Augusztusban születik a 2. gyermekem és szeptembertől óvodaköteles az első, mit tehetek, hogy ne kelljen akkor még óvodába adnom?
Az óvoda felé kell kérvényt írnom?
Jó lenne, ha lenne lehetőség halasztani...
Volt ilyen csoporttársa a kisfiamnak. Egyszerűen anyuka megbeszélte az óvodavezetővel meg az óvónőkkel, hogy a gyerek majd csak novembertől (decembertől, januártól, ahogy te gondolod) fog menni.
De biztos jó ötlet? a gyerekek hamar összeszoknak, és ő akkor kívülálló lesz a csoportban. Ráadásul neked a kicsivel sokat kell foglalkoznod, ezt lelkifurdalás nélkül megteheted, ha a nagy legalább ebédig oviban van. Nem kell neki annyiszor mondani, hogy nem érsz rá, majd mész, most nem jó, stb...
megmondom őszintén, én örülnék egy ilyen felállásnak. így adott az a lehetőség is, hogy pl ebéd/alvás után elmész a nagyért (kicsi alszik a babakocsiban, vagy rajtad), és akkor az fixen a ti időtök, van idő beszélgetni, játszótérre menni, stb.
Ugyanígy voltam. A jegyzőnek írtam egy kérvényt, megindokolva miért kérek halasztást. Gyorsan válaszoltak, megadták a halasztást egy évre, abban az évben be sem iratkoztunk oviba, majd csak egy évvel később.
4 évesen kezdte az ovit, semmi hátrány nem érte, csak előnyére vált, hogy velem volt otthon még egy évet. Óvodába is örültek, hogy egyedül tud öltözni, szépen eszik, kiegyensúlyozott és jól teljesít.
Megjegyzem, aki szeptemberi születésű, eleve 4 évesen lesz oviköteles.
Köszönöm a válaszokat. Legalább már tudom, hogy milyen lehetőségeim vannak.
Van igazság abban amit írsz 4-es válaszoló. Félek tőle, hogy a naggyal nem fogok tudni eleget foglalkozni. Ez ugye attól is függ, hogy milyen habitusú lesz a kicsi. De per pillanat a fenti aggályaim erősebb ennél, így biztosan halasztunk kicsit. Csak még azt nem döntöttem el, hogy mennyit.
Én tavaly voltam ugyanebben a cipőben.
Nálunk a háziorvos irta ki 3 hónapra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!