Mit tehetek, hogy alig egy évesem leüljön, ne rohangáljon evés közben?
Akkor nem eszik.
Nálunk az volt a módi, hogy ha felálltam az asztaltól - vagy el akartam menni -, akkor befejeztem az épp aktuális étkezést, és utána következő időpontig vizet meg maximum pár falat gyümölcsöt kaptam, de nem volt az, hogy rohangászás közben eszek.
Nalunk sincs rohangaszas kozben eves. Akkor befejezte a kajat, es kesobb ujraprobaltuk.
Ismerosomek nem foglalkoztak ezzel, 3 gyerekuk kisiskolas/ovodasok, egyik sem ul evesnel... vagy ha igen, rugdosodnak, hadonasznak, visonganak, de inkabb rohangasznak, legkisebb a kanapen acsorog szendviccsel a kezeben, stb.. Szoval most kell raszoktatni, amig nem keso!
egyelőre ne próbálkozz közös étkezéssel, etesd meg, mielőtt a többiek esznek. Ne kényszerítsd etetőszékbe. Teríts neki hokedlin, ültesd le egy kisszékre, sámlira, amitek van. a két talpa érjen le a földre, a nyakába köss előkét, lehetőleg jó nagyot. Ülj vele szembe, adj neki egy kanalat, a másik kanál legyen a te kezedben. Így etesd, közben ő is próbálkozhat a saját kanalával. Ha kiveszi a kanalat a kezedből, egyszerűen etesd tovább az övével.
Segíts neki, nehogy véletlenül kiborítsa az ételt. De ha szándékosan dobja le a tányért, feláll, köpköd, stb., kívánd egészségére, töröld meg az arcát, kezét és tüntesd el a maradékot. A követező étkezési időpontig inni kaphat (vizet), de enni NEM. Se keksz, se ropi, gyümölcs is majd uzsonnaidőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!