Nálatok van olyan hogy még nem fogy el az étel a tányérból addig nem állhat fel a gyerek az asztaltól?
Nem, nincs.
Gyerekként én is elég rosszevő voltam, apámnak volt néha hasonló megnyilvánulása pl. gyerekként örült, hogyha a krumplihéjból levest főzhettek a háború alatt, én meg nem eszem meg még a kenyérhéját sem, mások bezzeg éheznek. stb. Egyszer semmi étvágyam nem volt, de belémdiktálta a párizsis kenyeret.. A mai napig emlékszem milyen rosszul voltam utána...
Soha nem tennék ilyet senkivel. Az más, ha játszik az étellel, mert akkor nyilván rászólsz, de igazságatalan amiatt bántani valakit, mert nincs jó étvágya!
A szüleimnek is azt mondta a gyerekorvosunk, hogy egy gyerek gondoskodó szülők mellett nem tud éhenhalni, mindig talál a házban valamit, ami a fogára való, amivel elvan, nem kell ahhoz kétpofára falni. Ha a lányodnak simcs baja a súlyával, akkor felesleges aggódni! Aposódnak meg szólj, hogy álljon le, mert ezzel megnyomorítja a lányodat (és a későbbi kapcsolatukra is hátrányos lehet, mert a kislány megutálhatja emiatt az ottlétet)
Az én gyermekem is nagyon rossz evő, néha rászólok, hogy egyél Kicsim még pár falatot, de ilyen nincs hogy addig nem állhatsz fel az asztaltól... Hülyeség csak a kajálást utáltatod meg vele. Egyen amennyi jól esik, ha kevesled akkor valahogy próbálj meg vele legalább két falattal többet etetni de ennyi.
Másokra ne hallgass!!! Én is beleszaladtam ebbe az idegrendszerem felőrőlte és utólag látom , hogy hülyeség volt felvenni a dolgokat. Nem hiába van két fülünk... egyiken be.. másikon ki.
Csak az anyai ösztönödre hallgass és semmi/ senki másra!
"ő azt mondta neki hogy meg kell mindent enni, és végül vissza hányta az ételt a tányérba."
Láthatod, itt az elsődleges következmény, hogy kijött a gyermekből a beletömött étel, tehát ez a pazarlás egyik formája. A másik része a dolognak pedig: mennyit árthatott ez gyermeked lelkének? Mégis, mit tanulhatott meg ebből, milyen pozitív kicsengése lehetett a gyermek számára ennek a dolognak? Mert úgy sejtem, semmi.
Ez kb. olyan, mint mikor a tiltásra reagálva hazudozni, titkolózni, köntörfalazni kezd a gyermek. Pont ellentétes hatást sikerül vele elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!