Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ikreknek iskolakezdésre...

Ikreknek iskolakezdésre mindenből ugyan olyat vennétek? Lego táskák jók? Lego tolltartók?

Figyelt kérdés
Idáig mindig mindenből duplán vettünk, mindenük egyforma. De nem egyforma iskola táska tetszik nekik. Kötelező az ergonomikus táska? Mert ilyen sima lego hátizsákot szeretnének. A hátukon nem lenne mert én vinném nekik az iskoláig.
2018. jún. 17. 08:26
 1/10 anonim ***** válasza:
89%

És ehhez vadidegen emberek segítsége kell?

Olyat veszel nekik, amilyet akarsz, vagy amilyet ők szeretnének.

És amúgy miért te viszed majd a táskáikat?

2018. jún. 17. 08:29
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Ez kérdést szül valakiben??? Komolyan?? Egy felnőtt nőben???.... "Márpedig egyforma cuccban lesztek mert ikrek vagytok és pont"
2018. jún. 17. 08:35
 3/10 anonim ***** válasza:
68%

Ön és családja dönt.

Ergonomikus táska miért lenne kötelező?

Gyerek háta nem sérül!

De az ikrek késöbb vitázhatnak ezen (is).

2018. jún. 17. 08:55
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
Ikres anyuka vagyok én is, engem kiráz a hideg a tükörképnek öltöztetett ikrektől. Hagyd kérlek, hogy mindegyik önmaga legyen és viselhesse azt, amit szeretne!
2018. jún. 17. 09:14
 5/10 A kérdező kommentje:

Ha nem egyformát kapnak vagy egyforma ruha van rajtuk akkor veszekednek, verekedés lesz belőle.

A nagytesónak tavaly 5-6kg volt a táskája mert munden nap mindent kellett vinni, így ő sem vitte a táskáját.

2018. jún. 17. 09:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

De éppen te írod, hogy most nem egyforma iskolatáska tetszik nekik.

Nekem természetes lenne, hogy mindegyiknek azt veszem, amelyik neki tetszik (ha nem valami lehetetlen kialakítású vagy aránytalanul drága).

2018. jún. 17. 10:03
 7/10 anonim ***** válasza:
98%
Nem vagyok iker témában jártas, de szerintem ha különbözőt választanak az nem baj. Tesók között nem ikrek esetében is van vita ki mivel játszik stb.
2018. jún. 17. 10:54
 8/10 anonim ***** válasza:
77%

Nincs annak jó üzenete, ha anyuka cipel két iskolatáskát (meg a harmadikat is, mert a nagytesóé se lesz könnyebb jövőre), a gyerekek meg ott ugrabugrálnak körülötte.

A gyerek jár iskolába, nem mi járunk, ő elsős, és nem mi vagyunk azok. Ezért ez az egész az ő dolga, az ő felelőssége. Nem kell erről prédikálni, de a tetteinkben ennek a hozzáállásnak kell megjelennie. Pl. abban is, hogy a saját táskáját ő viszi.

Én minél kényelmesebb és könnyebb táskát vennék, és ha bepakolva nagyon nehéz, külön raknám, amit csak lehet (uzsonnás doboz, innivaló, technika és rajz felszerelés, tornazsák) és ezt segítenék vinni. Egyébként a kaputól az osztályig úgyis egyedül kell boldoguljanak a gyerekek, legalábbis a legtöbb iskolában így van.

És az ikrek feltétlen különböző táskát kapnának,főleg ha azt kértek, és minden holmijukat is megjelölném a saját nevükkel. Kölcsön kérni-adni lehet, de ami az egyiké, az nem a másiké. Szerintem veszekedés is kevesebb lenne.

2018. jún. 17. 11:39
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

8-as, én meg abból indulok ki, hogy attól, hogy ilyen <trágár szót képzelj ide> oktatási rendszerünk van, attól még a gyerekemből ne legyen se testi se lelki nyomorék. 5-6 kg-os táska egy 20-25 kg-os gyereknek? Hát ez engem Mengele emberkísérleteire emlékeztet! Én apuka vagyok, de igen, ameddig csak lehet én vinném a táskákat (ha én se bírnám, akkor autóval vinnénk), mert nem akarom tönkre tenni a gyerekeim gerincét. És nem vagyok egy burokban tartós típus, ha mondjuk már bicajjal járna, akkor arra szerelnénk csomagtartót és abban vinné - úgy már hagynám, hogy ő vigye.

De az is biztos, hogy igencsak szóvá tenném szülői értekezleten, hogy mi a <csúnya szót képzelj ide>-nek kell naponta ennyi könyv és füzet, mert el nem hiszem, hogy mindet kinyitják aznap, és hogy otthon is tanulni kell belőle. Az is egy megoldás lehet, ha nem hoznak mindent haza naponta. De ennyit cipelni, ez embertelen!

2018. jún. 17. 11:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Én ezt a kérdés más oldalról közelíteném meg, itt a segítség szakmai oldalról: [link]
2018. jún. 17. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!