Mikor adtok neki lefekvés előtt utoljára inni?

Bármikor, amikor szomjas. Mindenkinek van víz az éjjeli szekrényén, a felnőtteknek is.
Nem kínoznék azzal senkit, hogy ne ihasson, ha megszomjazik, ilyet még nem is hallottam.
félreértettél, nem kínozni akarom. a kérdésem az, hogy amikor így hisztizik hogy sozmjas, majd iszik egyetlen egy kortyot, akkor valójában nem szomjas - ti ez esetben engedtek neki? nyilván itt most nem egyszeri alkalomról van szó, hanem hogy minden este ezt eljátssza/eljátsszák, és valóban én sem akarom a lelkiismeretfurdalást, ezért adok nekik, de mint ahogy itt valaki írta is, ez csak arra megy rá, hogy legyen 100 "utolsó" korty, addig is ott vagyunk...
a pohárt bevinni mondjuk nem is rossz ötlet, bár a kicsi nem iszik még egyedül, meg attól félek így rászokik az éjjeli ivásra, aminek vagy bepisilés tényleg a vége, vagy plusz ébredés, amihez én általában fel kell, hogy keljek (tudom szuperanyáknak ez sem gond, én így 4 év után azért már szeretnék 3-4 óránál többet aludni egyben :)

Én vagyok az egyik, akinek nincs gyeremeke és a többiek csak megerősítettek abban, hogy ha szomjas lesz, akkor kapni fog. Nyilván. Magamat ismerve akkor is, ha ez gondot okoz, bár ez nem alapértelmezett.
De, roppant szomjas lehet az ember úgy, hogy egy korty elég. Nem dehidratált, de zavaróan szomjas. Azért nem tudnék nem adni egy szomjas gyereknek, mert én NAGYON szomjas fajta vagyok, bár ezt már írtam a múltkor. Lefekvés előtt utolsó dolgom az, hogy iszom, s ha nem, az csak azért van, mert nem akarok lemenni az alsó szintre s már ittam az előző 1 órában bő 1 liter vizet (nem szoktam mérni, de ez elég jó közelítésnek tűnik).
Nem ébredek fel éjjel, de nagyon szenvednék ivás nélkül, nem is tudom, hogyan aludnék el. Úgyhogy nem lenne szívem potenciálisan szenvedtetni egy kisgyermeket.
Azt még valahol értem, hogy sokan aggódnak, mi van, ha felébred, bepisil. De ha ilyet még nem tett, illetve a felébredés nem zavarja meg a pihenését s csodával határos módon képes engem is felkelteni, hogy segítsek neki (az anyaság, gondolom, sok csodára képes. pár hetes korom óta nem kelek fel éjjel jóformán semmire, jó alvókám van), akkor hadd igyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!