Mit csináljak hogy 10 éves fiam megbecsülje a dolgait?
Idáig nem volt ilyen, hogy szándékosan rontson el dolgokat. Lett egy új osztálytársa aki jó módú tényleg mindenből a legjobb van neki. Ő után akar menni.
Ma a telefonját törte szét, mert egy mobilos játék nem fut rajta. Szó szerint düh rohamot kapott, hogy nekünk nem telik iphonera. Elmagyaráztuk már sokszor, hogy ezen a nyáron házat szigeteljük lesz még fürdőszoba felújítás. Ő megy lego és vitorlás táborokba.
Semmi nem jó, csak azt mondogatja iphone a jó többi sz.r. A laptopja sz.r, tabletje sz.r. miért nincs tvje, miért nincs mit tudom milyen roller.
Nem olyan rég örült ha ő választhatott vacsit vagy pizzát. Még a mozi sem jó neki. Hogy juthat egy 10 éves eszébe hogy fesztiválra akar menni és berúgni???
Az új barátjától eltiltottuk, ő biztatta ezekre. De nem tudjuk már kezelni. Kifordult magából, mintha nem a fiam lenne
Drasztikus, de én elvenném a telefont meg a többit ha ennyire sz.r.
Nem kötelező használni és mint tudjuk élni is lehet nélküle.
Na de mielőtt idáig eljutnék, valószínűleg egy békésebb, nyugodt lelkű pillanatában biztos megpróbálnék vele beszélgetni. Hogy miért érzi fontosnak pl, hogy iphone-ja legyen? Mert ha ez az egyetlen indoka, hogy "játék", akkor az kevés.
De kaphat iphone-t, helyette viszont nem lesznek táborok.
Jajjj nem tudom Kérdező ez nagyon nehéz ügy, úgy tűnik rálépett a kamaszodás útjára.
Ha nem jó neki a jelenlegi telefonja (laptopja, tabletje), azonnal elvenném tőle. A közös tévét se nézhetné, elzárnám a rollerét is.
Nem vagyok kőszívű, de a gyereknek MOST kell megtanulni, hogy beosztással él az ember. 10 éves korában ezt már meg lehet értenie!
Kihivásokat, célokat tűznék ki elé hogy mindent beladva teljesitsen x jatekert, vagy zsebpénzzel gazdálkodni tanitanám.Akkor átérezné a kemény munka okozta eredmennyel járo győzelmet.
Igy még egy 100 ft os matrica is nagy értékké tud válni.
A gazdagok nem tudom hogy csinálják hogy nem lesz luzer a gyerekük felnőve akik elherdálnak mindent. Jo lenne pár tippjük
Egyszerűen meg kell neki mondani, hogy nem ti vagytok a leggazdagabbak, nem telik iphonera meg mittudoménmire, nektek erre futja, ez van, nem muszáj használnia a dolgait, ha nem akarja, adja oda, de a véleményét kultúrált formában közölje. Tudjátok ti is, hogy nem sokszázezres a telefonja és nem a legjobb, majd akkor szóljon hozzá, ha kitalálta, honnan lesz pénzetek a legjobbat megvenni, nem kell mindennap hallgatnotok, hogy milyen szomorú és dühös, amiért valamiből másnak jobb holmija van.
Még elmondanám, hogy nézzen körül az osztályban, milyen dolgai vannak a többieknek és hozzájuk viszonyítsa az anyagi helyzeteteket.
Ha pedig ez sem használ, elvinném magammal valami jótékonysági ételosztásra vasárnaponként, hogy ne kívülről lássa a szegénységet, mintha állatkertben mutogatnánk őket, hanem érezze át, hogy az anyjával együtt segítenek, beszélgetnek, belülről látják.
Kemény menet lesz, most alakul ki az értékítélete..
Olvas eleget? Néz komolyabb filmeket? Ha látna hasonló témában filmet vagy könyvet olvasna, fel sem merülnènek benne ilyenek..
Ugyan az jutott eszembe mint az elsőnek, elvenni mindent. Én megcsináltam ezt a 3 évessel is amikor hozzám akarta vágni az új drága játékot csak azért mert az nem pont az volt amit ő akart. Oké, akkor ha sz.r akkor nekem jó lesz és elvettem. Sírt utána pár napig, kérlelt, ezermilliószor elmondtam, hogy ha így fog még egyszer viselkedni semmi sz.rt nem kap többé. Most 6 éves, mindennek örül és megbecsüli, jóóó tudom, még simán változhat olyanná is mint a te fiad, csak példának írtam, hogy azért ez bejöhet.
Vegyél el tőle mindent és vidd ki, segítsen füvet nyírni, söpörni stb... Ez a gyereknek büntetés de ha most nem fogod meg mi lesz vele 14évesen? Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!