BERA vizsgálaton, akik voltak, leírnák, hogy milyen volt, hogy működött? Altatták, bódították a kicsit? Ha altatták, tubussal vagy "csak" gázzal? Meddig tartott a vizsgálat, mikor lett eredménye?
Csecsemőkorában volt altatva, nagyon-nagyon rosszul viselte.
Konkrétan Szegedre fogunk menni,mert a 2,5 éves fiunk nem beszél és legkésőbb tavasszal mennünk kell a gyermekorvos szerint.
Ért mindent,dúdolja a dalokat,de egyszerűen nem beszél-emiatt mennénk.
A lányomnak szintén hasonló dolgai voltak, a háziorvos erre a vizsgálatra küldte. Utánanéztem, altatásban végzik.. nem tetszett, de azért felhívtam a hallásklinikát, ahol meglepődtek, hogyha a gyerek mindent megért, utasításokat végrehajt, és megmutatja a hallot szó után a képet a könyvben, miért erre küldték, mert ez idegi alapú halláskárosodási vizsgálat, aminek feltűnőbb tünetei vannak, mint a megkésett beszédfejlődés. Ajánlottak egy 3 lépcsős hallásvizsgálatot tympanometria(nem biztos, hogy így írják)+otoakusztikus emissziós vizsgálat+hangszigetelt kamrás utasítások/játék teljesítése.
Szerintem jól hall a gyerek, tud suttogni, suttogva is megért engem, bújócskában megtalál, egyből odajön, ahol mocorgást hall,feleslegesen nem szeretném, ha altatnák, szóval ennél maradtam.
Leírom,hogy volt,hátha valakinek jól jön később.
Szegeden voltunk,május közepén.Május végére volt időpont,de valaki lemondta,mentünk mi.
7-re kellett menni a gyerekklinikára,éhgyomorra.Ott megvizsgálta fül-orr-gégész és az altatóorvos,ki kellett tölteni pár oldal papírt-Aztán mehettünk át a fülészeti klinikára.Ott először megpróbálták a timpanométeres vizsgálatot,nem lett jó (végig ordította..). Így várnunk kellett 2 hetet,mert pont betegség után voltunk.Így 10 óra körül haza is mentünk.
Két hét múlva ugyanígy reggel 7-re mentünk,ugyanez a szisztéma.Csak most jó lett a timpanometriás vizsgálat és mehettünk fel "osztályra" a fülészeti klinika 2.emeletére.5 gyerek volt aznapra,mi voltunk az utolsó előttiek,akit elaltattak,konkrétan dél körül (reggel 6-kor ihat utoljára a gyerek egy pohár vizet vagy teát,utána semmi) Kínunkban már vizeztük a gyerekek száját,ki voltak tikkadva...
Maga az altatás szörnyű,erre lehet készülni,kb fél percig-percig vergődik a gyerek,amíg elaszik.Addig ott lehet a szülő.Utána,mikor kész van,akkor már szinte ébredezik is a gyerkőc.Maga a vizsgálat 45-50 perc.Az ébredés mindenkinél zökkenőmentes volt,utána lehetett inni,később enni. Infúziót viszont kaptak,de szerintem kellett is a fél napos "nemivás" miatt.
Aznap haza lehetett menni.
Nekünk minden eredmény jó lett,beszéd azóta is csak kb 10 szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!