Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Inkább ne adjak pelust a...

Inkább ne adjak pelust a délutáni alváshoz sem?

Figyelt kérdés

A kislányommal bilizni tanulunk. Azt vettem észre, h reggeltől visszatartja a pisit mindaddig, amíg a du-i alváshoz nem kap pelust. Ébredéskor pisisen veszem le róla a pelust, onnantól egész délután szintén visszatartja a pisit. Így végül is egész nap nem sikerül belepisilni a bilibe, wc-be.

Szerintetek érdemes lenne inkább az alváshoz sem adni pelust, ha ezzel rásegíthetném, h bele merjen pisilni a bilibe?

2011. jún. 25. 08:55
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem hiszem. Ha visszatartja és csak akkor meri elengedni, amikor újra pelust kap, akkor valamiért fél belepisilni a wc-be. azzal, hogy egyáltalán nem kapna pelenkát, ezt a szorongást erősítenéd... A bilizést akkor érdemes elkezdeni, amikor a gyerek is együttműködik, szól, jelzi, hogy ürítenie kell. ha szorong a dologtól és te mégis bilire teszed, komoly bajok lehetnek később...
2011. jún. 25. 09:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Valamiért fél a bilitől, várj még vele egy kicsit,hisz az sem jó, ha egész nap visszatartja a pisilést. Esetleg próbáld ráültetni néha a bilire.Ráül egyáltalán vagy azt sem akar?
2011. jún. 25. 09:10
 3/10 A kérdező kommentje:

Egyetértek Veletek, csak a koránál fogva nem szeretném pihentetni a dolgot...

Tényleg félhet vmiért belepisilni, de nem tudom megfejteni az okát. Ráül, ücsörög ő rajta, de nincs produktum.

Én már nagyon elkeseredett vagyok, minden gondolatom e körül forog. Na jó, előtte azért nem.

2011. jún. 25. 09:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a kicsi?
2011. jún. 25. 09:28
 5/10 A kérdező kommentje:
Nyár végén 3 éves lesz.
2011. jún. 25. 09:47
 6/10 anonim ***** válasza:
1-2 hetet talán jobb lenne kihagyni és akkor újra kezdeni a dolgot. Ha nem érzi "kötelességnek", talán az egész könnyebben menne. Egyébként te se stresszelj a dolgon, mert a gyerek érzi! Ennyi idősen, ha nincsenek erőltetve, akár néhány nap alatt, szinte maguk mondanak le a pelusról. Próbáld lazábban venni a dolgot! Magyarázd el, hogy nem baj, ha bepisil! Amikor esetleg sikerélménye van, nagyon dicsérd! Ha nagy a meleg, vedd le a pelenkát, de ne a bilit emlegesd, hanem a melegre fogd a dolgot! esetleg ha a bilitől fél, próbálkozhattok a wc-vel,,, Akkor később nem kell külön átszoktatni. engedd be magaddal wc-re, amikor te mész, ő is ülhessen rá, de ne várj eredményt! csak próbálja ki, neki kényelmes-e...
2011. jún. 25. 09:52
 7/10 A kérdező kommentje:

Sajnos már így is egy három hetes kihagyás után vagyunk, mert azt hittem, ha pihentetem a dolgot, egy kis szünet után könnyebb lesz. De látod, nem.

Nem tudom, mit tegyek, h ne érezze tényleg kötelességnek.

Hogyan lehessek lazább.

A legutóbbi próbálkozásunkkor a du-i alváskor is száraz maradt a pelusa, annyira nem mert pisilni. Az, h most pisis a pelus, visszalépés is lehet, ugyanakkor örülök, h egyáltalán pisil vmikor. Mert az egész napos visszatartás nagyon rossz volt neki.

A félelmem még az, h mi van, ha megszokásból az rögzül benne, h egész nap megállja pisilés nélkül, mert tudja, h du az alváskor belepisilhet a pelusba? Így sosem hagyjuk el a pelust. :(

2011. jún. 25. 13:41
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem 2 hónapja szobatiszta a kisfiam,2 éves múlt és úgy gondoltam itt a jó idő nem baj ha balesetek előfordúlnak.Az elején 1-2-szer bepisi,viszont délutánra és estére se adtam rá vissza a pelenkát,mert nem akartam megzavarni.És nem is pisilt be.Lehet,hogy segített,hogy nem adtam rá.Sok szerencsét és kitartást!

2011. jún. 25. 17:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Sziasztok Én anno a lányomnál és fiamnál is úgy tettem, hogy nem kaptak pelust délutánra alájuk tettem egy gumilepedőt ha véletlen besikerül és kész. És engedtem hogy lássák ha wc-zem. illetve mikor bilire tettem, akkor én magam is rácsücs a wc-re hogy lássa...
2011. jún. 25. 18:52
 10/10 A kérdező kommentje:

Igen, én is így teszek, ahogy írtátok: jön velem wc-re, akár az ölemben is ül, ül a bilin,stb.

Mindezeket az ötleteket alkalmazom is, de sajnos mindhiába. Nálunk a bibi ott kezdődik, h vmiért nem mer/akar pisilni a bilibe, wc-be. Bár már alszik, de holnap du kipróbálom, h nem adok rá pelust alváshoz.

2011. jún. 26. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!