Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két év körüli gyerekkel...

Két év körüli gyerekkel hosszú busz útra?

Figyelt kérdés

Volna egy lehetőség Erdélybe menni. 3 hónapos korában már voltunk, igaz, külön autóval és akkor meg minden egyszerűbb.

Most ismerősökkel mennénk, de egy nagy buszon és azért ez egy 10-12 órás út lenne. Ment már valaki ennyit ekkora gyerekkel?

2018. júl. 14. 08:39
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
66%
Én sem mernén bevállalni. El lehet beszélgetni itt arról, hogy mindenkinek az ismeretségi körében van olyan, akivel lehetett így vagy úgy utazni, holott milyen az alaptermészete a gyereknek. Ugyanakkor ez nagyon nagy kockázat. Elvinnéd azért, mert az unokatestvéred férjének a nővére is így tett, de mi van (és valljuk már be, hogy erre van nagyobb esély), ha mégsem bírja? Kellemetlen lesz a gyereknek, kellemetlen lesz neked, és mellesleg annak a 30 másik embernek, akik biztosan nem a más gyerekének az örjőngését szeretnék hallgatni X órán keresztül, mikor utazni mennek. Én sem vállalnám így. Ha gyereket szülsz, akkor vannak dolgok, amikről időszakosan le kell mondani. Ez is ilyen. Nagyon szép Erdély és nincs Magyarországon alternatíva, egy ilyen utazásra, úgyhogy nem mondom, hogy menjetek máshová, mert nem lesz olyan. De erről most mondjatok le. Ott lesz még pár év múlva is, akciós utak meg mindig vannak, Erdélyben ráadásul nagyon olcsón ki lehet fogni a szállásokat, úgyhogy nem gondolnám, hogy ez egy kihagyhatatlan ajánlat, pláne busszal...
2018. júl. 14. 10:24
 12/32 anonim ***** válasza:
92%
Te ismered a gyereket, de ilyen hosszú buszos úttal tapasztalatod neked sincsen. Én biztosan nem vállalnám be. Voltam sok-sok évvel ezelőtt olyan buszos úton, ahol volt kisgyerek is,hasonló korú, persze elvolt egy darabig, aztán ment volna mászkerálni, meg barátkozni és bár nyilván mindenki megértő volt, az anyuka volt a leginkább felháborodva, amikor közölte vele a sofőr, hogy ugyan ültesse már le azt a gyereket, marhára nem biztonságos, egy fékezésnél is nagyot eshet és ő nem vállalja a felelősséget. No onnantól volt kínszenvedés, nem csak a gyereknek, hanem annak a maradék 40 embernek is, aki a maradék jó 6 órán keresztül (pihenő közben is) hallgatta a nyűglődő gyereket, amíg aztán ki nem merült és elaludt nem sokkal érkezés előtt. Erre is illik gondolni. Ha azt gondolod simán elül a helyén, -mert ez nem vonat, hogy elmászkál mondjuk a wc-ig meg vissza és az is egy kisebb kaland neki-, akkor oké, de ezt egy 2 éves gyereknél én kizártnak tartom. Ha muszáj, az más, de a nyaraláskor figyelembe kell venni a kényelmét és az igényeit és egy 10-12 órás buszos utazás minden, csak épp nem neki való, ráadásul mindez még majd visszafelé is. Éjszakai utazásnál előfordulhat, hogy bealszik teszem azt, de mondom, én akkor mennék csak így vele, ha tényleg muszáj. 2 fiam van, csak az egyikük izgága, aktív, de a halál nyugis nagyobbat sem kárhoztattam sosem ilyesmire. Keresnék közelebbi úti célt, ha nem megoldható máshogy, csak így, akkor egészen egyszerűen ide most nem mennék.
2018. júl. 14. 10:26
 13/32 anonim ***** válasza:
80%
A halál nyugodt 2 éves fiam max 1 órát bír vonaton de azt is nyűglődve, buszon csak felet, eszembe' sem jutna elindulni vele!! Egy felnőtt is nehezen bír ennyi utat egy helyben ülve, még akkor is ha van pár perc parkolás
2018. júl. 14. 10:45
 14/32 anonim ***** válasza:
41%

Máskor is lesz lehetőség Erdélybe menni, felesleges szenvedtetni ezzel egy két évest. Talán a gyerek érdekeit kellene nézni. Hiszen neki tök mindegy , hogy Erdélyben van vagy Ópusztaszeren, Talán nem kellene ennyire önzőnek lenned.

