Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek mi a megoldás?

Victory82 kérdése:

Szerintetek mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Kis faluban lakunk,sorra utasítják el a gyerekeket!Ikres anyukát is,aki szeptembertől menne dolgozni és már elmúltak 3 évesek a lányai.Nekem decemberben lesz 3 a kisfiam,de gondolom nekünk sem sikerül!Nálatok van hasonló probléma?Mi már tanácstalanok vagyunk!
2010. jún. 16. 16:34
 1/9 A kérdező kommentje:
Az oviban kb.25 gyerek van!
2010. jún. 16. 16:35
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Menj el az önkormányzathoz, és ott jelezd. De elméletileg sajnos csak 5 éves kortól kell felvenniük, kivétel a szociális rászorultság (a feltételeket nem ismerem).
2010. jún. 16. 16:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy válaszoltál!Az önkormányzat nem segít!Ma volt az ikres anyuka,de nem segítettek neki!Ha más faluba vagy városba kell hordani a gyereket,akkor az rengeteg buszköltség!Azt nem tudjuk kifizetni,ezért ment ő is,hogy most hogy menjen így dolgozni!A férje most itthon van,arra hivatkoztak,de a jövő héttől már újra dolgozik.A válasz:amikor beíratta a lányokat,akkor még a férje otthon volt!Itt egyáltalán nem segítenek nekünk!Én még nem kaptam meg A LEVELET,mert mi csak így hívjuk,nem tudom,hogy rólunk hogyan döntöttek!
2010. jún. 16. 16:53
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy az óvoda 5 éves kortól köteles felvenni. Az 5 éves korhatár arra vonatkozik, hogy akkortól köteles a SZÜLŐ óvodába járatni a gyerekét (iskolaelőkészítés miatt)

Csak sajnos nagyon sok óvoda, önkormányzat direkt vagy rossz értelmezés miatt erre szokott hivatkozni.

Ez rajtatok sajnos nem segít, csak a tisztánlátás miatt írtam (mert a legtöbb szülő belenyugszik, amikor ezzel az indokkal pattintják le őket)

Igazi megoldás nincs sajnos. Mert a maximum felvehető gyerekek létszáma is jogszabályban meghatározott. Csak az önkormányzat tehet valamit, neki kellene újabb csoportot indítania, de ehhez megfelelő helyiség, gondozó stb. szükséges.

Álljatok össze szülők, és beszéljetek a jegyzővel, hátha meg tudjátok győzni. De ha nincs lóvé, nem hiszem, hogy sikerrel járhattok. :(

2010. jún. 16. 18:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Összesen 25 gyerek? Erre hány gondozó jut?
2010. jún. 16. 18:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok!25 gyerekre 2 óvónő van.Nem tudom,hogy máshol hogy működik!Nem messze tőlünk van egy ovi,egy másik faluban,ott még az sem feltétel,hogy 3 éves legyen a gyerek!Csak oda busszal kellene vinni,hozni a gyerekeket és pont ellentétes irányban van,mint a munkahelyem.Ráadásul kb.1000 ft lenne naponta a buszjegy,ami nagyon sok szerintem.Olyan elszomorító ez a helyzet,mert mennénk dolgozni,de így nem lehet!Várom továbbra is a válaszaitokat!
2010. jún. 16. 22:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha nincs mas megoldas, nem lehetne, hogy a szulok osszefogjanak, es csinaljanak valamelyikuk otthonaban egy "hazi ovodat"? Ezzel az onkormanyzatot is kesz helyzet ele lehetne allitani, hogy tamogassak a kezdemenyezest.
2010. jún. 17. 09:31
 8/9 anonim ***** válasza:

És ebből hány gyermek ballagott el?

Nálunk 32-es csoport létszám volt!!!

2010. jún. 17. 10:16
 9/9 A kérdező kommentje:
6 vagy 7 gyerek ballagott el,ha jól tudom!Van olyan,akinek megmondták,hogy biztos,hogy nem veszik be a gyereket,így egyből máshová íratta be.Én még ma sem kaptam semmi választ,úgyhogy még egy kicsit reménykedem!Majd írok,hogy mi lett,ha érdekel titeket!Viki.
2010. jún. 17. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!