Iskolakezdésre első osztályos kisfiadnak milyen tolltartót vettél?
Ha ömlesztőset veszel neki rögtön kezdetnek akkor elveszed még a lehetőségét is, hogy megpróbáljon rendet tartani a tollai/ceruzái között.
Szerintem vegyél inkább hagyományosat és próbáld rászoktatni a rendre. Nem kell nagy, inkább olyan, ami jól átlátható. Ő még csak most kezd tanulni írni, tehát még elmolyolnak az írószerekkel. Ha minden csak behányva lenne egy hengerbe abban keresgélni kell, ami egy gyakorlatlan írónál szerintem nem szerencsés. Elvonja a figyelmét teljesen.
Egyébként a fiúk azért lustábbak, mert megtehetik h. lustábbak legyenek. Elnézik nekik a társadalom, rájuk hagyják ezt míg a lányoknak nem. Mentalitás kérdése és nem nemi, hogy valaki rendszerető-e v. sem.
Első osztályban elég sok ceruza meg toll kell még, színesek, filctollak, rengeteg holmi, úgyhogy szerintem sem kényelmes ebben a korosztályban a hengeres tolltartó. Tényleg nehezebb benne megtalálni a dolgokat, ki kell borogatni az egészet. Majd később lehet olyanja, amikor majd felsőbe megy, és két grafit lesz nála, meg egy toll, aztán ennyi. Addig viszont jobb a bepakolós.
Azt mondjuk nem hiszem, hogy ezek a dolgok mélységesen hozzájárulnának a személyisége fejlődéséhez. Ha nem akar rendet tartani, akkor ebben sem fog, de ha akar, akkor viszont kicsit talán könnyebben fogja tudni kivitelezni, mint egy hengeres ceruzatartónál.
Végül is az a fontos, hogy neki melyik tetszik, ő melyikben szeret majd elmolyolni, úgyhogy hagyd szerintem, hogy ő válassza ki magának, kicsit persze terelgetheted a bepakolósak felé :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!