Nálatok is szokás gyerekközösségben, hogy egy gyerek elkéri a másik dolgát?
Magyarán a kunyerálás. Nem nagy vagy értékes dolgokra gondolok. Pl. karkötő, ceruza, radír, stb. Vagy étel...
Ti mit tanácsoltok gyermeketeknek ilyen helyzetekre?
Ti nem csináltatok ilyet gyerekként?
Mi állandóan tollakat/ceruzát/radírt cserélgettünk.
Ez miért olyan rossz? Ez egyszerű gyermeki adok-veszek játék.
Általában nem adnak/ajánlanak semmit cserébe.
Én amúgy nem emlékszem, hogy gyerekkoromban ezt csináltuk volna. Mai napig sose jutna eszembe elkérni valakinek a dolgát és hazavinni, csak mert nekem megtetszett.
Szoktak csere berélni főleg ilyen kinderes dolgokat, slime ragacs vackot. My little pet figurákat
Szerintem ezt minden gyerek csinálja :)
Lányomnak van egy kis fiókja ilyen "kincseknek" nem rég pakolta rendszerezte de az biztos 30 radírja biztos van nem veszek egy jó ideig.
Nálunk is elkezdte az egyik kisgyerek a csere-berét, de leállítottam. Nincs még értékrendjük az 5 éves gyerekeknek (legalábbis nálunk) - egy neki tetsző kinderfigurát cserélt volna el egy drága legofigurára a készletből.
Aztán megjelentek a kisautók az oviban, szóltam az ovónőnek, hogy mondja meg a szülőknek hogy nincs csere-bere.
A kérdés a válaszodra, én nem találkoztam ilyennel hogy kunyeráljon, olyan van hogy átjön hozzánk játszani és amig itt van szivesen játszik vele mert nekik nincs otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!