Nagy fiúnk 10 éves. A kicsi 5 hónapos. A nagy annyira félti a kicsit, hogy elsírja magát, ha a kicsi sír, beteg, oltást kap, vagy bármi történik vele. Odáig jutottunk, hogy alig eszik, éjjel felriad stb. Rengeteget beszélgetünk vele erről, megérti, hogy a babák sírnak néha, de azt mondja, hogy annyira szereti, hogy nem tud nyugodt maradni. Mit tehetnénk még?
2018. máj. 27. 20:29
1/8 anonim válasza:
Elmégy vele gyermekpszihológushoz.
2018. máj. 27. 20:51
2/8 anonim válasza:
Én már multkor is irtam hogy aggaszto a nagyobb gyermek.
Önálloságot hoznám elöterbe. Legyen hobbyja, sport, bandája, kicsit kiszélesiteném az életét hogy megtalálhassa önmagát, a vágyait, a motivácioit, a céljait
2018. máj. 27. 20:54
3/8 A kérdező kommentje:
Nekem biztos nem írtad,mert ez az első kérdésem itt. Van hobbi, vannak haverok és semmi gond nem volt vele egész eddig. Vagyis gond most sincs vele, szó fogadó, okos, jól tanul stb. csak nagyon félti a kicsit.
2018. máj. 27. 21:00
4/8 anonim válasza:
Te mennyire féltetted őt kicsi korában?
2018. máj. 27. 21:01
5/8 anonim válasza:
Gyakorlatban, a barátaival/oszttársaival szerveznék közös programokat, beiratnám sportra, vennék neki.pl egy gitárt, vagy festéshez dolgokat ill amit szeret, hogy ki tudjon bontakozni ill ki tudja magábol játszani az érzelmeket, feldolgozni, stb
Venném neki pl a Ropi naploja vagy egyéb 10 évesnek valo könyveket
És nem stresszelném a kicsivel a balesetkockázatokkal, stb
2018. máj. 27. 21:02
6/8 A kérdező kommentje:
Focizik, olvas ropit is :) az összes rész megvan neki és szereti is. Nem hogy nem stresszeljük, de folyton azt mondjuk neki, hogy nincs semmi baja, mert tényleg nyugodt baba, csak akkor sír, ha oltás után van stb. Mondjuk én őt feltettem nagyon mikor kicsi volt, ez eszembe sem jutott, köszönöm, így megpróbálok ezen az úton elindulni.
2018. máj. 27. 21:11
7/8 anonim válasza:
Ott keresném a megoldást, hogy mennyire féltitek ti a kicsit. Nem csak kimondva, hanem feszültséggel, gesztusokkal. Mintha leképezné, amit lát.
2018. máj. 28. 15:09
8/8 anonim válasza:
Nekem az első lányom 8 éves volt, mikor született a fiam, és volt egy 2 éves lányom is.Míg a kórházban szültem a kisfiút, férjem és a 2 mama volt a 2 lánnyal.A 8 éves lányom teljesen átvette a szerepemet, nem engedett senkit a 2 éves közelébe, ő tette tisztába, fürdette, etette/persze a háttérből felügyelték/.
Mondjuk ez nem ilyen helyzet.Szerintem megszokja idővel a nagy.De ha már ettől aludni, enni sem tud, akkor szakemberhez kell vinni, mert túlreagálja a dolgot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!