Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Őszintén, ti élvezitek/élvezté...

Őszintén, ti élvezitek/élveztétek a kisbabás, kisgyerekes időszakot? Boldogok vagytok?

Figyelt kérdés
2018. jún. 26. 22:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
45%

Nekem is voltak ilyen napok mint 7-esnek.

Amikor 3 napja is csak két orákra tudok lefekudni es mindig sirásra kelek vagy arra hogy fejbevág egy muanyag játékkal :)

Alapvetően megis az életem is odaadnám érte.

Irto kegyetlen a kimerultség es robot, 40 perces szoptatás, 40 perces altatás, sterilizálás, tipegősikàlás es letelt az idő, megint szoptatàs.ezt napi 24-ben alvàs nelkul. A babám napi 6 orát ha aludt. Nemis tudom hogy birta. Csak ez tartotta bennem a lelket, ha ő birja, nekem is birni kell elvégre en vagyok a felnott :)

En tudatosan kellett hogy beepitsek olyan perceket amikor végre leulok SEMMIT nem csinálok CSAK szeretve gügyögök esbabázok hogy meg is éljem a babakort amely pillanatok megmaradnak örökre mert a pelenkázás feledésbe merul, de amikor az első szeretlek szora 3 hetes korában kalimpalva kezd vigyorogni , mikozben en azon morfondiroztam lehet még nem is érti a szavakat, meglepetésemre olyan szeretve viszonozta hogy ma is megkönnyezem!:)

2018. jún. 27. 06:11
 12/20 anonim ***** válasza:
45%
Az első év brutál nehéz volt. Aztán fokozatosan lett könnyebb. AZt mondhatom, hogy kb 3 éves kor után lehet élvezni. Most 5 éves a fiam, nincs testvére, és azt mondom, fantasztikus dolog anyának lenni. Szuper gyerek, és nagyon könnyű vele az élet.
2018. jún. 27. 08:17
 13/20 anonim ***** válasza:
80%

Igen élvezem.Nem mindig.Vannak rohadt nehéz napok.

Fiam 19 lányom 12 éves.A kicsi pedig 1 éves.Talán a korom miatt a legnehezebb vele.40 vagyok....ég és föld huszonévesen és most babázni.

Most 2 hete szinte pokol minden nap.Elindult, minden pillanatban figyelnem kell rá, aludni nem akar, egy poharat nem tudok odébb tenni mellette.Ha alszik azt se tudom mihez kapjak.Nehéz.De jó😊

Szóval összességében inkább élvezem mint nem.És mivel én már tudom milyen hamar felnönek, így a nehézségek ellenére is próbálom kiélvezni ezt az időszakot.

2018. jún. 27. 08:40
 14/20 anonim ***** válasza:
47%
Kőkemény feladat... De két dolgot tehetek: vagy azon kesergek 0-24-ben, hogy ez milyen nehéz és álmos vagyok, vagy megpróbalok a csak a szépségekre koncentralni a nehéz részét meg valami humoros ironiával elütni. Inkabb az utobbit választom, mert ez egy csoda, ami soha nem jön vissza. Minden nap rejteget valami meglepetést, valami újdonságot, ahogyan fejlődik. Inkabb örömmel töltöm meg ezt az időt.
2018. jún. 27. 10:00
 15/20 anonim ***** válasza:
74%
3 éves korig nem igen élveztem a fiammal, utána nagyon. Akkor tanult meg beszélni, végre megértettük egymást, normalizálódott minden. Azóta szuper. (most 5 és fél éves) Lányommal meg pont 3 éves korig élveztem igazán, egy nagyon cuki anyás, lelkizős kiscsajom volt. Most meg egy igazi neveletlen hercegnő lett (nem vészes csak idegileg kell kibírni valahogy), de dackorszaka is van úgyhogy majd biztos változik.
2018. jún. 27. 10:16
 16/20 anonim ***** válasza:
50%

Az első 1 évet élveztem, kihívás volt és kellemes, boldog egyaránt.

Most, hogy másfél éves, élvezem hogy önálló, de baromira belefásultam az itthonlétbe..

