Én már nem vállalnék még egy gyereket, 8 éves van véleménye. Itt nem az számít, hofy el van kényeztetve vagy nem.
Igen vannak olyanok akik nem szeretnének testvért. Ha lenne akkor mit csinálsz ha gyűlölni fogják egymást? Állandó veszekedés stb. Ha boldogok vagytok ne legyen tesó felesleges
Ha az elkenyeztetes alatt azt ertitek, hogy nyaltuk a popojat eddig akkor azt kell mondanom, hogy szerintem egyaltalan nem kapott tobbet mint amint a tarsai.
Ajandek csak szulinap/karacsony/nevnap. A csalad nagy, igy mindenkitol ha kap valamit akkor azert eleg sok oszegyulik. A jatekait becsben tartja nagyon. A ruhak/oltozkodes abszolut nem erdeklik, sosem hisztizett meg egy uj cipoert.
De ugy amblok sosem volt hiszti. Jatekokat sem ker ha csak nincs alkalom, enni is mindent megeszik nem valogat.
Ha elkenyeztettem mert otlethianyban neha megkerdezem tole hogy mi legyen a vacsora akkor na..bumm.
Nem értem azokat a válaszokat, akik azt mondják, hogy nehogy már a gyerek döntse el...Nektek a gyereketek nem része a családnak a közös döntésnek? "Nálatok a gyereknek kuss a neve, mert azt mondtam?"
Szerintem a kérdező gyermekének félelmei teljesen jogosak és egy kisebb gyerekben is felmerülnek, csak esetleg nem tudja elmondani, másképp fejezi ki.
Szerintem próbáld meg a félelmeit megbeszélni a lányoddal, hogy mi hogy lenne, ha lenne még egy gyerkőc és hogy oldanátok meg a hétköznapokat. Vond bele mindenbe a pici körül, amit szívesen csinálna, de tudasd vele, hogy neki nem lesz kötelessége bébiszitterének lenni 8 év múlva.
Meg persze gondoljátok végig, hogy biztosan akarjátok-e a babát.
#17 Része a családnak a gyerek is. De ettől Függetlenül vannak dolgok, amibe nem szólhat bele. Mint ahogy én se szólhatok bele mindenbe.
A gyerek vállalás 2 emberre tartozik. Sem a gyerek, sem az anyós, sem a politika nem szólhat bele.
Az érvei meg... ez már szinte lelki terror. Egy 8 éves ilyeneket mondjon. Szerintem durva.
Ha autóbalesetben hunyt volna el az osztálytársa anyukája, akkor soha nem ülnél autóba? Ugye, hogy nem.
Szerintem butaság volt beavatni. Nem kell az ő engedélye. Egy 8 évesnek ez túl nagy"hatalom".
14-re:
Anyja halálától fél....
Meg kell magyarázni neki, hogy sok más veszély is van az életben. Pl. autóval is lehet halálos balesetet szenvedni, vétlenként is. Most akkor sose üljünk autóba többé?
Az, hogy már apja új nőjéről fantáziál, mikor momentán épp még nagyon is élő :DDD anyjával vitatkozik, nekem nagyon furcsa.
A többi probléma eredője gyakorlatilag ugyanaz: nem lenne külön szobája.
És - kövezzetek meg a véleményemért - de ebben bizony igaza is van!
8-9 év korkülönbség túl nagy a közös szobához! Más lenne, ha 2-3 év lenne, akkor minimum kamaszkorig ez elfogadható, sőt, valószínűleg élveznék is az együttlétet.
Mondjuk azért az elkényeztetéssel és félrecsúszott neveléssel én is egyetértek. Ezen a mondaton pl. piszokul fennakadtam: "o nem lesz csondben csak azert mert valaki aludni akar". Khm, és ha apja/anyja lepihenne délután, vagy a hétvégi ebéd után? Régen rossz, ha eddig föl se merült otthon, hogy neki is tekintettel kéne lennie a szüleire, nemcsak fordítva!
Szerintem ha tényleg akartok kistestvért, akkor először vegyetek olyan lakást, ahol külön szobája lenne mindegyik gyereknek. Közben pedig tudatosítani kéne lányodban, hogy egy normális családban mindenki tekintettel van mindenkire. Nekem nagyon furcsa az is, hogy ha nem tetszik neki valami, akkor azzal fenyegetődzik, hogy másnál lakna. Gyerekkoromban sosem jutott eszembe, hogy bárki másnál lakhatnék, mint a saját szüleimnél (pedig engem is nagyon szerettek pl. a nagyszüleim, keresztszüleim).
De el kell mondanom azt is, hogy rendkívül rossz példa, ha társaitól azt látja, hogy a kisebbik testvér miatt a nagyobbik le van sz...va. Szóval, igenis úgy kell szerveznetek a kistestvér születése után az életet, hogy jusson anyának/apának ideje minden nap CSAK VELE (!!!) is foglalkozni. Hiába nem kell már öltöztetni, fürdetni, a lelkének igenis szüksége van törődésre.
Pl. én érvelnék azzal, hogy ha a babával 3 évig itthon van anyuka, akkor őneki nem kell napköziben lennie és többet lehet itthon, többet lehet anyával.
"Ha autóbalesetben hunyt volna el az osztálytársa anyukája, akkor soha nem ülnél autóba? Ugye, hogy nem."
Igen, beülnék az autóba, de attól még autóban érezhetek félelmet, hogy megtörténik velem is ugyanaz, esetleg! Mindezek az érzések egy 8 évestől pedig abszolút nem alaptalanok. Egy 8 éves gyereknek azt mondanád, hogy a félelme hülyeség és ilyen az élet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!