Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adjak még rá pelust?

Adjak még rá pelust?

Figyelt kérdés
Kisfiam lassan 22 hónapos. Már 1,5 éves kora óta próbálgatjuk a WC-t, bilit. Kb. 2 hónapja már eredmény is van, de mivel akkor még rajta volt a pelus állandóan, nem is szólt, ha kellett neki. Volt most ez a nagy meleg, nem raktam rá pelust nappalra, csak alsónacit, és csak a délelőtti sétához, a délutáni alváshoz és sétához, illetve az éjszakai alváshoz. Már 1 hete teljesen száraz a pelus nappalra, és szól mindig kakilás, pisilés előtt, de félek vele elmenni sétálni pelenka nélkül. Séta előtt, után pisil és séta közben nem jelez, hogy kéne neki. A másik, hogy éjszaka már 2. napja száraz a pelenkája. Még várjak egy kicsit, gyakoroljunk, vagy már lehetek elég bátor ahhoz, hogy éjszakára és sétákhoz is elhagyjuk a pelust? Nem akarom összezavarni azzal, hogy bizonyos napszakokban van rajta pelus, máskor pedig nincs. A tapasztalt mamiknak mi a véleménye?
2010. jún. 18. 13:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Én még nem vagyok ugyan tapasztalt, de mi is próbálkozunk a 20 hónapos kisfiammal. Hasonlóan, mint ti. A melegben sokat volt meztelenül, gatyában...de néha becsúszott ez-az. Ilyenkor lecseréltem a rucit, mosás...és kész. Ágyba teszek alá gumilepedőt, ha pelus nélkül alszik du-án. Sétára is, de száraz pelussal jövünk haza.

Szerintem próbálkozhattok.

2010. jún. 18. 13:42
 2/6 anonim ***** válasza:
hú, nagyon ügyesek vagytok. :)) én csak akkor adnék rá, ha nem megoldható hogy pisiljen valahol.
2010. jún. 18. 13:43
 3/6 anonim ***** válasza:
én elvittem magammal mindenhova pelus nélkül, de volt nálam csere ruha és a biztonság kedvéért egy nadrág pelus is. Először rövidebb utakra mentünk és olyan helyekre, ahol tolerálták volna, ha bepisil. De egyszer sem tette. Szerintem azzal, csak megzavarod, hogy néha van pelus, néha meg nincs. A kisfiad egyértelműen megérett a szobatisztaságra. Amihez egyébként az idegrendszer és az izmok fejlettségére van szükség elsődlegesen, nem pedig az elhatározásra. Nyugodtan hagyd el az éjszakai pelust is, az én lányom szól, amint felébred, hogy pisilnie kell. Ha félsz egy kicsit,akkor készítsd oda a bilit az ágya mellé és amint felkel,ültesd rá. SOk sikert.
2010. jún. 18. 13:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Én nappalra már nem adnék pelust. Nem is adtam, vittem mindig váltós nacit, bugyit az esetleges baleset miatt.

Éjjelre 1 hét szárazság után hagytam el, és nem is kell azóta sem:))

2010. jún. 18. 13:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Mi is ugyanitt tartunk 21 hónapos kislányommal. Én is sorra dobáltam a száraz pelenkákat, de már két éjjel bugyiban aludt. A jelszavam a bizalom és a bátorság, így tegnap már zeneoviba is bugyiban mentünk, és szépen kibírta hazáig. Igyekszem most a pisiléshez igazítani a programokat, ma a játszótérről jövet megkérdeztem, szeretne-e a fűbe pisilni. /le volt nyírva /. Sikerült! ő is örült neki.

Szerintem te is nyugodtan szavazz bizalmat kisfiadnak, remélem tudtam segíteni. Szurkolok nektek!!!!!!!!!!!!!!!!

2010. jún. 18. 14:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, köszönöm. Elhagyom teljesen a pelust, aztán meglátjuk. Remélem, sikerül. Már így is nagyon büszke magára, biztos örül majd az újabb sikerélménynek, bár még biztos lesz egy-két baleset. Most majd azt kell megtanulnia, idegen helyen hogy pisiljen. Mert persze könnyebb lenne állva pisilni, de ezt még nem tudja.Megtanuljuk. Mindenesetre köszönjük a biztatást:)
2010. jún. 18. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!