Ha csak kiscsoportosok vannak egy oviban hogy szoktatják be a gyereket?
Kisfiam szeptemberben kezdi az ovit, olyan csoportban ahol csak picik lesznek. A nővére vegyes csoportban van 2 másik kisgyerekkel szokott be és ugye ott voltunk velük pár napig.
De ha lesz 20 gyerkőc aki akkor kezd? Ez hogy van? Én is ilyen csoportba jártan, de én már nem emlékszem.
Régen nem csináltak ebből ekkora kultuszt. Legalábbis a mi környékünkön tuti nem.
Nem voltak vegyes csoportok, csak korcsoport szerintiek és első nap szépen elbúcsúzott mindenki az anyukájától, majd délután érte jöttek. Volt, aki sírt, de hamar megvigasztalódott.
Ezzel a hetekig, hónapokig tartó beszoktatással csak elnyújtják az egészet.
Nálunk ugy volt, hogy a bölcsisek mentek elsö héten, őket bevittük ez az ovi, ovonénik és teették a dolgukat,( utolso évben minden ovis rendezvényre meghivták őket,voltunk gyereknapon nyilt napon,családi napon iscaz oviban, és az ovonénik is voltak a bölcsiben)
Kb 13 bölcsis volt, a 22 gyerekböl..a családbol jövö gyerekekkel pedig következö héten kezdtek,szülökkel együtt egy hét alatt szoktatták be öket. Szeptembertöl nagycsoportosok,remek közösség lettek...
Nálunk 22 gyerekkel indult a tiszta kiscsoport. Viszont ebből 2 még nem volt 3 éves, így ők pár hónappal később kezdtek, 16 pedig előtte bölcsis volt, így nekik nem volt szükség beszoktatásra.
Én speciel pénteken hazacuccoltam a bölcsiből a gyereket, hétfőn pedig csak egy kapuval arrébb vittem be az épületbe.
Ráadásul egyik kis csoporttárs nagymamája gondozónője volt, másiknak meg anyukája szomszéd csoport gondozónője volt, így délelőttönként találkozott a korábban megszokott felnőtekkel is futólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!