Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nálatok is szokás gyerekközöss...

Nálatok is szokás gyerekközösségben, hogy egy gyerek elkéri a másik dolgát?

Figyelt kérdés

Magyarán a kunyerálás. Nem nagy vagy értékes dolgokra gondolok. Pl. karkötő, ceruza, radír, stb. Vagy étel...

Ti mit tanácsoltok gyermeketeknek ilyen helyzetekre?

2018. jún. 18. 17:03
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem csereberére gondolok, meg nem is arra, hogy kölcsönadni valamit, kipróbálni, hanem hogy kb erőszakkal kiköveteli magának - bár az erőszak talán kicsit túl durva szó erre, csak éreztetni akarom, hogy a gyerekem nem saját akaratából dönt úgy, hogy annyira szereti azt a másik gyereket, hogy úgy megajándékozná. Sőt nincs is akkora nagy barátság köztük.
2018. jún. 18. 20:02
 12/15 anonim ***** válasza:
40%
Az en gyerekem meg nem jar kozossegbe, de mi gyerekkorunkban rendszeresen csereltunk cuccokat (nem feltetlen voltak arányosak a ket fel altal felajanlottak, de mindenki elegedett volt). Viszont kiskoromban ez csak a legkozelebbi baratokkal-rokonokkal zajlott, kesobb meg az iskolaban az osztalytarsakkal. De mondom, ez csere volt.
2018. jún. 18. 20:16
 13/15 anonim ***** válasza:
56%
Elozo vagyok, mondd a gyerekednek hogy probalja alkuba bocsatani, amennyiben hajlando megvalni az adott targytol, amugy meg ne adja.
2018. jún. 18. 20:17
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen esetben a kunyeráló gyereket állítsd le. Mondd meg, hogy nálatok játszhat bármivel, de el nem vihet semmit, mert a lányodnak vetted a játékokat, nem másnak. Majdcsak észre veszi magát.
2018. jún. 18. 20:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Gyerekkozossegben mondjuk eleve nem adok neki olyat, ami baj ha elveszik, elkunyeraljak vagy barhogy nyoma vesz. Nem tudom milyen kozossegre gondolsz, de oviban pl van etkeztetes, nem tudom minek kajat vinni. Ha meg ehes akkor gondolom nem adja oda hanem megeszi maga. En is elosztogattam a tizoraimat ha nem voltam ehes. Ha ehes voltam akkor meg kunyeralhatta barki.
2018. jún. 20. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!