Dackorszak kétévesen? Mit csináljak?
az én kisfiam dettó ilyen. Holnap lesz 23 hónapos. A járókáját és a kiságyat is szétszedtük, mert már kimászott belőle, de ha rossz, akkor ráteszem a járóka lapjára és megmondom, hogy le ne merjen jönni róla, amíg nem bánja meg, amit tett :)
Amikor mondom, hogy mars a büntibe, akkor pucol a járóka lapra és akár 10 percet is ücsörög rajta bánkódva :))
Nehéz eset.De tapasztalatom alapján minde gyerek leesik az ágyról,vagy kiesik a járókából,de nem lesz semmi komoly baja,csak megijed. Hagyd,hogy kiessen. Ha mégis félted,tegyél a járóka elé egy párnát.
Ha hisztizik,akkor mond neki,hogy nem beszélsz vele,és egész nap ne is szólj hozzá.
Vagy mond neki,ha te nem hallgatsz rám,akkor én sem hallom meg,amit te mondasz. És ezt tarsd is be. Ne adj neki inni vagy enni,ha kér.
Ha nagyon ordít,az is hatásos lehet,hogy rászólsz,hogy hangosabban kisfiam,mert nem hallom. Ezt eljátszani egymásután néhányszor.
Esetleg a séta időpontjában vedd elő a ruháit,forgasd egy kicsit a kezedben,majd tedd vissza őket a szekrénybe. Mond a fiadnak,hogy most jut eszembe,hogy rossz voltál. Ma nem megyünk sehova,inkább leülök olvasni és tedd is meg.
Igaz,hogy ezekhez idegek kellenek,de előbb-utóbb meglesz a hatásuk.
Te látod,hogy melyikkel fogsz célt érni.
Én hármat neveltem fel,és valamelyik mindig bevált.
Sok sikert a ki gézengúzhoz. Nem akarlak elkeseríteni,de majd 5-6 évesen is jön egy dackorszak,akamaszkorról nem is beszélve. A szülőknek türelmesnek és kreatívnak kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!