Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mostanában nincs túl sok...

Bobin kérdése:

Mostanában nincs túl sok elhízott és extra magas gyerek?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy az általam normális magasságnak és súlyú gyermekemnek nehéz ruhát kapni mert inkább testesebb az átlag konfekció. Kisfiam 6 éves 123 cm 22kg.A 128-as ruhák hosszban jók de bárhol vásárolok a dereka extra bő mindegyiknek. Így ha össze is húzom sokszor trottyos mert eleve nagy az ülepük.
2018. júl. 10. 21:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"A kislányoknak legalább ott vannak a strecs gatyák,leggingsek."

Azt csak hiszed! :)

Leggingsből is úgy kell keresni a megfelelő derekút.

Pl.: a mindjárt 3 éves 96 centis lányom most 86-os hosszú leggingseket hord térdnadrágnak, mert az ő méretében (98) leesnek róla. Ez persze szép és jó nyáron, amikor hosszút lehet rövidnek hordani, de ősztől tavaszig hosszú kell és annak varrhatom a derekát.

Pedig ő még nem is vékony alkat, teljesen normális.

2018. júl. 11. 07:49
 12/15 anonim ***** válasza:

A magasat nem tudom, de sajnos Magyarország a világ negyedik legelhízottabb országa, és ez érinti a kisgyerekeket is, akiknek több, mint 63%-uk kövér, már egészen kis korban, mert a szülei túletetik (nem betegség miatt tehát).

Szóval, ennek sajnos ez az oka.

A méretezés meg egy vicc. Nekem pl. 38-42 méretben vannak ruháim, pedig 38-as vagyok, de van S-es ruhám és L-es is. Szerintem csak összevissza varrnak fel címkéket, sacc/kb. alapon a különféle ruhadarabokra.

2018. júl. 11. 09:51
 13/15 anonim ***** válasza:

Pff.

Az enyém 8 éves 125 cm és 23 (!) kg. Teljesen egészséges, csak egy kis pálcikaember. :D Majd kiskamaszként visszasírom ezt az időt, minden 10-11 éves fiú a környezetemben zabagép lett.

Melegen ajánlom a H&M-et, pont az ilyen fiúcskáknak kiváló rucikat lehet ott venni, már csak ott vásárolok.

2018. júl. 11. 13:15
 14/15 anonim ***** válasza:
Nalunk erdekes helyzet van. Fiam 2,5 éves 15kg, magassaga kb 98 centi lehet. Nem vékony, nem duci. Széles vallai vannak, igy felsobol nagyobb kell, de az meg log rajta szerintem. Nadragbol meg a hossza miatt kell ami, de az derekban leesik. 86-92es rovidgatyót hord, a 98-104 ami elvileg a mérete lenne hatalmas rá. Miota lejott a pelus róla, azota szenvedes a nadrag vasarlas. Vagy veknyabbra jo, mert derekban szorít pl pepco vagy a skinny fazon, vagy hatalmas ra es leesik róla. Sztem ő lehet a normal alkat, de mégsem jok ra a ruhak...
2018. júl. 11. 14:08
 15/15 anonim ***** válasza:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Picit megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül a problémával. Köszönöm a tanácsokat hogy hol vannak szűkebb fazonok.Ezek szerint a konfekció méret picit megváltozott!Húsosabb erősebb alkat az átlagos. Na azért nem kezdünk hízö kúrába! :)
2018. júl. 11. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!