Mikortól beszélünk megkésett beszédfejlődésről?
Figyelt kérdés
Másfél éves kisfiam egyáltalán nem beszél még. Babanyelven sem, és szavakat sem mond. Leginkább ha akar valamit, mutogat és "őő"-zik, egyébként tökéletesen megérteti magát és megért mindent amit mondunk neki. Szeret könyveket nézegetni, mutogat a képekre és igényli, hogy mondjuk neki mi van a képen. Kell ezzel a problémával szakemberhez fordulnunk? Köszönöm a válaszokat!2018. júl. 6. 16:51
11/12 anonim válasza:
Istenem ez mennyire cuki mar, amit irtal vagyis amit mondott, ah komolyan🥹egyebkent ezt a kerdest masfel eves koraban irtad, h nem mond semmit es irtad, h utana nagyon hamar tisztan kezdett szavakat mondani, még azt megkerdezhetem, h mikor kezdett? Es ezt ugy kell elkepzelni, h egyik nap még semmit nem mondott majd masnap meg mar azt mondta lent, h néni vagy szotagokat eloszor? Bocsanat, h ennyit kerdezek, kerlek ne vedd faggatasnak, de te is tudod milyen aggodni, de ugy orulok, h neked mar nem kell es mashogy eled meg a mindennapokat. Bar kesobb meg biztosan mas miatt lesz miert aggodni😀
12/12 anonim válasza:
Jjaaa most visszaolvasva en nem is valaszoltam😂 tsmt/t nezegetem, nalunk a vedono mondta mar 15hos statuszon is, mert ő 1evesen mar elvart volna 1ezot, az nem volt meg, majd 15honaposan haaat fogjuk ra, hogy azert 2-3volt, de most 18honanposan sem bovelkedik. Ha nagyon kene egy szamot mondani, amit teeenylleeg mindig arra mond, mert ugye csak az szamit, az olyan 4-5, szoval nem nagy ugras 3honap alatt, viszont mostanaban vettem eszre, hogy pl ha mondok valamit , viszont nem mindent, de néha néha mond hasonlot vagy szotagot talan, eloszor azt hittem minden da vagy pa neki, de pont tegnap volt megint egy ilyen lent a jatszon es mutatott valamit, csak jol megnezve lattam, hogy a kis cukikam egy kis hangyat mutat, ami megy éppen a homokozoban😀es akkor mondtam, h hangya es mondta h gya, viszont kesobb megint lattunk es akkor nem mondta, szoval fura dolgok ezek. De remelem en is , h csak megfigyelo tipus es o is mondogatja magaban, h egy nap le essen az allam, amikor elkezdi mondani☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!