Magát az időszakot élvezem - leszámítva a verekedést és a dacoskodást - de úgy az életemet nézve unatkozok..

Akkor vagyok boldog, ha apával együtt kirándulni megyünk valahova vagy együtt csinálunk valamit. De a hétköznapok.. Na az lehangoló :(

2018. jún. 27. 11:08
 17/20 anonim ***** válasza:
75%

Van amikor ki nem allhatom, van amikor imadom a kisgyerekes idoszakot. A rossz benne az, hogy nem beszel meg a gyerek, neha ugy erzem mintha egesz nap magamban beszelnek. Szeretnek mar meselni ugy hogy megerti, szeretnem ha o kerne hogy meseljunk, jatszunk, de egyelore csak tepkedi a mesekonyv lapjait es semmi jatek nem koti le igazan. Neha emiatt egesz nap egyedul erzem magam, olyan remenytelen depresszios kedvem lesz.

Viszont imadok vele lenni amugy, latni ahogy racsodalkozik az egyszeru dolgokra, pl madarakra, felhokre, esore. Sokszor nosztalgikus hangulatom lesz ilyenkor.

A baba kor en megvallom oszinten maga volt a remalom. 1 eves koraig alig aludtam, minden levegovetelere felkeltem.

Idegesitett a rengeteg boges, az, hogy sosem lehetek egyedul.

1.5 eves kora ota jobb. Sokat kirandulunk, mar probalgatja a szavakat, neha ugy erzem tok jo minden.

Hogy boldog vagyok-e? Hat annak orulok, hogy 30 alatt bevallaltam a gyerekezest es tulvagyok a terhessegen es csecsemokoron..megegyszer nem akarnam ezt vegigcsinalni..

2018. jún. 27. 14:28
 18/20 anonim ***** válasza:
55%
Az első 4 hónap nem volt könnyű, utána jött 4 hónap sokkal könnyebb, most egy hónapja megint jézusisten! Remélem ez most nem fog még 3 hónapig tartani.
2018. jún. 27. 15:58
 19/20 anonim ***** válasza:

Az elso évet en sem igazan elveztem. A fáradtságot es kialvatlansagot egyszeruen nem tudtam uralni. Hozzá jott nemi depresszio, sokszor sírtam es bezarva ereztem magam a sajat eletembe, pedig volt segitsegem is, csak valahogy nekem volt ez sok.

1,5 eves koratol aludta at az ejszakat, onnantol gyokerestol jobb lett minden. Jobban bírtam a strapat nappal, merthogy a felfedezo korszak kellos kozepen allando felugyelet kellett, sok pakolnivaloval.

2 eves korig jo volt minden, csak kezdett keves lenni nekem az itthonlet. Munkahely csak 3 eves koratol volt elerheto ismet.

Ezen túllépve a kezdodo dackorszaka volt még nagggyon nehez idoszak, ezt apukaval felvaltva éltük tul szo szerint.

Most 5 eves, nem mondom hogy mindig szot fogad es nincsenek meg hiszti maradvanyok, de egy okos ertelmes erett nagylany, akivel konnyu jatszani, kimozdulni, szereti a tarsasagot, szoval most ismet konnyebb.

Ilyen idoszakos ez az egesz.

Teso nincs, eleg o nekunk. Meg egyszer mar nem kezdenem elorol, hiaba imadom!

2018. jún. 27. 18:23
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem, utáltam

- hogy állandóan a seggemben van

- kb. nem aludtam több, mint egy évig

- sokszor sírt (hasfájós volt)

- a védőnő a szoptatás miatt cs.sztetett - nem volt tejem, de ő csak mondta-mondta

- kismilliószor ismételgetni kellett mindent

- nem volt saját életem, félórát nem tudtam a hobbimmal foglalkozni, mert nappal is alig aludt

Mostmár 5 éves, nagyon jó minden, önálló, sokszor órákig elvan egyedül, szeret velem sütni, ám máskor közösen énekelünk, olvasunk (ő tanulgatja a betűket), jégkorizni tanítom.

Apjával focit néznek, fociznak, sokat túrázunk nyáron, stb.

2018. jún. 28. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!