Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ebben az esetben beleszólnál,...

Ebben az esetben beleszólnál, más hogy 'neveli' a gyerekét?

Figyelt kérdés

Közeli rokon kislányról van szó, most első osztályos. A szülei semmit nem foglalkoznak vele, az apja hazamegy 4-5 körül, eszik, felvisz magával 2-3 doboz sört és netezik, játszik estig. Az anyja 6-7-ig dolgozik (vállalkozása van, folyton el van csúszva a dolgaival), egyedül a vasárnap az, mikor egész nap otthon van.

A kislány nagyon visszahúzódó, oviban pl. 2 évig nem beszélt, de még a ballagásán is inkább odarohant a nagyszüleihez és nem volt hajlandó odamenni a többi gyerek közé. Ezt már úgy, ahogy elhagyta, de pl. most a tanító nénije szerint diszlexiás, meg fejlesztés is kéne neki... De a szülei ezzel nem foglalkoznak, ahogy az oviban is csak ráhagyták, hogy nem beszél, az volt a kifogás, hogy "visszahúzódó". A kislány otthon vagy tabletezik, vagy a tv-n youtube videókat néz. Pedig nem lenne buta gyerek, csak rettenetesen el van hanyagolva... Pl. az olvasás is azért nem megy neki, mert sosem gyakorolnak otthon, meseolvasás sincs, semmi. Szörnyű kívülről nézni, hogy mennyire el van hanyagolva. Ráadásul az anyja is folyton lőcsölné másra, pofátlan módon, meg panaszkodik, mennyire nehéz vele.

2018. máj. 27. 13:10
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Az, hogy sokat van a képernyőre bízva sajnálatos, de nem büntetendő. Leginkább annyit tudsz szerintem tenni, hogy te foglalkozol vele, ha van rá kapacitásod. Gondolom, ha jár iskolába, csak láttak benne érettséget rá...
2018. máj. 28. 03:19
 12/12 anonim ***** válasza:

10-es, igazad van, csak itt a kérdező leírta azt is, hogy:

"...pl. most a tanító nénije szerint diszlexiás, meg fejlesztés is kéne neki... De a szülei ezzel nem foglalkoznak..."

Na, ez már nem az a kategória, hogy hagyjuk a gyereket, mert úgyse ér semmit, ilyen alkat azt kész.

"...ahogy az oviban is csak ráhagyták, hogy nem beszél, az volt a kifogás, hogy "visszahúzódó"."

Itt igazad van abban, hogy akivel foglalkoznak, az sem biztos, hogy már 3 évesen szavalni fogja a Himnuszt, de aki oviban nem beszél, az nem azért van, mert visszahúzódó. Én extrém visszahúzódó voltam oviban is, meg iskolában is, mégis voltak olyan gyerekek, akikkel játszottam, beszélgettem, szóltam az óvónőkhöz is, meg nem utolsó sorban a szüleimmel is szóbaálltam.

Ha egy gyerek 3 évesen egy mukkot nem mond és még annyit sem, hogy "anya", ott gondok vannak, főleg akkor ha ezt még 5 évesen is produkálja. Ez már nem "visszahúzódó" típus, hanem elhanyagolt.

2018. máj. 28. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!