Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem akar a szobájában aludni...

Nem akar a szobájában aludni a 3 éves lányom. Eddig mindig ott aludt most miért nem akar?

Figyelt kérdés
2018. jún. 28. 22:15
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Mégis mi honnan tudjuk??? Kérdezd meg tőle.
2018. jún. 28. 22:29
 2/8 anonim ***** válasza:
65%
Újabb szeparációs szorongás. Nálunk is van, egyik fiamnál el sem múlt, már 6 éves még mindig jön át. Az öccse 4 évesen kezdte az átjövetelt, ilyenkor odabújhat, de pár perc múlva visszaküldöm az ágyába. Persze kitalálnak mindent, hogy szörnyek vannak a szobába, túl sötét- világos van, nincs levegő, horkol a testvére, rossz az ágy, meleg-hideg a takaró.... de igazából csak engem kerek, mellém szeretne picit bújni (10 évesen már úgysem fog mellém bújni :-)
2018. jún. 29. 06:15
 3/8 A kérdező kommentje:
#1 Ő nem mondja meg.
2018. jún. 29. 06:54
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet rossz álom vagy megijedt valamitől vagy szeparációs szorongás. Ha most az általad nyújtott biztonságra van szüksége hadd aludjon veled pár napot.
2018. jún. 29. 07:30
 5/8 anonim ***** válasza:
64%
Én lányom is csinálta de nem engedtem magunk közé mert úgysem aludt volna ott el, meg akkor a fiam is jönni akart volna, meg mi amúgy sem vagyunk olyanok akik a gyerekeikkel alszanak. Én ilyenkor eltereltem a figyelmét: "bekapcsolom a fényeket, nézd de szépek, milyen szép így a szoba, hát tök jó itt aludni" vagy "holnap ovi, milyen jó lesz, mennyi barát blabla... gyorsan aludjál, hogy mehessünk az oviba". Nálunk ilyen elterelések mindig bejöttek. Ha mégsem, akkor meg fél óra után feladtam és ráparancsoltam, hogy na most már alvás van kisasszony, én is fáradt vagyok, holnap dolgozni kell, ne szórakozzunk itt egymással, a tesó is alszik már, ő is a saját ágyában, mindenki a helyén marad. Ennyi.
2018. jún. 29. 08:15
 6/8 anonim ***** válasza:
64%
5-os. Vaoo....
2018. jún. 29. 08:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is csinálta egy időben.

Akkor általában mellette aludtam el én is. És amikor mélyen aludt, akkor jöttem ki a szobájából. Ha éjjel átjött, akkor vagy hagytam hogy reggelig ott aludjon (ha nagyon hulla voltam), vagy visszakísértem, és bebújtam mellé, szintén együtt aludtunk az ágyában.

Most 5 éves, semmi gondja, simán alszik az ágyában, és ha reggel felébred, inkább a nappaliban tévézik a kanapén, nem bújik mellénk az ágyba.

Kövezzetek meg, én nem tudok úgy aludni, hogy köztünk van a fiam. Nem alszok mélyen, így nem pihentető az alvás. Senkinek nem jó.

2018. jún. 29. 09:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy fél a sötétben, csak ezt szégyelli bevallani.

Kisfiamnál hasonló volt. Először nem akarta elmondani az okot, aztán szép nyugodtan beszélgetni kezdtünk és valahogy rávezetett. Persze én is sejtettem, hogy ilyen oka lehet,és próbáltam errefelé terelni a beszélgetést.

De egy direkt "Miért nem akarsz a szobádban aludni?" kérdésre ő sem mondta volna meg.

2018. jún. 29. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!