Nálatok van olyan hogy még nem fogy el az étel a
tányérból addig nem állhat fel a gyerek az asztaltól?
Figyelt kérdés
6 éves kislányom nem túl jó evő. Nem mindent eszik meg, és nem eszik nagy adagokat. Ahhoz képest viszont nem vékony, orvos is azt mondta teljesen normális a súlya, 120 cm és 25 kg. Apósom már kikészít ezzel, hogy állandóan azt mondja hogy ő meg nem engedné hogy az asztaltól felálljon még egy falat is van a tányérban. Azt mondja ez a mi hibánk is hogy rossz evő, mert fel engedjük állni az asztaltól. Hiába akarom én hogy mindent megegyen az utolsó falatig ha egyszer nem kell már neki. Egyszer volt hogy apával volt otthon és ő azt mondta neki hogy meg kell mindent enni, és végül vissza hányta az ételt a tányérba. Ennek sincs értelme... Mindig azzal jön apósom, hogy az ő gyermekkorában is így volt és ő is ezt alkalmazta a gyerekeinél.
Nem, nincs, de pl a férjem is ugy nőtt fel anno, hogy mindent meg kellett ennie. Nálunk a 3 falat szabály van: ismeretlen ételből 3 falatot kóstol, ha azután sem ízlik, nem kell megennie. Amiről tudom, hogy nem szereti, azt nem teszem elé, kivétel, ha egészen már formaban készítettem: pl utálja a borsofozeleket, de szereti a mentas-fetas zoldborsopuret. Az én gyerekem már kamasz, sokszor jönnek barátok, akik időnként itt is vacsoráznak, az első amit mondok nekik amikor asztalhoz ülünk, ag az, hogy nem kell megenni, ha nem ízlik.
2018. júl. 13. 19:36
12/20 anonim válasza:
Egy életre tönkre tennéd vele a gyereket. Párommal ezt csinálták. Tudna mesélni. 120 cmhez 25kg abszolult nem kevéy. Fiam 142cm es 28 kg.
2018. júl. 13. 20:39
13/20 anonim válasza:
Nem. De velem apám ezt csinálta.. aztan mar azert nem hiztam , mert gyomorideggel mentem ebédelni (17kg voltam 10evesen, de alacsony is szval nem latszott kevesnek ez)
Inkabb iszonyu keveset szedtem, mert
1.amit kiszedsz megkell enni
2.addig sehova mig el nem fogy
3.ha etterem- kifizettuk, edd meg mind- nem egyszer kihánytam a kaját..
Nem sajnaltak...
Szval ne hagyd ezt, pont ettol lettem eves zavaros, jo aposod nincs ilyen szinten..de akkoris , nehogy elmenjen a lányod kedve az evéstől!
2018. júl. 13. 21:18
14/20 anonim válasza:
Kisfiam is teljesen ilyen. Nem sovány de extra válogatós. Nagymamája csinálta ezt vele paradicsom levessel megtömte szó szerint és erre sugárban lehányta. Azóta nem nyaggatja.
Mindig van olyan étel amit szeret. Ma pl gyümi leves, rizs és pörkölt. Ebből levest evett és rizst magában.
Szegény kislány :(
2018. júl. 13. 22:12
15/20 anonim válasza:
Velem is ezt csinalta apukam es csak kamaszkoromban mult el amikor amugy is mindent megenne a gyerek hisz novesben van
2018. júl. 13. 22:39
16/20 anonim válasza:
A párom fia válogatós. De annyira.... két falat étel elég neki. Nem erőltettük az evést,anyuka sem. Bár vékony de nem néz ki betegnek. Jelenleg 10 éves, néha már mérhető a mennyiség ami egy étkezéssel megeszik. A másfél éves fél testvére adagját még mindig nem éri el. De boldog, rendkívül mozgékony okos gyerek. Nem kell piszkálni,egyen a gyermeked annyit és azt amit megkíván. A régi elavult tekintélyelvűség csak megkeseríti az életeket.
2018. júl. 14. 08:49
17/20 anonim válasza:
Természetesen nincs. Ez egyenes út az étekzési zavarokhoz, elhízáshoz.
Apósod meg tömje meg magát jóllakás után, ne a gyerket szadizza. Idióta.
2018. júl. 14. 12:11
18/20 anonim válasza:
Ezzel lehet a legjobban elrontani a gyerek étkezését. Annyit egyen, amennyi jól esik neki, sose erőltettem egyiknél sem, nálunk annyi az elvárás, hogy meg kell kóstolni az ételt, onnantól kezdve annyit ehetnek, amennyit szeretnének. Én sem tudom mindig megenni az egészet, ha nem én veszek magamnak, hanem pl. étteremben vagyunk. Szép is lenne, ha engem sem engednének az asztaltól felállni, mert van még ott pár falat.
2018. júl. 14. 18:17
19/20 anonim válasza:
Nem. Én se eszem meg mindig az egészet, a gyerektől sem várom el.
2018. júl. 14. 18:44
20/20 anonim válasza:
Nem, az van, hogy annyit szedj, amit megeszel :)
De oviban volt rá példa, hogy az egyik kisfiúba beletömték az ételt, és azzal a lendülettel ki is hányta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!