Írom ezt úgy, hogy külföldön élünk és párhavonta repülőzünk, most három éves a fiam hát még az a három óra sem egyszerű. És sokszor nem szórakozásból jövünk, hanem pl. családi haláleset miatt, most épp műtét miatt. És a repülőn még ugye járkálni is lehet, amit a buszon meg nem.

Vagy ha annyira menni akartok akkor hagyjátok a nagyszülővel a gyereket és menjetek ti.

2018. júl. 14. 11:36
 15/32 anonim ***** válasza:
80%

Semmi esetre sem. Én magam felnőttként nem vállalnák be egy ilyen hosszú utazást, nemhogy egy 2 éves gyerekkel.

Egy gyerek akármilyen türelmes, 10-12 óra még egy nyugodt gyereknek is rengeteg.

Arról nem beszélve, hogy ennyi idősen valószínűleg még nem szobatiszta, a busz meg nem akkor áll meg, amikor te akarod, és ha megtelik a pelus és cserélni kell, akkor majd ott a buszon megoldod? Vagy ha szobatiszta, akkor nem biztos, hogy olyan nagy biztonsággal, vagy ha igen, akkor is megint az a helyzet, hogy a busz nem akkor áll meg, amikor te akarod és akkor könnyen előfordulhat, hogy a gyerek bepisil.

Ha nyűglődni, kínlódni akarsz, akkor vidd el, de én biztos nem tenném a helyedben.

2018. júl. 14. 12:44
 16/32 anonim ***** válasza:
36%

15, pont addig nagyon könnyű utazni, amíg nem szobatiszta. Pisis egyáltalán nem jelent problémát, nem kell ahhoz megállni. Egyébként az ilyen buszok kötelező jelleggel tartanak szünetet 2-3 óránként.

A kakis egy fokkal macerásabb, ha rosszul időzíti, de az se lehetetlen.

2018. júl. 14. 12:57
 17/32 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, a tisztába rakás része különösebben nem gond, kicsit buszon is maszkalhat és baráti társaság megy, köztük pár nagycsaládos, szóval az átlagnál toleránsabb csapat.

A gyerek érdekel inkább, hetek óta gondolkodom, mert speciális társaság speciális céllal.

(Amire nem igazán vagyok rászorulva azok a gyerek lemondással jár, mehetsz máskor is meg máshova típusú kéretlen okosságok.)

2018. júl. 14. 13:48
 18/32 anonim ***** válasza:
67%
Sem a gyereknek, de még a felnőttnek sem ajánlatos a buszon járkálni, nagyobb biztonságban van ülve. Még így is történhet baj, képzeld el, ha akkor történik vele, ha éppen mászkál. Márpedig egy 2 éves nem fog a fenekén megülni ennyi ideig. Meg aztán miért kell ennek kitenni a gyereket? Lehet, hogy tök jól fogja tűrni, viselni, de ha nem? Ér ennyit az egész?
2018. júl. 14. 14:42
 19/32 anonim ***** válasza:
48%
Ne haragudj, de normális ember nem engedi a buszon jarkalni a gyereket.
2018. júl. 14. 14:45
 20/32 A kérdező kommentje:
67%-os: te magadat gondolod etalonnak a normalitás és az épeszűség szempontjából, ezért sértegetsz ilyen kitartóan?
2018. júl. 14. 16:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!