Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bugyi vagy pelus? Bugyit...

Bugyi vagy pelus? Bugyit adjak rá, vagy amíg becsorog a pisi, addig pelust?

Figyelt kérdés
Szobatisztaságot próbálunk,2 éves kislányom nagyon ügyesen szól, ha jön a pisi, vagy a kaki. Néha becsorog az eleje.
2011. júl. 2. 16:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem semmiképpen ne adj rá pelust! Nagyon ügyes, hogy már 2 évesen időben jelzi a dolgot!Adj neki még egy kis időt, hogy rájöjjön mikor is kell szólni. Mindig mondd el neki, hogy előbb szóljon ha kell ne akkor mikor már pisil. Ilyenkor még előfordul, hogy bepisil, mert belemerül a játékba, mesébe. A pelussal csak összezavarnád már.

További sok száraz nappalt utána pedig éjszakát!:D

3 éves + 1 éves gyerkőc anyukája

2011. júl. 2. 16:32
 2/5 anonim ***** válasza:
2 évesen még igen pici. De ha szól, adj rá bugyit. Lesznek balesetek, de ha visszaadod a pelust, csak megzavarod.
2011. júl. 2. 18:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha már csak az eleje csorog be, sztem ne adj rá pelót. Nálunk is pont így ment. Most már (28 hónapos), büszkén mondja, hogy száraz maradt a bugyi :o) Persze ilyenkor sokat kell mosni, vagy jól fel kell tankolni bugyiból, de érdemes.
2011. júl. 3. 13:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát ha otthon vagytok akkor semmiképpen sem adj rá pelust. Csak tankolj fel bugyiból, nadrágból, szoknyából, harisnyából. Minden időre legyen.

Nagyon ügyes, hogy így szól. Próbáld neki elmagyarázni, hogy mikor kicsit érzi a pisit már akkor szóljon és akkor lesz még idő lehúzni a ruhát, bugyit. Ha időben szól nagyon nagyon dícsérni kell és megint felhívni a figyelmét hogy látja ha időben szól akkor nem szalad be még az eleje sem. A lányomnál bevált.

Mondjuk én azzal voltam bajban, hogyha mentünk valahova. Főleg busszal, vagy vonattal. Ekkor voltam nagy dilemmában. Aztán egyszer valaki azt mondta, hogy ő ad olyankor rá. Na aztán féltem és én is adtam olyankor. De elmondtam neki, hogy csak azért adom, mert nem tudunk hol átöltözni és csak biztonságnak, de ha kell neki pisilni szóljon akkor ha van a közelben wc-ző hely akkor szaladunk, levesszük a pelust és kész, attól még nyugodtan tud wc-be pisilni bárhol. viszont ha nem találunk wc-t sehol akkor ha sehogy sem tudjuk megoldani akkor mégis tud hova pisilni, legvégső esetben. Az én lányom megértette, bár félem hogy bezavarom. De aztán úgy láttam megérti, persze többször is elmagyaráztam neki mikor mentünk valahova, hogy nyugodtan szóljon, ugyanúgy levesszük a pelust, mint egy bugyit.

Aztán mikor már láttam, hogy nem pisil ő be, és nem is olyan sokszor pisil, akkor már nem adtam rá, indulás előtt pisiltünk wc-be, bilibe, illetve felszállás előtt egy kicsivel, ha volt olyan hely akkor kérdeztem kell e neki és mondtam, hogy most szóljon, mert a buszon nem lehet. Persze még ekkor én féltem bent, de nem mutattam és felpakoltam egy váltóruhával biztos ami biztos alapon. Ez engem megnyugtatott. De aztán sokszor nem is kellett, sőt. Bár egyszer nem vittem, hogy minek az már, akkor természetesen becsurgott. úgyhogy úgy mentünk haza. Bár télen féltettem a legjobban, mert megfázi, meg hát pufi nadrág alá hol öltöztetem fel?

Úgyhogy nekem így alakult.

De otthon semmiképp sem volt rajta pelus ha már ügyesen szólt.

2011. júl. 3. 17:06
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi !

Nagyon ügyesen szól, de ha fél percen belül nem ül bilire, akkor becsorog. Ezért ha megyünk valahova, adok rá pelust, nem érnénk oda a wc-re. Remélem idővel javulni fog.

Ha pelus van rajta, akkor is szól, olyankor mindig mondom neki, hogy nem tudunk mást, pisiljen a pelusba.

Illetve ha utcán vagy játszón vagyunk, ott "nekivetkőzünk".

2011. júl. 3. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!