Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gordon nevelési módszer - P....

Gordon nevelési módszer - P. E. T. - ismered?

Figyelt kérdés

Tapasztalatokra lennék kiváncsi.

Tudod használni a könyvében leírtakat? Voltál tanfolyamon? Hasznos volt?

2010. jún. 15. 21:49
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Szia! én ismerem. Sok általa leírt dolgot használok is a mindennapokban. Nem tanfolyamon ismertem meg a Gordon-módszert (P.E.T. és T.E.T.), hanem a főiskolán tanultuk (óvónő/tanító vagyok). Egyébként úgy gondolom, hogy nevelni nem könyvből kell, hanem érdemes elolvasni a témáról sokféle könyvet, megismerni többféle megközelítést, aztán az egészet átszűrni a saját személyiségeden, hogy igazán csak azt használd, ami neked megfelel, ne legyen idegen számodra.
2010. jún. 15. 22:49
 2/7 A kérdező kommentje:
De jó, hogy ilyesmikről is tanultok!
2010. jún. 16. 22:10
 3/7 anonim ***** válasza:
51%

Én elvégeztem egy Gordon tanf.-t. Hát 100 gyerekből kb. 1-nél hatásos a módszer szerintem. Kicsit sarkítva, de Pl. ha a gyereked üvöltve rohangál vagy 10 perce, mit mondasz:

-Fejezd be!- vagy azt, hogy

-Engem ez a nagy zaj zavar, szeretném, ha halkabban játszanál.-

Persze nem vagyunk egyformák.

2010. jún. 18. 16:47
 4/7 anonim ***** válasza:
38%

eddig egy családot láttam, ahol ezt a módszert követték, és a meglátásom szerint nem valami eredményes...

az egyetemen a fejlődéslélektan tanszékvezetőm azt mondta erről, hogy érdemes olyan módszert választani, ami a szülő egyéniségéhez illik, h hitelesen tudja elsajátítani.szóval szerintem ha hiszel benne akkor olvass róla sokat, de ne kövesd vakon a leírtakat, inkább építsd be az olvasottakat a saját nevelési módszereidbe, formáld azt a saját egyéniségedhez igazodva.

22/L

2010. jún. 18. 17:25
 5/7 anonim ***** válasza:
51%

:-) 32 éves vagyok, saját gyerekem van, bár még kicsi. engem a szüleim ezzel próbáltak meg nevelni. inkább ne. nem működik, tinikorban pláne nem.

ui.: de hozzátartozik, hogy biztos ami biztos el fogom olvasni még egyszer. hátha valamit a szüleim értettek félre, vagy én.

ui2.: szüleimmel kiváló a viszonyom.

2010. jún. 19. 15:12
 6/7 A kérdező kommentje:

Még nekem is kicsik: 4, 3.

Szeretnék valami nem büntetés és fenyegetés-alapú nevelési módszert....

2010. jún. 20. 14:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem könnyű elsajátítani, mivel nem látod ezt a mintát és ahogy a könyvében is írja, sokan nem értik meg a lényegét, nem tudnak kiszabadulni a nyertes-vesztes játékokból stb. Példákkal is illusztrálja, hogy hol lehet elcsúszni, milyen az, mikor a szülő azt hiszi, hogy de hát ő ezt a módszert használja és közben nem is.
2012. szept. 7. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!