Miért akkora nagy büszkeség korán letenni a babakocsit?
"már 1 évesen elraktuk" - és mentetek helyette autóval, szülőkaros triciklivel, bicikliülést használva, ssc-vel... vagy csak 100 méteres körben lézengve. De a babakocsit elrakta, veri a mellét, tapsoljunk hozzá! :)
A babakocsi csak egy eszköz, ami megkönnyíti a szülők életét és teljesen természetes, hogy amíg a gyerek kicsi valahogy szállítani kell, mert még egyáltalán nem jár (az átlag 15 hónaposan teszi meg az első lépéseit, nem 1 év alatt) vagy nem bír eleget, hogy célirányosan és tempósan legyalogoljon pl.: egy bevásárlókörutat 2-3 évesen.
Miért "ciki" akkor pont a babakocsi, a többi eszköz meg nem?
Vagy mitől jobb kézben cipelni a 15 kilós fenekét, ha kidőlt vagy hogy el ne tapossák a 80-90 centis magasságát a tömött buszon?
Vagy a félig alvó gyereket végigrángatni korán reggel a bölcsiig?
A láza gyereket az orvosig?
15 honapos oltasra vittem utoljara babakocsival. De sosem vertem a mellem miatta. Az oka, hogy leraktuk: Játszótér közel van, annyit tudott sétálni. Orvoshoz csak az oltasra kellett menni, de oda már vagy motorral vagy futóbicajjal jött. 15 hónapos kora óta motorozik. Boltba a Lidlbe járunk, nincs messze, átsétálunk, ott meg a kosárban ül. Ha a városba mentünk, tömegközlekedés a szánkba, ott sem mentünk millió helyre vele, vagy max ha az apja is jött, ő vette a nyakába. Igazából azért raktam el, mert nekünk tényleg felesleges volt. Motoron és bicajon kívül nincs más jármű, amin jön. Se nagy bicikli, se hordozás, se ölbe, se tricikli. 13 hónaposan indult el, ahhoz képest hamar tudott motorozni. Ahová meg autóval megyünk(csak a férjem vezet) oda nem viszünk plusz babakocsit, kicsi az autó is. De most nagyon beteg volt, egyedül voltam vele, egyértelmű hogy elővettem a babakocsit, hiszen másképp nem tudtam volna elvinni az orvoshoz. Nem éreztem cikinek. De az se mindegy hol élsz, itt nem arra gondolok, hogy falu vagy város, hanem hogy pont ott vannak e elérhető közelségben ahová járni szoktatok.
Mondjuk én az 50+ os korosztalynal vettem észre, hogy beleszolnak mindenbe.. PL Ilyen nagy gyereknek minek a babakocsi, cumi... kutyafüle
Nyilván nem mindenki "veri erre a mellét", de én is tapasztalom ezt a jelenséget mind a való életben, mind internetes platformokon (többek közt itt gyakorin is)
Nem tudom egyébként, hogy mi az oka, szerintem is sokkal rosszabb, amikor valaki kb szó szerint rángatja maga után a menni alig bíró totyogóját. Mi még 3 évesen is babakocsiztunk néha, egyszerűen így volt a legkényelmesebb mindenkinek.
Nem látom hol veri itt a mellét a 2-es válaszoló. Ugyanis tőle idéztél.
Itt a szánalmas te vagy. https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..
7-es, találtál valakit, aki pont ma mond ilyet, és akkor már rögtön tőle idéztem? Mellé!
Egy időben napi szinten kaptuk a beszólásokat (az elsőt a gyerek 8 hónapos korában), természetesen mindenféle magyarázat nélkül, bezzegelős stílusban. Egy időben fájt (megkésett mozgásfejlődésű), utána már nagy ívben, de mindig motoszkált, hogy megtudjam, miért is érzik azt, hogy nem helyénvaló egy egészséges gyereknek a babakocsiban ülnie.
Mivel itt a gyakorin is rengetegszer olvastam, azokat az anyukákat szólítottam volna meg, hogy ha már szemtől szemben nem megy, itt mondják el!
Nem gondolom, hogy ciki. Én gyűlöltem a babakocsit, ezért ahol lehetett elkerültem a használatát, de persze volt, hogy muszáj volt használni.
Megőrültem tőle, hogy másokra vagyok utalva, minden lépcsősornál, ajtónál stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!