Vegyek dontheto babakocsit 3 evesnek ebben az esetben, ha 2-ig van ovi, es nincs bent alvas?
Kulfoldon elunk, itt 2-ig van ovi, es nem alszanak bent egyik oviban sem. Legkorabban negyed 2-kor lehet elhozni. 2,5 evesen fogja kezdeni, most meg altalaban alszik delutan 1-2 orat, 1-2 hetente 1x szokott kimaradni csak az alvas, amit igy 1-1 alkalom erejeig jol bir, igy este korabban fekszik, de nem baj, mert akkor masnap korabbankel, es alszik delben.
Egy ritkan hasznalt esernyokocsink van, ami nem dontheto. Az a dilemmam, hogy vegyek-e olyat, ami dontheto, hatha alszik majd a babakocsiban hazafele osztol, mikor jovunk haza majd az ovibol. Regebben ritka volt, hogy elaludt benne, 1-1 rovidebb idoszak erejeig, es csak 20-30 perceket, de mindig kipihenten ebredt, es arra gondoltam, hogy az pont jo lenne, ha a hazauton aludna egy ilyen rovidet, ha nagyon faradt, de igy meg idoben elaludna este, mert ha sokaig alszik, akkor sokaig fent is van, az idealis az most, amikor 11-1-ig alszik a bolcsiben, vagy ha nem alszik, es ugy idoben, 7-8 korul el lehet este altatni, nincs fent fel 10-10-ig, es utana magatol ebred reggel.
Viszont mar azert eleg nagy, bar szeret babakocsizni, de legalabb annyira szereti, ha a hatamon viszem csatosban (ezt mar csak 5-10 percig birom, altatni igy nem szeretnem mar), illetve kismotorral is egesz jol jon egy darabig, amikor nem idore megyunk.
Amiatt is jo lenne a babakocsi, hogy reggelente azzal vinnem, igy idoben el tudnek kezdeni dolgozni. Tehat alapvetoen hasznalnk meg, csak annyian mondjak, hogy mar nagy hozza. En viszont ugy erzem, hogy ez igy egy jo megoldas lenne.
Ti mit gondoltok? Vennetek?
1 hónap múlva 3 lesz a lányom, de áldom az eget, hogy 1,5 éves korában, amikor lecseréltük a nagy kocsit, dönthető esernyőkocsit vettünk. Igaz hogy már csak havi szinten vesszük elő, ha hosszabb útra megyünk (kocsink nincs), de akkor jól jön, hogy tud aludni benne.
Lehet tényleg érdemes lenne keresned egy használt cybex/maclaren kocsit! Azok jó nagy ülésesek, és a súlyhatáruk is jobb.
Én nem vennék 3 évesnek babakocsit, mert valamikor meg kellene tanulni neki normálisan járni, meg közlekedni. De tudom külföldön ez sokkal elfogadottabb, örülök neki, hogy itthon nem divat.
De szerintem úgy csináld, ahogy neked jó, ne más véleményével foglalkozz!
Utolso ez nem kulfold es divat-nem divat kerdese.... En is kulfoldon elek es latok 4-5 eveseket is babakocsiban ugyanugy mint 1,5-2 eveseket gyalog kozlekedni.
3 eves kor utan en sem vagyok hive a babakocsizasnak, de neha jol jon, ahogy az egyik valaszolo irta, ha nincs kocsi es messzebbre kell menni. Ket gyerekem van, 3 evesen mindkettojuk csak nagyon ritkan alkalmankent hasznalta a babakocsit.
Kerdezo, viszont a helyedben ha ugyis van babakocsi hiaba nem dontheto, en nem vennek ujat mar ennyi idosnek. Nyilvan gyerekfuggo is, te tudod mennyire hasznalna ki pl alvas szempontjabol. Az enyemek 3 evesen mar sose aludtak el babakocsiban, igy nem vettuk sok hasznat hogy dontheto volt.
4, szóval nincs is gyerek vagy még csecsemő, de már tudod? Tipikus. :D
"elvem szerint alkalmazkodnunk kell a gyerekhez, nem vonszolni naphosszat a 3 évest"
Pont az alkalmazkodást teszi lehetővé a babakocsi. Vagy szerinted a kis táv és a nagy táv ugyanaz egy 2-3 éves és egy felnőtt esetében?
Egy fenét.
A város egyik feléből átmegyünk a másikba: kis táv vagy nagy táv? Kicsi, mert nincs csak pár kilométer. De nagy, ha az egész napos "nagyizás" után indulunk haza a gyerekkel. Még úgy is, hogy csak a buszig, majd a busztól a villamosig, majd a villamostól haza kell gyalogolni.
6-os, egy 10 éves nem 3. Marhára nem ugyanazt bírják.
Ráadásul, ezek szerint te a 10 évesedet kocsival hozod-viszed, ami csak annyival másabb, mint a babakocsi, h gyorsabb.
Azért megnézném, hogy egy fáradt 3 évessel hogy utazol egy-mésfél órát minden nap, átszállással, gyaloglással, babakocsi vagy autó nélkül? Sehogy! A hajad hullana.
Egyebkent toroltek am valaszt, ugyhogy kicsit el van csuszva ki a 3-as es kinek szol pl a valasz. En a jelenlegi 3-as vagyok es a valaszom annak szolt akiet toroltek.
Egyebkent nalunk volt egy eset hogy az akkor 3 eves lanyomnak nagyon jol jott volna a babakocsi de nem volt nalam. En dolgoztam, akkoriban a ferjem volt itthon vele, es egyik nap egy ismeros csaladra kellett biznunk a lanyunkat egesz napra. En delutan 6-kor vegeztem, onnan mentem erte, ami a munkahelyemtol jo egy ora ut, metroval es vonattal. Majdnem este 9-re ertunk haza a lanyommal de ugy hogy a vegen fel uton mar cipelnem kellett es nagyon nehez volt, viszont rettenetesen faradt. Na ilyen esetekre igenis nagyon jol jon egy babakocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!