Kétségbe vagyok esve, minden válasz érdekel?
Házi kovászos uborka és/vagy leve
Banánt, körtét kerüljétek
Szerintem nem az étrenddel van a gond! Ha megfelelő mennyiségű rostot eszik, illetve folyadékot iszik, nem lehet gond!
Nem gondoltál már arra, hogy a kisgyermeked már fél a kakilástól?
Valószínű egyszer (a legelején) volt egy ki szorulása, ezért nehezen kakilt, fájt neki. Lehet, hogy minden nap, vagy másnap lenne neki széklete, csak fél kakilni, fél a fájdalomtól. Nem vetted észre, hogy visszatartaná? Ennek vannak bizonyos jelei, egyértelműen észrevehetőek?
Ha igen, akkor valósínű lelki okai vannak. El kell vele beszélgetni, hogy nem fáj a kakilás, mindenki kakil. Játszani is lehet babákkal, hogy ráültetitek a vécére.
Ha ez áll fenn nálatok, akkor ismerős a helyzet...
Szia!
Mi a pro kid nevű port szedjük hasonló problémára. Nincs tőle naponta széklete a kislányomnak, de legalább nem olyan kemény. Ez probiotikum és vitaminok keveréke. Kicsit helyrerázza a bélflórát.
Plusz ami fontos: íztelen, így simán megisszák a gyerekek. Én is próbáltam adni neki mindenféle gyümölcsöt. A lekvárokat pedig nem hajlandó megenni...
Remélem, tudtam segíteni. Minden jót! :)
Ami nálunk bevált :
1.tőkehalmáj
2.Nutrilite rostpor. Nincs íze, víztisztára oldódik és akár gyümölcslébe, teába is bekeverhető. Húzós az ára, de ez volt a legjobb.
3.zabkorpát keverni a kajába (Pl.joghurt, főzelék,stb)
4. homeopátiás golyócskák (homeopatia.info.hu-n nézz utána, hogy nektek melyik szer lenne a legjobb)
Azt tudom leírni, ami nálunk volt, lehet, hogy nálatok is hasonló a helyzet.
A kisfiam nagyon régen (16 hónapos kora óta) a bilibe kakil. Tavasszal, 22 hónapos volt kb., amikor elutaztunk a mamájához 3 napra. Ott sehogy se akart sikerülni a kaki, se bilibe, se szűkítős vécébe, sehogy. Valahogy nem jött az ihlet szegénynek. Viszont mikor hazajöttünk, már nem tudott kakilni, mert szorulása lett. Adtunk neki, hashajtót, kúpot, sőt az orvosa tanácsára fájdalomcsillapítót, mert csak ült szegény a bilin és ordított. Végül lázmérővel sikerült a végét szabályosan kikanalazni, és így kitolta az egészet. (Bocs a naturalista részletekért)
Nos, az eseményt követően majdnem két hónapig csináltuk azt, amit ti. 3-4 naponta kakilt, sírt, félt. Nem akart se a pelusba, se a bilibe, visszatartotta. Próbáltam én is mindent adni neki, de nem a kaja volt a lényeg, hanem az, hogy nem akarta... Utána mazsolát eszegetett, ami annyira fellazította a székletét, hogy nem bírta visszatartani, és bekakilt. Jól meglepődött:) Ezt követően csak párszor volt még sírós, kínlódós kakilás, de rájött, hogy nem fog mindig fájni. Most már nincs gond.
Nem tudsz adni a kisklányodnak valami ilyesmit, hogy legyen szegénynek fájdalommentes tapasztalata? Hátha nálatok is beválik. Lehet, hogy most a barack lenne jó ötlet tényleg. Szurkolok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!