Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Dackorszak kétévesen? Mit...

Dackorszak kétévesen? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Kisfiam nagyon értelmes,nár elég jól beszél is.Vannak napok,mikor nagyon kedveskedő,bújik,szeretget,mindent amit mondok neki szépen meghallgat,lehet vele szót érteni.De aztán jön a feketeleves,amikor semmi se tetszik neki,ha szépen kérem az se jó,ha magyarázni próbálok neki az se,és ne kövezzetek meg,de sokadszori könyörgés után ha felemelem a hangom,akkor sem hatok rá.Mi több ma egész nap durva volt velem,csípett,karmolt,ha rászóltam valamiért,már azt kereste,mit vághat földhöz,mit rángathat meg. Hogy toleráljam?Meddig? Mit reagáljak?Néha már kétségbe esem.Rengeteget foglalkozom vele egyébként,reggeltől-estig egyedül vagyunk,próbálok következetes lenni.Nem hinném,hogy többet várnék el tőle,mint amit a kora szerint megtehet.
2010. jún. 15. 22:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Inkább sokat ráhagysz. Hagyd egyedül játszani. Ha hisztizik,akkor ne törődj vele. Tedd be az ágyába,szobájába.Ha csip és karmol,akkor üss egy kisit a kezére. Tudom,hogy ma ez nem divat,de hatásos,hidd el, Még a nagyobb gyerekenek sem használ mindenesetben a szép szó.Ebben a korban pedig sermmiképp. A beszéddel nem érsz el semmit. Tudja,hogy úgy is az történik,amit ő akar.
2010. jún. 15. 23:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Kifelejtettem,hogy igen előfordul,hogy a kezére csapok,de a válasz arra is az,hogy visszaüt,vicsorog,csíp.Ma is semmi baj nem volt,míg én tésztát gyúrtam,ő is ugyanazt csinálta a járókában(szerencsére még bele tudom tenni,ha kedve van órákig el játszik benne),aztán nem engedtem neki,hogy porszívózzon,bedühödött,és mindennek nekiment,amit csak talált.Utána már egész nap harcban állt velem.Ha azt mondom,"ha nem fejezed be azonnal,nem megyünk a mamához,nem megyünk sétálni,nem adom oda a kedvenc játékodat......"-semmi sem használ.Kiságya már nincs,ahova büntiből betehetném,a járókából meg kifejelne,mert ha mérges,felteszi a szélére a lábát,volt,hogy röptében kaptam el,tudja,hogy ezzel sakkban tarhat.Ha azt mondom,ülj ide és majd ha okos fiú leszel újra,akkor beszélünk,felpattan egyből.Mivel hathatnék rá? De köszi,hogy írtál.
2010. jún. 15. 23:24
 3/7 anonim ***** válasza:

az én kisfiam dettó ilyen. Holnap lesz 23 hónapos. A járókáját és a kiságyat is szétszedtük, mert már kimászott belőle, de ha rossz, akkor ráteszem a járóka lapjára és megmondom, hogy le ne merjen jönni róla, amíg nem bánja meg, amit tett :)

Amikor mondom, hogy mars a büntibe, akkor pucol a járóka lapra és akár 10 percet is ücsörög rajta bánkódva :))

2010. jún. 15. 23:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Nehéz eset.De tapasztalatom alapján minde gyerek leesik az ágyról,vagy kiesik a járókából,de nem lesz semmi komoly baja,csak megijed. Hagyd,hogy kiessen. Ha mégis félted,tegyél a járóka elé egy párnát.

Ha hisztizik,akkor mond neki,hogy nem beszélsz vele,és egész nap ne is szólj hozzá.

Vagy mond neki,ha te nem hallgatsz rám,akkor én sem hallom meg,amit te mondasz. És ezt tarsd is be. Ne adj neki inni vagy enni,ha kér.

Ha nagyon ordít,az is hatásos lehet,hogy rászólsz,hogy hangosabban kisfiam,mert nem hallom. Ezt eljátszani egymásután néhányszor.

Esetleg a séta időpontjában vedd elő a ruháit,forgasd egy kicsit a kezedben,majd tedd vissza őket a szekrénybe. Mond a fiadnak,hogy most jut eszembe,hogy rossz voltál. Ma nem megyünk sehova,inkább leülök olvasni és tedd is meg.

Igaz,hogy ezekhez idegek kellenek,de előbb-utóbb meglesz a hatásuk.

Te látod,hogy melyikkel fogsz célt érni.

Én hármat neveltem fel,és valamelyik mindig bevált.

Sok sikert a ki gézengúzhoz. Nem akarlak elkeseríteni,de majd 5-6 évesen is jön egy dackorszak,akamaszkorról nem is beszélve. A szülőknek türelmesnek és kreatívnak kell lennie.

2010. jún. 15. 23:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Mindannyiótoknak nagyon köszönöm! Sorra kipróbálok mindent. Mondjuk nem tudom mit várok tőle,mikor az Apja is meg én is hasonlóak vagyunk:-( Az ücsörgés a büntiben nagyon tetszett:-))) Jó éjt!
2010. jún. 15. 23:51
 6/7 anonim ***** válasza:
Én lányom ugyanezt csinálja... passz, sajna próbálkozom minden félével, persze semmi kézre csapás, csak szóban...nem sokat használ, büntetni még nem büntettük meg...pedig néha nagyon ráférne.
2010. jún. 15. 23:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Na és még annyit,hogy legelőször is azt hiszem az anyósomon kell kezdenem a nevelést,akinek ez a jelszava:"Miért legyek vele szigorú,ez az egyetlen unokám,kit kényeztessek?" Csak megint más kényeztetni,és mindent eltűrni,elnézni,és mosolyogni rajta,még azt is, ha viccből csipkedi...
2010. jún. 15. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!