Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Férjem mindig ijesztegeti a...

Férjem mindig ijesztegeti a gyerekeket, ezzel milyen kárt okozhat nekik?

Figyelt kérdés
főleg este szokta őket mikor nem nyugodnak el ő vacsorázni szeretne vagy filmet nézni. Általában hangoskodnak vagy épen az apjukat nem hagyjá mert játszani szeretnének vele. Elhiszem hogy fáradt mert reggel 4 kor kel este 6 7 fele ér haza de akkor sem ijesztegetni kéne őket. A mérges törpével ijesztegeti hogy bejön és elviszi őket. Én hiába mondom hogy nem létezik de akkor is megijednek és félnek. 3 és 4,5 évesről van szó. A nagy már sejti hogy nem mond igazat. A férjemre nem tudok hatni hogy ne ijesztegesse őket. Az a válasza valamitől tartaniuk kell. Ezzel mit okozhat nekik most vagy a későbbiekben?
2018. jún. 8. 06:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
69%

Én sem örülnék a helyedben. De szerintem azért nagy kárt nem tesz vele. Régebben a mumus volt a menő, plusz a gyerekek még egymást is ijesztgetik és mégis egészséges felnőttek lesznek.

Persze továbbra is próbálj meg hatni a párodra, hogy ne tegye. De azért komoly károkat nem okoz.

(Alig voltam idősebb a gyerekeidnél mikor valami okos kis barátnőm arról mesélt, hogy hallott egy lényről, aki nappal bemegy a házba, elbújik, éjjel meg kiszívja a vérünk... na onnantól féltem éjszakánként és csak úgy tudtam magam biztonságban ha fülig betakaróztam :) másként el sem tudtam aludni. Aztán lassacskánt én is rájöttem hogy ez butaság. De azontúl, hogy volt néhány álmatlanabb éjszakám, nem okozott semmi.)

Ettől függetlenül nem értem a férjed, miért akarja hogy féljenek?

2018. jún. 8. 06:32
 2/17 anonim ***** válasza:
70%
Te ferjed se normalis mar ne haragudj
2018. jún. 8. 07:01
 3/17 anonim ***** válasza:
73%
Rajzold le nekik a “merges torpet” valami aranyos mesefigurakent, akar olyankent, amit mar ismernek, tedd kezzelfoghatova, meselj nekik rola napkozben kedves dolgokat, ird at a fejukben, amikor pedig a ferjed elojon vele, nevess rajta, es mondd ki minden alkalommal a gyerekeknek cimezve, hogy a merges torpe nem letezik/nemis ijeszto, vedd elo akar a rajzot. Tanitsd be a gyerekeket, hogy mit mondjanak az apjuknak, ha a merges torpevel jon. Ez egy jo alkalom lehet arra, hogy megtanitsd oket ketelkedni a hulyesegekben, amikben meg masok miatt is reszuk lesz.
2018. jún. 8. 07:14
 4/17 anonim ***** válasza:
79%
Es amikor a ferjed megint elojon vele, azt is tedd a gyerekeknek hozza oszibten, hogy latjatok, amikor apa a merges torperol beszel, akkor o faradt, szeretne pihenni. Talan, ha ferjed hallja kimondva oszinten a problemat, es latja, hogy te is latod, hogy faradt, elobb abbahagyja.
2018. jún. 8. 07:15
 5/17 anonim ***** válasza:
55%
Eleg debil a ferjed
2018. jún. 8. 08:25
 6/17 anonim ***** válasza:
86%
A férjedet te meg ijesztgesd azzal hogyha ilyen tapló marad, elhagyod. Az ő szavaival élve: valamitől tartania kell. :)
2018. jún. 8. 09:43
 7/17 anonim ***** válasza:
82%

Ami lesz, hogy a gyerekek minden kicsi emberben a rosszat fogják látni, és a mérges emberek is egy félelm érzetet adnak nekik.

Anyukám mindig azt mondja, hogy én soha nem gisztiztem földön fetrengve. Na mióta gyerekeim vannak, és néha ö is itt van, már tudom miért.

Mikor a lányom kicsi volt és eldobta magát a földre, akkor azt mondta anyám neki(és annó nekem is), hogy gyorsan állj fel, mert megcsip a pok, vagy a bogár... Utálok minden pici bogarat állatot, szinte pánikba esek ha rámszáll, vagy felém mászik... Most már tudom miért.

A másik, hogy nem akart a 3 éves lányom feljönni a pincéböl, erre anyám: gyere gyorsan mert ott lent van az ördög... Na erre beugrott, hogy ezt én is hallottam, és miért tartok annyira a sötétben és pincében, vagy mély helyeken.

Gyerekeimnek egyébként természetes közeg a sötét, imádnak sötétben lenni, így anyámnak ezt megtiltottam, hogy ilyet mondjon nekik.

2018. jún. 8. 10:23
 8/17 anonim ***** válasza:
82%
A férjednek nem kellene hülyeséggel ijesztgetnie a gyerekeket, a gyerekeknek meg képesnek kellene lenniük kérésre nyugton maradni. Egy kis gyerekneveles és máris meg lesz mindkét problema oldva
2018. jún. 8. 10:49
 9/17 anonim ***** válasza:
28%
Ferjed is jo nsgy hulyegyerek
2018. jún. 8. 12:39
 10/17 anonim ***** válasza:
84%

-szorongást, félelmet, ágybavizelést

-biztonságérzés hiányát

-védtelenséget, kiszolgáltatottságot

Ha pl. te azt hinnéd, hogy valaki bántani fog álmodban vagy azt mondaná valaki kamuból, hogy ne menj ki a házból, mert kint vn egy pasi, aki csak arra vár, hogy bántson téged, akkor valószínűleg megijednél és nem éreznéd magad biztonságban. Majd, ha később rögzül lehet más helyzetekben sem fogod magad biztonságban érezni magad. Ugyan ez csak a gyerekekkel. Ti vagytok nekik a biztonság, ha ti sem tudtok biztonságot nyújtani nekik ilyenek miatt, akkor máskor sem lesz meg nekik ez az érzés. Szerintem apuka tanuljon meg kommunikálni a szükségleteiről.:/ Esetleg a gyerekeket meg lehet kérni, hogy mivel szeretik aput segítsenek neki pihenni, megmasszírozni, valamilyen kaját készíteni neki. Szerintem be lehet őket valahogy értelmesen vonni.

2018. jún. 8. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!