Gordon nevelési módszer - P. E. T. - ismered?
Tapasztalatokra lennék kiváncsi.
Tudod használni a könyvében leírtakat? Voltál tanfolyamon? Hasznos volt?
Én elvégeztem egy Gordon tanf.-t. Hát 100 gyerekből kb. 1-nél hatásos a módszer szerintem. Kicsit sarkítva, de Pl. ha a gyereked üvöltve rohangál vagy 10 perce, mit mondasz:
-Fejezd be!- vagy azt, hogy
-Engem ez a nagy zaj zavar, szeretném, ha halkabban játszanál.-
Persze nem vagyunk egyformák.
eddig egy családot láttam, ahol ezt a módszert követték, és a meglátásom szerint nem valami eredményes...
az egyetemen a fejlődéslélektan tanszékvezetőm azt mondta erről, hogy érdemes olyan módszert választani, ami a szülő egyéniségéhez illik, h hitelesen tudja elsajátítani.szóval szerintem ha hiszel benne akkor olvass róla sokat, de ne kövesd vakon a leírtakat, inkább építsd be az olvasottakat a saját nevelési módszereidbe, formáld azt a saját egyéniségedhez igazodva.
22/L
:-) 32 éves vagyok, saját gyerekem van, bár még kicsi. engem a szüleim ezzel próbáltak meg nevelni. inkább ne. nem működik, tinikorban pláne nem.
ui.: de hozzátartozik, hogy biztos ami biztos el fogom olvasni még egyszer. hátha valamit a szüleim értettek félre, vagy én.
ui2.: szüleimmel kiváló a viszonyom.
Még nekem is kicsik: 4, 3.
Szeretnék valami nem büntetés és fenyegetés-alapú nevelési módszert....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!