Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a baja hirtelen a bilivel?

Mi a baja hirtelen a bilivel?

Figyelt kérdés

Fiam 17 hónapos, és már jó ideje ismerkedik a bilivel, tökéletesen tudja, hogy mire való. Újabban napi 1x rendszeresen ráültetem, pár napig üldögélt rajta szépen, aztán tegnapelőtt belepisilt. Volt nagy öröm, kórus, tűzijáték, stb. Aztán tegnap amikor jött a biliidő, először bele akart állni. Mondtam, hogy ne álljon bele, üljön rá. De miután ráült, azonnal felállt, mutatta a fejével, hogy "nem", és mellépisilt a padlóra. Ma pontosan ugyanez történt. Nem szidtam le, csak mondtam, hogy ezt bele kéne produkálni. :) Szerintetek mi történhetett? Mit tegyek? Pár napig szüneteltessem a dolgot? Történt valakivel hasonló? Mi lett a megoldás?

(Kérem, azt ne írjátok, hogy túl korai, és még nem érett rá, meg ilyenek!) Köszi!

2010. jún. 17. 14:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, szüneteltesd.
2010. jún. 17. 15:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Pedig ha nem pisil bele hanem játéknak tekinti akkor csak azt kell írnom, neked meg elhinned, hogy túl korai. :(
2010. jún. 17. 15:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Mi is voltunk hasonló helyzetben, de most, 21 hónaposan érett meg igazán, pedig 17 hósan én is azt hittem, finisben vagyunk. Én a szünetet javaslom, nekünk bevált!!!!!!!

Még egy kis türelem és minden ok lesz nálatok is!

2010. jún. 18. 14:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is most játéknak tekinti. Tudja, mire való, de most inkább játszik vele, kipróbálja annak is.

A mi kislányunk 13 hós kora óta bilibe kakil, pisi a pelusba megy. Nemrég volt egy 1,5 hós korszaka, amikor nem volt hajlandó ráülni, úgyhogy a pelusba ment minden. Egyetlen egy szakember sem mondta, hogy gond lenne abból, hogy 13 hósan ráült (járunk neurológushoz, endokrinológushoz, veseorvoshoz, kardiológushoz és persze a gyerekorvossal is beszéltem erről - downos a babánk). Most kb. 1 hete újra ráül a bilire. A 1,5 hó alatt egyszer sem erőltettük a bilizést.

Szerintem tartsatok egy kis szünetet, aztán, ha jobb idők lesznek, próbáljátok meg újra. Nem vagytok elkésve, de persze azért tanulgathatjátok a bilizést. :)

20 hós a gyerkőcünk

2010. jún. 21. 09:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Nalunk is volt ilyen18 honapos es 6.5 honapos kora ota bilizunk,elejen csak napi 1x...na mind1.de a meg az en fiam sem szobatiszta.kakilni csak bilibe hajlando 8 honapos kora otade azert neha vannak balesetek.nallunk is volt ido,h nem akarta es belemaszott sot olyan is h belepisilt es mire elfordultam mar a kezet mosta a pisibe...de aztan mikor nem kellett bili vettem szukitot a wc-re es azota csak wc-zunk.a bilit nem is akarja.nalunk a valtas volt a megoldas.
2010. jún. 22. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!